Ρεμπελίσκος

Η Σοφία Σακοράφα και οι σοφιστίες της σακοράφας

sakorΗ δημόσια μεταμέλεια της Σοφίας Σακοράφα μία ημέρα μετά την παράδοση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές από τον ΣΥΡΙΖΑ, είχε ως αποτέλεσμα την «σκληρή απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ». Πράγματι, ανατριχιάσαμε ΣΥΡΙΖΑ. Την έκανες σκόνη τη Σακοράφα.

Τι είπε η η ευρωβουλευτής που εξελέγη τον Μάιο του 2014, με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που θα έσκιζε τα μνημόνια και θα έδινε αγώνα στην Ευρώπη για να αλλάξει τους συσχετισμούς;

Πως ντρέπεται που προέτρεψε τον κόσμο να ελπίσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Πως το νέο ΤΑΙΠΕΔ και τα δεσμά με τα οποία δένεται η χώρα για τα επόμενα εκατό χρόνια αποτελούν ταφόπλακα. Πως το πολιτικό σοκ που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλέσει στον κόσμο είναι τεράστιο και πως αυτό το εκμεταλλεύεται αυτή η κυβέρνηση, μετατρέποντας τη χώρα σε αποικία, συμπληρώνοντας το έργο των προηγούμενων.

Και τι απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπιζόμενος το σωτήριο έργο του, που τόσο πολύ παρεξηγημένο είναι, εκβιάζεται για να το συντελέσει και θα παλέψει για να αποκαταστήσει τις αδικίες του;

«Λεφτά» απάντησε η Κουμουνδούρου. «Λεφτά, λεφτά, λεφτά» συνέχισε στην σκληρή της  ανακοίνωση. Και κάτι ακόμα. «Φέρε πίσω την έδρα».

Ποια έδρα; Αυτή που κράτησε η βουλευτίνα, τότε, όταν εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ αρνούμενη να υποταχθεί στην κατοχή της χώρα και προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Σοφία Σακοράφα που έχει ήδη κάνει για το προσφυγικό περισσότερα από όσα έχουν κάνει όλες οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ μαζί. Και εάν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε στον Πλάτανο της Λέσβου να σας πουν. Για τα χιλιάδες σωσίβια, τις σκηνές και άλλα απαραίτητα για την πρώτη υποδοχή των προσφύγων που με πρωτοβουλία της στάλθηκαν από την Ευρωπαϊκή Αριστερά πριν από λίγους μήνες στο νησί. Που, με δική της μέριμνα, είχαν έως και το λογότυπο του GUE με αυτοκόλλητο, σεβόμενη το αίτημα των αλληλέγγυων που δεν ήθελαν καπέλωμα.

Και μάλιστα, χωρίς να αναφερθεί σε ένα μονόστηλο. Χωρίς να δημοσιευτεί ούτε μία φωτογραφία.

Αλλά η στάση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε έναν άνθρωπο που παραμένει πιστός στην άποψή του για περισσότερο από έξι χρόνια είναι κατανοητή.

Άλλωστε, από τη μία υπάρχει μία Σακοράφα που πασχίζει να κρατήσει ενωμένη την ελληνική κοινωνία απέναντι σε ένα σχέδιο που στο καταλήστεψής και καταδυνάστευσής της.

Ενώ από την άλλη, μια χρυσή σακοράφα που η μόνη της επιδίωξη είναι πως θα δέσει την αριστερή ψυχή της, με το δεξιό κεφάλι, τα νεοφιλελεύθερα χέρια και την χρυσαυγήτικη, πλέον, γλώσσα της.

Single Post Navigation

2 thoughts on “Η Σοφία Σακοράφα και οι σοφιστίες της σακοράφας

  1. αλεξάνδρα on said:

    πράγματι η Σοφία από την αρχή των μνημονίων ξεκαθάρισε την αντίθεσή της, και έφυγε από το πασόκ. Σταθερή τόσα χρόνια και μάχιμη στο ευρωπαικό κοινοβούλιο. Μακάρι να ήταν και οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές Άνθρωποι, και όχι κομματόσκυλα.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: