Ρεμπελίσκος

Κυριάκος: Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι που είναι ματιασμένη

image

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο συνέδριο τη Δράσης, αποδεικνύοντας πόσο αποφασισμένος είναι να αναλάβει την εξουσία και να σώσει την χώρα από το μοναδικό της πρόβλημα, που είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ.

«Δεν είναι μέρος του προβλήματος, αλλά είναι το ίδιο το πρόβλημα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, και τόνισε ότι χρειάζεται «μία μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που θα τολμήσει με θάρρος και αποφασιστικότητα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που θα μας απαλλάξουν από ότι έχει απομείνει από τα απαράδεκτα για ευρωπαϊκό κράτος εργασιακά δικαιώματα, θα καταργήσει τους τελευταίους ενοχλητικούς ελέγχους που ακόμα ασκεί το κράτος στην επιχειρηματικότητα και θα ανακουφίσει το κράτος από τα όποια ψήγματα κοινωνικής πολιτικής έχουν απομείνει, που καθυστερούν την ανάπτυξη και διώχνουν τους επενδυτές».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επ’ αυτού ότι η ΝΔ στις επόμενες εκλογές θα είναι ο κεντρικός εκφραστής «αυτής της μεγάλης μεταρρυθμιστικής συμμαχίας που σήμερα γεννιέται στη χώρα», ενώ σημείωσε πως αντιλαμβάνεται και την καχυποψία για το κόμμα του, αφού όσο και να προσπαθεί ο ίδιος, όλα τα κανάλια, η πλειοψηφία του τύπου και τα σάιτ των τραπεζών, «ο κόσμος θυμάται ακόμα πως κυβερνήσαμε πριν από ενάμιση χρόνο».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το πρόβλημα της χώρας δεν είναι άλλο από το μάτι και τη γλωσσοφαγιά του κόσμου, απόρροια του Success Story του Αντώνη Σαμαρά. Όπως αποκάλυψε, πίσω από αυτή την καταστροφική πραγματικότητα κρύβονται ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛΛ, που όλα τα προηγούμενα χρόνια γλωσσότρωγαν συνεχώς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Αναλύοντας τα προβλήματα της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο της κακοτυχίας είναι η Νέα Δημοκρατία, αφού είναι η μοναδική στη χώρα που κατέχει τόσο καλά τις παραδόσεις.

«Και είναι και “δεξιά”, που έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, και ο νοών νοήτω» πετάχτηκε από το κοινό ο Άδωνις Γεωργιάδης και έκλεισε το μάτι προς τον σούπερ ήρωα της απανταχού αστικής τάξης.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο συγκριτικό πλεονέκτημα της οικογένειάς του στην γκαντεμιά, ενώ πρόσθεσε πως η διαχωριστική γραμμή σήμερα δεν είναι ανάμεσα στην αριστερά και την δεξιά, αλλά ανάμεσα στο βουνό ή θάλασσα, στο τσάι ή καφές και στο Αρναούτογλου ή Κωστόπουλος.

«Το πρόβλημά μας δεν είναι το χρέος, η παράδοση της χώρας από τις κυβερνήσεις μας στους δανειστές, οι υπερεξουσίες των Βρυξελλών, η διαπλοκή των τραπεζών, τα θαλασσοδάνεια από δικές μας διοικήσεις σε δικούς μας επιχειρηματίες, η μαφία των δημοσίων έργων, το μαύρο χρήμα στον Παναμά και τους άλλους φορολογικούς παραδείσους, οι πολυεθνικές που στοχεύουν στον δημόσιο πλούτο και όλα τα άλλα που λένε οι λαϊκιστές», είπε σχεδόν οργισμένος ο πρόεδρος της ΝΔ προς το ακροατήριο.

«Το πρόβλημα είναι να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, να κυβερνήσουμε ξανά εμείς και να ξεματιάσουμε τη χώρα. Βέβαια, όπως προείπα, δυστυχώς ο κόσμος ακόμα μας θυμάται…» σημείωσε, και κατέβασε το κεφάλι του με φανερή την περισυλλογή του, για να επανέλθει ωστόσο δυναμικά μετά από δευτερόλεπτα.

«Θα το ξεχάσει όμως ο κόσμος. Και μάλιστα σύντομα. Πάντα ξεχνάει, το ξέρουμε όλοι καλά αυτό πλέον στη χώρα μας» συμπλήρωσε, με βροντερή φωνή και κερδίζοντας επάξια το χειροκρότημα του Στέφανου Μάνου, του Μαρκουλάκη, των τριών ακροατών και ενός κούκου. Των μελών δηλαδή της Δράσης που πανηγυρικά ανακοίνωσαν την υποστήριξή τους στο πρόσωπό του.

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: