Ρεμπελίσκος

Τηλεαστική Δημοκρατία

134905_340Δεν πρόλαβε να παραδώσει το υπουργείο Υγείας, έστω ότι απέμεινε από αυτήν, και μόλις τέσσερις ημέρες μετά παρέλαβε το… ώφονο της εκπροσώπησης της κυβέρνησης Σαμαρά. Ο Άδωνις θα εκπροσωπεί και επίσημα πλέον μια κυβέρνηση με υπουργούς τον Ντινόπουλο, τον Γιακουμάτο, τον Κικίλια, τον Κουκουλόπουλο, τη Βούλτεψη, τον Κούρκουλα, τη Φώφη, τον Λοβέρδο, τον Μηταράκη, τη Γκερέκου και τα άλλα διαμάντια της συγκυβέρνησης, ενώ η καθυστέρηση του ορισμού του ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, μάλλον οφείλεται στις σκέψεις του Αντώνη Σαμαρά για πρωθυπουργοποίηση του τηλεβιβλιοπώλη.

Λίγο μετά τις εκλογές, και ενώ έγραφα για τον επικείμενο ανασχηματισμό, σκεφτόμουν πως “Η επιλογή του Άδωνι αδιαμφισβήτητα του βγήκε. Ισοπέδωσε νοσοκομεία, φαρμακεία και φάρμακα, ασθενείς και ασφαλισμένους, περιοχές της χώρας ολόκληρες. Και δεν τολμάει να τον κουνήσει κανένας. Ο κόσμος βέβαια τον βρίζει, αλλά κανείς δεν δείχνει να ενοχλείται ιδιαίτερα με την παρουσία ενός τέτοιου τύπου σε υπουργικό θώκο”.

“Μακράν ο πιο επιτυχημένος υπουργός. Είναι παντού και πάντα. Θεός”.

Ωστόσο, εκτός από την φαντασία μου, και η πραγματικότητα έμελλε να φλερτάρει με την παραπάνω ιδέα. Έτσι ο Άδωνις θα γίνει υπουργός παρά τω πρωθυπουργό της Ελλάδος.

Βέβαια, σε μία χώρα που οι πολίτες θα σέβονταν τον εαυτό τους, ο Άδωνις, ο Βορίδης και οι Δαραβίγκες τους δεν θα έμπαιναν στη βουλή ούτε ως επισκέπτες.

Πάντως για Καρατζαφέρης, ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένος πρέπει να είναι τη σήμερον ημέρα με τις επιλογές Σαμαρά.

Οι δύο τελευταίοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας είναι “οι φωνές” του. Όπως φωνές του ήταν και αυτές του Θανάση Πλεύρη που κατέβηκε υποψήφιος στο πλευρό του Σπηλιοτόπουλου στην Αθήνα, του Ανατολάκη (εντάξει μωρέ, επειδή δεν ξέρει να μιλάει ο άνθρωπος;) που διορίστηκε στο υπουργείο Παιδείας, του Γιώργου Κύρτσου που μπήκε στην ευρωβουλή με τη Νέα Δημοκρατία και της Νίκης Τζαβέλα που παραλίγο να μπει.

Φωνή του Καρατζαφέρη είναι και η Μαρία Μπεκατώρου που κουνάει το κωλαράκι της στους ρυθμούς του Jumbo. Με το καλό και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μαράκι.

Εν τω μεταξύ, μόλις πριν λίγες ημέρες, το ΕΣΡ αποφάσισε να μετατρέψει την άδεια που είχε ο Καρατζαφέρης για να εκπέμπει στην Αττική και μόνο, από το 1993, σε πανελλαδικής εμβέλειας. Άνευ διαγωνισμού, έδωσε στο κανάλι του Καρατζαφέρη την άδεια να φτάνει μέχρι και το τελευταίο χωριό, με τις ευλογίες της Digea βεβαίως-βεβαίως…

Η συμπόρευση ΛΑΟΣ και Νέας Δημοκρατίας δεν είναι απλά ένα προεκλογικό τέχνασμα με στόχο τον επαναπατρισμό των ακροδεξιών, των χουντικών, των βασιλικών και όλων των φασιστοειδών που έχουν πέσει στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι αυτός που σήμερα παρέχει στον Αντώνη Σαμαρά το know how. Ο ίδιος έστησε ένα κόμμα πάνω σε τηλεοπτικά πρόσωπα

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το αγαπημένο παιδί του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη πορεύθηκε χέρι-χέρι μέχρι την βουλή και την κυβέρνηση Παπαδήμου, επιχειρεί ο Σαμαράς να σταθεί στην εξουσία, έστω μέχρι τις προεδρικές εκλογές.

Πολιτική Άνοιξη και ΛΑΟΣ πορεύονται σήμερα χέρι-χέρι, κρατώντας σφικτά το τιμόνι της χώρας. Να τους χαίρεστε οι νεοδημοκράτες.

Το μόνο ευτύχημα είναι πως το πέσιμο αυτής της κυβέρνησης μπορεί να είναι πολύ ευκολότερο από όλες τις προηγούμενες.

Δεν είναι δύσκολο. Κλείσε την ρημάδα την τηλεόραση.

Όλα τα άλλα θα βρουν τον δρόμο τους.

Single Post Navigation

Leave a comment