Ρεμπελίσκος

Σταμάτη Σπανουδάκη, έφυγες νωρίς (για τη Χρυσή Αυγή)

Επιτέλους, οι πνευματικοί μιλάνε! Και όπως κάθε πνευματικός άνθρωπος της εποχής μας στην Ελλάδα του 2013, ακόμα ένας τεράστιος Έλληνας έσπασε τη σιωπή του, για να υπερασπιστεί τη Χρυσή Αυγή. Ο Σταμάτης Σπανουδάκης σηκώθηκε από τα αναλόγια και τις μουσικές του, εξοργισμένος με την πλειονότητα των Ελλήνων που όπως σημειώνει, είναι πάσχουσα.

Το μνημόνιο μπορεί να έχει γονατίσει την ελληνική κοινωνία εδώ και χρόνια, και παρόλα αυτά να μην ξεσηκώθηκε κανένας από όλους αυτούς τους αξιοσέβαστους γίγαντες (sic) να τοποθετηθεί κατά της πολιτικής που εφαρμόζεται, αλλά ευτυχώς όλα άλλαξαν όταν ανέβηκε η Χρυσή Αυγή.

Τότε ο Γιάννης Πλούταρχος απέκτησε πολιτική συνείδηση, η Κική Δημουλά αγωνίες για τους μετανάστες, και ο Σταμάτης Σπανουδάκης διέγνωσε επιτέλους, όλες εκείνες τις ασθένειες που ανάγκαζαν τους Έλληνες να μην αναγνωρίζουν το ταλέντο του.

Σύμφωνα με τον Σταμάτη Σπανουδάκη, η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι αριστεροί, και ο ίδιος έχει έρθει σε κόντρα μαζί τους άπειρες φορές. Άλλωστε, όπως ο ίδιος σημειώνει, τα αριστεροσοσιαλιστικά κόμματα φταίνε για την κατάντια του τόπου. Ευτυχώς οι μεγάλοι μας καλλιτέχνες φρόντιζαν πάντα να περνούν τα σύνορα της Ελλαδίτσας, και να καταγγέλλουν όλα όσα μας έφεραν ως εδώ.

Μπορεί κανείς να μη θυμάται βέβαια τον κύριο Σπανουδάκη να τοποθετείται ούτε μία φορά τα προηγούμενα χρόνια κατά του κυρίαρχου καθεστώτος, που με κάθε ευκαιρία τον ανέβαζε σε βάθρα και τον καταχειροκροτούσε, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις που ο χρόνος του έφτανε για να καταδείξει τις αριστερές… αρρώστιες του τόπου. Όμως ευτυχώς, τώρα βρήκε την ευκαιρία και τα λέει όλα. Και όλως τυχαίως, το κάνει σήμερα για να υπερασπιστεί τη Χρυσή Αυγή.

Το κλείσιμο της τοποθέτησης του μεγάλου αυτού δημιουργού γίνεται, μάλλον με λυγμούς, όπως αρμόζει σήμερα σε ένα γνήσιο δεξιό που είδε κι αποείδε, και το γύρισε στη Χρυσή Αυγή:

Το “δεξιό” κόμμα τής ΝΔ, είναι για μένα το πιό αποκρουστικό. Δεν υπάρχουν πιο πολιτιστικά και πολιτικά, δειλοί άνθρωποι. Θαυμάζουν και υποστηρίζουν ότι τους φτύνει και ταλαιπωρούν και περιθωριοποιούν, ότι τούς βοηθάει, η τούς βλέπει με αγάπη.

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης βρήκε φωνή για να υπερασπιστεί ένα κόμμα, που όπως λέει βρίσκεται στο 10-15%, σαν να ομιλεί για ένα οποιοδήποτε κόμμα, κι όχι για κάποιους που υπερήφανα δηλώνουν ναζιστές. Ο μεγάλος μας συνθέτης, βάζει σε εισαγωγικά τη “δεξιά” Νέα Δημοκρατία, απλώς επειδή το δικό του “δεξιό” αίσθημα, πάει ακόμα πιο δεξιά.

Θα έκλεινα με τη συμβουλή στον μεγάλο αυτό δημιουργό, να ανατρέξει στα αρνητικά που ο ίδιος αναφέρει για τον εαυτό του για να μπορέσει να δει την ασχήμια που αναδύει το κείμενο-παρέμβασή του, καθώς απορρίπτει μετά βδελυγμίας τον χαρακτηρισμό του προοδευτικού. Πέτρα που δεν κυλάει, χορταριάζει λέει ο απλός λαός, που για τον ίδιο βέβαια πάσχει…

Ωστόσο, θα αρκεστώ στο ενός λεπτού σιγή που ο ίδιος ζήτησε, όχι για την κατάντια κανενός άλλου, αλλά τη δική του.

ΥΓ. Ας θυμίσει κάποιος στον κύριο Σπανουδάκη, πως ο Σεφέρης τον οποίο εκτιμά και αναφέρει, έζησε χρόνια στο εξωτερικό καταγγέλλοντας και προσπαθώντας να ρίξει την Χούντα, τους συνεχιστές της οποίας ο ίδιος, ανοικτά πλέον, υποστηρίζει, ενώ ο Χατζιδάκης έχει πολύ εύστοχα περιγράψει στο “Πρόσωπο του τέρατος“, ακριβώς για πιο λόγο δεν ενοχλεί τον κύριο Σπανουδάκη το πρόσωπο της Χρυσής Αυγής.

Single Post Navigation

Leave a comment