Ρεμπελίσκος

Λάθος συχνότητα

apofaseis-allagwn-stin-enimerwsi-tou-mega.w_hr
Όπως όλα δείχνουν, ο πόλεμος που ξέσπασε γύρω από τις ανοησίες του Σόιμπλε και η κατάληξή του στο «μεταφραστικό λάθος» του Μέγκα, που κατάπιαν αμάσητο τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης της χώρας ήταν ίσως το αποκορύφωμα (μέχρι σήμερα) της προσπάθειας των καναλαρχών. Τρολάρουν την ελληνική κυβέρνηση κι αυτή αντιδρά ερασιτεχνικά, και παγιδεύεται σε δίλημμα. Να παραδεχτεί την προχειρότητα της ή το ρίξει στην τρελή;

Κάτι οι πολλές συνεντεύξεις, κάτι η ατμόσφαιρα από την κίνηση για τις αποζημιώσεις. Τελικά την είπαμε στον Σόιμπλε για την γενικότερη συμπεριφορά του και με το δίκιο μας. Και χάσαμε το δίκιο μας όταν όλοι καταλάβανε πως νομίσαμε πως ο Σόιμπλε έβρισε τον Βαρουφάκη.

Στο θέμα μας όμως που είναι τα αγαπημένα μας κανάλια, αυτό ήτανε δημοσιογραφικό πραξικόπημα. Πως αλλιώς μπορεί να λέγεται τέτοια διασπορά ψευδών ειδήσεων;

Πως είναι δυνατόν να διασπείρεται στο ελληνικό κοινό μία τόσο λάθος είδηση και να μην τιμωρείται κανείς;

Εάν η κυβέρνηση έχει σκοπό να τα βάλει με τους νταβαντζήδες της ενημέρωσης, αυτό που συνέβη είναι κάζους μπέλι. Αφορμή πολέμου.

Κι εάν όντως είναι παρακινδυνευμένο να τα βάλει με όλους μαζί σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή, ας τα βάλει με τον ηθικό αυτουργό του «μεταφραστικού λάθους».

Να βλέπουν κι οι υπόλοιποι.

ΥΓ. Προς το παρών, οι «άλλοι» δεν έχουν κανέναν λόγο να αγχώνονται. Απόδειξη, αυτό που έκανε ο Σκάι, με τον Μπογδάνο να φωνάζει “ΝΑΙ!ΝΑΙ!ΝΑΙ!” όσο ο Τζήμερος ετοιμαζόταν να πετάξει την ρουκέτα της εξίσωσης του Τσίπρα με τον Χίτλερ.

Σοβαρές Χρυσές Αυγές, σε πλατό και πάνελ.

Single Post Navigation

One thought on “Λάθος συχνότητα

Leave a comment