Ρεμπελίσκος

Χάνει λάδια το Μαξίμου

δδδΜεγάλος ντόρος έγινε με το πρωτοσέλιδο του Ποντικιού την Πέμπτη, που παρουσίαζε τον Αντώνη Σαμαρά ως βενζινά. Μέχρι και το Μέγαρο Μαξίμου έβγαλε ανακοίνωση κατά της εφημερίδας, για να απαντήσει το Ποντίκι πως έκανε χιούμορ.

Η απάντηση του Ποντικιού μου θύμισε κάτι ανέραστους και ανασφαλείς τύπους, που κάνουν κάθε φορά που αποφασίζουν να πουν ή να κάνουν μια εξυπνάδα, την συνοδεύουν και από ένα “πλάκα έκανα”.

Ο λόγος ωστόσο που το Ποντίκι αποφάσισε να βγει και να υπερασπιστεί την σάτιρα, είναι γιατί στη γελοιογραφία δεν εμφανίζεται μόνο ο Σαμαράς με πεσμένη τη μάνικα να σκέφτεται πως το μέγεθος δεν είναι το παν, με τον οδηγό να του σπέρνει την αμφιβολία ρωτώντας επίμονα.

Στο Μαξίμου δεν τους χτύπησε αυτό στο μάτι.

Ξαναδιαβάζω την ανακοίνωσή τους:

«Το άθλιο πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα “Το Ποντίκι”, οι εμπνευστές του και όσοι κρύβονται πίσω από τους εμπνευστές του, να γνωρίζουν ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν άγεται, ούτε φέρεται, ούτε κάμπτεται από κανέναν».

Άγεται και φέρεται και κάμπτεται ο πρωθυπουργός όταν κάποιος άλλος τον ρωτάει πόσο την έχει;

Ή μήπως άγεται και φέρεται και κάμπτεται όταν εμφανίζεται να δουλεύει υπό την επωνυμία κάποιας πετρελαϊκής εταιρείας που το όνομά της θυμίζει την Motor Oil;

Και επειδή μικρή χώρα η Ελλάδα και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, αν το λογότυπο πίσω του δεν παρέπεμπε στα πετρέλαια του Βαρδινογιάννη αλλά της Sell, μήπως θα ένιωθε καλύτερα;

Πάντως ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του να μην ανησυχεί. Υπάρχει πολύς κόσμος που πιστεύει, ή φροντίζουν τα μέσα ενημέρωσης να πιστεύει, πως τον πείραξε που η μάνικα που κρατάει δεν καταβρέχει υπερήφανα το σύμπαν με πετρέλαιο.

Τον Αντώνη. Που όπως λέει και στην ανακοίνωση “δεν κάμπτεται από κανέναν”.

Single Post Navigation

One thought on “Χάνει λάδια το Μαξίμου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: