Ρεμπελίσκος

Στο hall of fame της Βουλής ο Τσίπρας

bripandtsras-Μια πρωτιά που θα μείνει στα χέρια του για πολλά χρόνια κατάφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο, κατάφερε να νομοθετήσει με τις περισσότερες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου από κάθε άλλον μνημονιακό πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός δεν κρύβει την συγκίνησή του γι’ αυτό του το επίτευγμα, ενώ δέχθηκε τα τηλεφωνικά συγχαρητήρια δεκάδων ομολόγων του.

Για όσους έχουν απορία, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι ένας πολύ προσφιλής τρόπος νομοθέτησης για να μπει πρώτα σε ισχύ ένας νόμος, και μετά από ενενήντα ημέρες να ερωτηθεί η Βουλή για την επιβολή του.

Κοινώς, είναι ένα δραστικό αναλγητικό αντιμετώπισης προβλημάτων συνειδήσεως, συμφερόντων ή γούστων των βουλευτών.

Σε ακόμα πιο ψιλά, είναι η διαδικασία που δείχνει τι μένει από μία δημοκρατία όταν παραδίδεις υπερσυγκεντρωμένη την εξουσία σε δυο-τρεις ανθρώπους, όπως όταν κυβερνούσαν οι Συνταγματάρχες. Τίποτα δεν μένει.

Η πλάκα βέβαια, είναι πως αυτό γίνεται σήμερα είδηση, όχι από κάποια διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου, ούτε μετά από καταγγελίες των αριστερών κομμάτων. Άλλωστε, ο πρωθυπουργός είναι ταπεινός και δεν θα ήθελε να προκαλέσει για την επιτυχία του.

Είδηση έγινε επειδή έκανε σχετική ερώτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κυβέρνηση Σαμαρά, λέει, έκανε μία λιγότερη από όσες έχει κάνει ο Τσίπρας μέχρι τώρα.

Δεν ξέρετε με πόση ανυπομονησία περίμενε ο Κυριάκος να περάσει τον αριθμό ΠΝΠ του Σαμαρά ο Αλέξης για να βγει να τον κράξει. Από την άλλη, ο Σαμαράς είναι να σκάσει γιατί κράταγε το προηγούμενο ρεκόρ και δούλεψε πολύ σκληρά για να το καταφέρει.

Στο μεταξύ, ο πραγματικός αριθμός των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου άμα προσθέσεις και του Γιωργάκη και του Παπαδήμου και του Πικραμένου, παίζει να έχει ξεπεράσει και τις 100 σε επτά χρόνια! Έχουμε τέτοιο πλεόνασμα Δημοκρατίας που ο πρωθυπουργός δέχεται παροτρύνσεις για να την εξάγουμε. Ή ακόμα και να την εξαγάγουμε. Εντελώς.

Όπως και να ‘χει, ο Αλέξης πήρε και το βραβείο του 100ού γκολ, μαζί με το χρυσό παπούτσι και το χρυσό βατόμουρο. Η πρωτιά του αυτή αναμένεται να βοηθήσει πολύ την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας, καθώς θα συμβάλει τα μάλα στο νέο brand name που ετοιμάζεται πυρετωδώς το τελευταίο διάστημα.

Ήδη, οι Γάλλοι βρίσκονται εδώ και εβδομάδες στους δρόμους ζητώντας από τον Ολάντ να παίξει καλύτερα και να περάσει κι αυτός περισσότερες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου από τη δική του Βουλή.

Άλλωστε, τα χημικά που πίνουν αυτοί στους γαλλικούς δρόμους στην υγειά του εργασιακού, τα πίνουμε εμείς εδώ και πέντε χρόνια στην υγειά τριών μνημονίων και πέντε μεσοπρόθεσμων. Το ίδιο κεφάλι κάνουμε.

Σε κάθε περίπτωση, παρά την εντυπωσιακή του επιτυχία ο ΑΛέξης Τσίπρας δεν επαναπαύεται. Αντιθέτως, θέτει ακόμα μεγαλύτερους στόχους.

Σύμφωνα με άλλες πηγές του Μαξίμου από τις προηγούμενες, ο πρωθυπουργός κοιτάει κάθε αγώνα ξεχωριστά, βάζει το κεφάλι κάτω, δουλεύει και δεν χάνει τους στόχους του. Έχει πρόγραμμα.

Έτσι, αυτή την περίοδο προετοιμάζεται σκληρά για την μεγαλύτερη διοργάνωση που έλαβε μέρος Έλληνας πρωθυπουργός τα τελευταία χρόνια. Την μητέρα των μαχών. Τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Εκεί, ο Αλέξης θα έχει τη δυνατότητα να δέσει μια για πάντα στο μνημονιακό άρμα. Να ρίξει τα τείχη της τελευταίας Σοβιετίας, να απελευθερώσει το νερό, την Παιδεία, την Υγεία και κάθε υγιή πνεύμονα της ελληνικής οικονομίας, για να αναπνεύσει επιτέλους. Να ισοπεδώσει κάθε εμπόδιο που στέκεται ανάμεσα στη χώρα και την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την σταθερότητα.

Και τελικά, το όνομά του να μείνει μια για πάντα στην Ιστορία ως ο πιο σωτήρας απ’ όλους.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: