Ρεμπελίσκος

Η κατανάλωση όπλων βλάπτει σοβαρά την οικονομική κρίση

Με την οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει διεθνώς τα τελευταία χρόνια, κοιτάζει κανείς την κατάσταση του πλανήτη και τις ισορροπίες που διαμορφώνονται, και λαμβάνοντας υπόψη και τα μαθήματα που δίνει η Ιστορία, δεν μπορεί παρά να περιμένει μία και μόνο εξέλιξη. Τον τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο.

Για χρόνια, πέρναγαν οι μέρες και οι μήνες μέχρι το 2012 με την προσμονή για το μεγάλο καταστροφικό γεγονός που πλησιάζει. Για να έρθει το σωτήριο έτος 2013 και να μας βρει ανακουφισμένους σε σχετικά καλή κατάσταση.

Αφού δεν υποδεχτήκαμε εξωγήινους (επίσημα), δεν μας χτύπησε αστεροειδής, δεν εξερράγη ο ήλιος, δεν γίναμε όλοι ζόμπι και δεν κατέρρευσε η παγκόσμια οικονομία, ξαναγύρισε η καρδιά του πλανήτη στη θέση της.

Αν κοιτάξει κανείς τον παγκόσμιο χάρτη σήμερα, θα δει το Ισραήλ να αιματοκυλίζει τη Γάζα και να αφανίζει τους Παλαιστίνιους, την Αίγυπτο με συνεχιζόμενες αναταραχές, την Λιβύη να σιγοκαίγεται, την Συρία να φλέγεται μαζί με χιλιάδες Σύριους, το Ιράκ να έχει διαλυθεί με ένα νέο κράτος, το Τζιχαντιστάν να έχει βάλει σκοπό να κυβερνήσει τον Ισλαμικό κόσμο, την Ουκρανία να αιμορραγεί εσωτερικά και εξωτερικά.

Παράλληλα, στο Ομάν και το Μπαχρέιν δεν ήρθε ποτέ καλοκαίρι μετά την Αραβική Άνοιξη, ενώ η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να είναι απειλή κι ας μην την επισκέπτεται τόσο συχνά ο Ντένις Ρόντμαν για να πουλήσει όπλα.

Ταραχές υπάρχουν ακόμα σε πολλές ασιατικές και αραβικές χώρες, ενώ όσα αφρικανικά κράτη έχουν ακόμη ισχυρές ηγεσίες εξοπλίζονται για να αντιμετωπίσουν την έκρηξη των ίδιων τους των πολιτών που επίκειται.

Παντού πόλεμος.

Τι σημαίνει όμως πόλεμος;

Σημαίνει θάνατος. Σημαίνει σφαγή αμάχων και παιδιών. Σημαίνει θηριωδίες.

Σημαίνει εγκλήματα πολέμου.Σημαίνει προπαγάνδα και ψέμα.Σημαίνει διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Σημαίνει όμως και όπλα.

Και ποιοι πουλάνε σήμερα τα όπλα;

Σύμφωνα με την wikipedia και το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη (SIRPI), στο top-15 των εξαγωγών όπλων το 2013 βρίσκονται χώρες όπως η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, και η Ισπανία. (τα ποσά στη διπλανή στήλη είναι σε εκατομμύρια δολάρια)

guntrade

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι χώρες αυτές βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων εξαγωγέων όπλων από το 2004 μέχρι και σήμερα. (στην πρώτη στήλη είναι οι χώρες που αγοράζουν, και στις τρεις διπλανές οι κορυφαίες χώρες που τα πουλάνε)

Επειδή όμως είναι άδικο σε έναν κόσμο πολυεθνικών εταιρειών να μιλάμε μονάχα για χώρες, σας παραθέτω και τον πίνακα με τις κορυφαίες εταιρείες εμπορίου όπλων, μαζί με τη χώρα προέλευσής τους και τα έσοδά τους.

guncompanies

 

Αρκετές από αυτές τις χώρες είναι οι ίδιες που τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί στο χείλος του οικονομικού γκρεμού. Πολλές από αυτές έχουν πέσει και μέσα.

Με την κατανάλωση όπλων που γίνεται σήμερα σε όλο τον ανατολικό αλλά και αφρικανικό κόσμο, σε λίγους μήνες η οικονομική κρίση θα ανήκει στο παρελθόν.

Οι Γάλλοι δεν θα χρειαστούν μνημόνιο, οι Αμερικάνοι θα λασκάρουν το χρέος, το Ισραήλ θα πουλήσει τη νέα του πραμάτεια (που διαφημίζει με τις επιθέσεις στη Γάζα), οι Ρώσοι δεν θα προλαβαίνουν να πουλάνε, οι Άγγλοι θα συνεχίσουν το success story, οι Ισπανοί θα ξανασταθούν στα πόδια τους και οι Γερμανοί θα ισχυροποιηθούν ακόμα περισσότερο.

Ο τρίτος Παγκόσμιος πόλεμος είναι ήδη εδώ και θεραπεύει την οικονομική κρίση. (μαζί με πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν)

 

 

 

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: