Ρεμπελίσκος

Προμελετημένο ατύχημα

Φως στο μυστήριο του “ατυχήματος” που δεν θέλει κανείς να συμβεί αλλά όλοι φοβούνται και προειδοποιούν τους τελευταίους μήνες αποφάσισε να ρίξει από τα Ιωάννινα ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός, μετά από διαβουλεύσεις με τον Βορίδη και τον Άδωνη Γεωργιάδη, μας ανακοίνωσε πως το ατύχημα που απειλεί τη χώρα είναι η εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στις ευρωεκλογές. Είναι αλήθεια. Αυτός ο πρωθυπουργός πήρε τον πολιτικό διάλογο και τον παρέδωσε κατευθείαν στα χέρια της Μαφίας.

Αναρωτιέμαι, έτσι και ο Μπέος αύριο έκανε την εξής δήλωση “ο αντίπαλός μου πολύ μιλάει και θα λερώσει καμιά ρόδα”, πόσοι θα έπεφταν από τα σύννεφα; Πόσοι θα σοκάρονταν από μια τέτοια… προειδοποίηση την ώρα που ο ίδιος ο ηγέτης (Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς) της χώρας προχωράει σε τέτοιου είδους προειδοποιήσεις προς το εκλογικό σώμα με όρους Μαφίας;

Έπρεπε να είναι αναμενόμενο, και σίγουρα πολλοί στην Ευρώπη το θεωρούσαν σίγουρο, πως τα δύο κόμματα της Μεταπολίτευσης δεν θα κατάφερναν για πολύ καιρό να παριστάνουν τον κυματοθραύστη της λαϊκής αντίδρασης στα σχέδια που εφαρμόζονται στην χώρα. Κάποια στιγμή, η κατάσταση θα ξέφευγε από τον έλεγχο των απειλών, της τρομοκρατίας και των εκβιασμών. Και αυτή η ώρα είναι τώρα.

Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση και το όργανο που έχει κατασκευάσει για την νομισματική της πολιτική, ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τον στραγγαλισμό της Ελληνικής οικονομίας και του μέσου νοικοκυριού. Σε πολλές περιπτώσεις με τους κανόνες που ζητάει να εφαρμόσουν όλοι καθέτως, και σε ακόμα περισσότερες με τις συνταγές που επιβάλλει στην Ελλάδα προς αντιμετώπιση προβλημάτων δεκαετιών. Κάποια στιγμή ο κόσμος θα το καταλάβαινε και θα έστελνε το μήνυμά του κατευθείαν στους προϊσταμένους στις Βρυξέλλες. Αυτό αναμένεται να συμβεί την Κυριακή, και δεν θα είναι ατύχημα.

Απορώ, σε έναν τέτοιο εμφυλιακό και μαφιόζικο λόγο, πως ο Αντώνης Σαμαράς ξέχασε την τρομοκρατία. Τόσο καιρό που τα κανάλια μιλούν για ατύχημα, μας δείχνουν κάθε τόσο τον Ξηρό, τον Μαζιώτη και τα άλλα παιδιά με το δάχτυλο στην περόνη. Αλήθεια, αυτούς τι συνέβη και τους ξέχασαν, δύο ημέρες πριν τις εκλογές;

Την Κυριακή ψηφίζουμε για την εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή. Εκεί  όπου η φωνή των απολυμένων, των ξεσπιτωμένων, των αλυσοδεμένων με τα δεσμά του χρέους, των φιμωμένων, των κυνηγημένων και των εξουθενωμένων πολιτών πρέπει επιτέλους να ακουστεί.

Το ζήτημα είναι αν η φωνή μας θα ακουστεί τόσο δυνατά, που να μην αφήνει το περιθώριο σε κανέναν να θεωρήσει πως αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να εκπροσωπεί την κοινωνία.

Ο Αντώνης Σαμαράς όταν μιλά για ατύχημα σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, λέει την μισή αλήθεια. Αν τα σενάρια που φοβάται το Μαξίμου επιβεβαιωθούν, το ατύχημα θα γίνει δυστύχημα για την ακροδεξιά κυβέρνηση που συνεχώς διχάζει τη χώρα, και η εκλογές θα είναι η μόνη διέξοδος διαφυγής.

Αν πάλι καταφέρουν με τις απειλές και τα ξόρκια να πετύχουν μια μικρής έκτασης ήττα, τότε το ατύχημα θα γίνει “ένα μικρό κρυωματάκι”, που με χαμομήλι και έναν ανασχηματισμό ευρύ, θα γιάννει σε ένα βράδυ.

Το επικρατέστερο σενάριο όμως το επιλέγουμε εμείς αυτήν την Κυριακή.

Τι λέτε; Σκηνοθετούμε ένα ατύχημα;

Single Post Navigation

Leave a comment