Ρεμπελίσκος

Απελευθερώστε τους μαυραγορίτες

Αγορά νεφρού 2Στα όριά της έχει φτάσει η ελληνική κοινωνία, αφού τη σούπα της κατάσχεσης πρώτης κατοικίας την ανακατεύει η κυβέρνηση εδώ και πολλές εβδομάδες, με αποτέλεσμα να τρέχουν τα σάλια σε τραπεζίτες, αλλά και απλούς πολίτες που εδώ και τρία χρόνια πασχίζουν να κρατήσουν ζωντανή την ελληνική οικονομία αγοράζοντας χρυσό.

Από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, δεκάδες είναι οι αγανακτισμένοι πολίτες που περιμένουν πως και πως την απελευθέρωση των κατασχέσεων της πρώτης κατοικίας, αφού το χρυσάφι έχει σωθεί εδώ και καιρό και ήδη έχουν φέρει στη χώρα ζεστό χρήμα.

Οι νόμιμοι αυτοί πολίτες, αφού το επάγγελμα του μαυραγορίτη άνοιξε με το “άνοιγμα των επαγγελμάτων”, έχουν αγανακτήσει και καλούν την κυβέρνηση να αφήσει επιτέλους την οικονομία να αναπνεύσει.

Μπορεί στην Ελλάδα του ’40 ο μαυραγορίτης να ήταν ο ρουφιάνος και ο φόβος και ο τρόμος για την κοινωνία. Για την Ελλάδα του 2013 και του Αντώνη Σαμαρά το επάγγελμα απέκτησε ξανά τη χαμένη του αίγλη.

Οι ψυχοπονιάρηδες, που τα χρόνια που προηγήθηκαν προσέφεραν απλόχερα ψίχουλα σε απεγνωσμένους πολίτες σε αντάλλαγμα με τα χρυσαφικά τους, αδημονούν για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

Την απόφαση περιμένουν με αγωνία και οι καταχρεωμένοι συμπολίτες μας, για να απελευθερωθούν μια για πάντα από χρέη και έξοδα για το σπίτι.  θα έριχνε χρήμα στην αγορά, κάτι που θα ανέβαζε και τα έσοδα του κράτους από τους φόρους.

Χάρη στον σωστό προγραμματισμό των ελληνικών κυβερνήσεων, των κατασχέσεων προηγήθηκε η αγορά χρυσού, καθώς αν κάποιος δεν είχε ξεπουλήσει τα χρυσαφικά του, δεν θα δεχόταν να του πάρουν το σπίτι. Τώρα, περιμένει την κατάσχεση με χαρά.

Μετά την απελευθέρωση των κατασχέσεων της κατοικίας, η κυβέρνηση θα προχωρήσει και στο επόμενο σχέδιο διάσωσης την ελληνικής οικονομίας.

Το επόμενο σχέδιο που απεργάζεται η τρόικα με την κυβέρνηση είναι η απελευθέρωση των κατασχέσεων παιδιών, για να μπορούν να ανακουφίσουν ταλαιπωρημένους δανειολήπτες από τα βάσανά τους, ενώ στα σκαριά είναι και η απελευθέρωση κατασχέσεων οργάνων.

Η προστασία της πρώτης κατοικίας λήγει τον Ιανουάριο του 2014, και ο λόγος που καθυστερεί η άρση των πλειστηριασμών είναι για προλάβουν να πουληθούν και μερικές χιλιάδες κόκκινα δάνεια σε τράπεζες του εξωτερικού, πράξη απολύτως προδοτική.

Δικαίωμα να πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί το σπίτι δανειολήπτη έχουν μόνο Έλληνες και όχι ξένοι.

Single Post Navigation

Leave a comment