Ρεμπελίσκος

Ο Σταύρος θέλει να ηρεμίσουμε

keep-calm-because-STAVROS SAYS SOΗ γιορτή της Δημοκρατίας, τα 41α γενέθλιά της από την πτώση της Χούντας, γιορτάστηκε με τον τρόπο που της αξίζει στις εποχές που ζει. Ένα κλειστό παρεάκι, οι πολιτικοί αρχηγοί, έφαγαν λαβράκια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Ευρώ. Την ίδια μέρα, η εκδήλωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου, του σπιτιού αυτής της Δημοκρατίας, χαρακτηρίστηκε ως «της Ζωής» και δεν παρέστη κανένας. Ούτε καν ο Πρόεδρος εκείνης που γιόρταζε.

Νωρίτερα, σε χαλαρό κλίμα, το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών συγκλήθηκε ξανά, με αφορμή την επέτειο αυτή τη φορά. Η διαφορά με εκείνη την συνάντηση της επόμενης του δημοψηφίσματος, είναι πως στις 24 Ιουλίου δεν εκδόθηκε κανένα κοινό ανακοινωθέν.

Δεν μάθαμε τελικά τι συζήτησαν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Μάθαμε όμως για τα γελάκια του Βαγγέλα με τον Καμμένο, για τις κρυάδες της Φώφης στον Θεοδωράκη και για το πρωτόκολλο του Πάκη.

Γραπτό ανακοινωθέν δεν δημοσιεύθηκε. Όμως η δήλωση του Ποταμίσιου αμέσως μετά το γεύμα τα λέει όλα.

Ο Σταύρος μας κάλεσε όλους να φύγουμε για διακοπές και να κοιμόμαστε ήσυχοι. Θα μείνουμε εμείς οι πολιτικοί, λέει, εδώ, και όλα θα δουλέψουν ρολόι.

Να τι μας εξήγησε πως συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί, πάντα με την ευφράδεια που τον διακρίνει:

«Και όλοι συμφωνήσαμε, ότι θα πρέπει να υπάρχει, να καταλαγιάσουν λίγο τα πάθη, αν μου επιτρέπετε έτσι, δηλαδή, πρέπει λίγο η κοινωνία, να πάει διακοπές όσοι μπορούνε, να πάνε στα σπίτια τους στα χωριά τους, με μία σχετική ασφάλεια ότι η Ελλάδα είναι στην ευρωζώνη, οι πολιτικοί θα μείνουνε πίσω, θα μείνουμε πίσω να δουλέψουμε όλα αυτά που πρέπει να δουλέψουμε, για να μπορέσει από τον Σεπτέμβρη να υπάρχει μία νέα πορεία».

Πριν δύο εβδομάδες, η διαπραγμάτευση κατέληξε σε έναν εγκληματικό εκβιασμό. ο εκβιασμός αυτός μεταφέρθηκε άμεσα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, η οποία με τη σειρά της τον μετέφερε στον κόσμο. Μνημόνια και πενήντα δισ. ευρώ στα χέρια των Γερμανών.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία, αρωγός στάθηκαν από κοινού ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Πρωταγωνιστής της συμφωνίας να ‘ναι κι ότι να ‘ναι, ποιος άλλος, ο Σταύρος.

Σήμερα, λίγες εβδομάδες πριν την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και την παρουσίαση του νέου μνημονίου,  και την ημέρα που αυτός και οι ομοίοι του αναπολούν την περίοδο της μεγαλειώδους ανάπτυξης της χούντας, ο Σταύρος μας καλεί να κοιμηθούμε ήσυχοι.

Τότε μας έπιασαν με τις πιτζάμες.

Σήμερα θα μας πιάσουν με τα μαγιό;

Single Post Navigation

One thought on “Ο Σταύρος θέλει να ηρεμίσουμε

Leave a comment