Ρεμπελίσκος

Η Νέα Δημοκρατία φτιάχνει τον νέο ΣΥΡΙΖΑ

endndΟ μεγάλος εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, η Νέα Δημοκρατία, ψάχνει αρχηγό. Οι αρχικές σκέψεις για δημοσίευση αγγελίας για την πλήρωση της θέσης εγκαταλείφθηκαν τελικά, αφού πλέον στη λεωφόρο Συγγρού αποφάσισαν να παίρνουν πέντε ευρώ από κάθε υποψήφιο αρχηγό. Αποτέλεσμα, να κοντεύουν να αποπληρώσουν τα χρέη εκατό εκατομμυρίων ευρώ που έχουν στις τράπεζες.

Μετά από τρεις απανωτές σφαλιάρες από τον Τσίπρα, στη Νέα Δημοκρατία έχουν αποφασίσει να επανέλθουν δυναμικά. Γι’ αυτό και στη Συγγρού ετοιμάζονται πυρετωδώς για την δημιουργία των δικών τους συνιστωσών.

Ο πρώτος που εκδήλωσε ενδιαφέρον είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο συμπαθής νεαρός ετοιμαζόταν να πει τη δική του συνιστώσα «Μητσοτάκηδες», ωστόσο, τα σχέδια του χάλασε η αδερφή του που δεν θέλει ούτε να ακούει τέτοιο ενδεχόμενο. Η Ντόρα έχει ήδη αποφασίσει πως ο επόμενος Μητσοτάκης που θα κάτσει στο θρόνο λέγεται Μπακογιάννης, γι’ αυτό και κρατάει την ταμπέλα για τον εαυτό της.

Ο Κυριάκος, φαρμακωμένος από το οικογενειακό δράμα επιχείρησε να στραφεί στην ακροδεξιά του Σαμαρά, κάνοντας σκέψεις για την δημιουργία της «ακρονεοφιλελεύθερης» συνιστώσας. Όμως τον πούλησαν κι αυτοί. Ο Σαμαράς προτίμησε να κατεβάσει υποψήφιο τον Άδωνι, παρά να στηρίξει μία υποψηφιότητα Μητσοτάκη.

Έτσι, η συνιστώσα του Κυριάκου θα λέγεται «Θέλεις να αλλάξω το όνομά μου;» και θα εκπροσωπεί τη μάχη ενάντια στην οικογενειοκρατία, την αναξιοκρατία, την μάχη κατά της γραφειοκρατίας καθώς και κατά της ακράτειας, για να εκφράσει και την Τρίτη ηλικία.

Ο δεύτερος υποψήφιος έχει πιο μεγαλεπήβολα σχέδια. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ιδρύει τη «Νέα Δημοκρατία Βορείου Ελλάδας», με τον υπότιτλο «Κε σκε σε Ψωμιάδης». Ο έτερος συμπαθής νεαρός επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο αντι-Τσίπρας, γι’ αυτό και στις σχέσεις του Αλέξη με τον ακροαριστερό χώρο (last year), ο ίδιος αντιπαραθέτει τις σχέσεις που έχει με τον Κοκό και την βασιλική οικογένεια.

Ο Απόστολος είναι ο εκλεκτός των βασιλικών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά αυτό δεν το έχει πάρει χαμπάρι κανένας, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να τον εμφανίζουν ως «Καραμανλικό», παρά το γεγονός πως έχει γράψει δύο φορές τον Κωστάκη στα βασιλικά του τρίγωνα Πανοράματος.

Συνιστώσα θα φτιάξει και ο Άδωνις, που θα μοιάζει περισσότερο με τον Άγγελο Φιλιπίδη όταν παρίστανε τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού. Η μπροστάντζα του Αντώνη.

Στην νέα ημέρα της Νέας Δημοκρατίας δεν θα μπορούσε να λείπει η ακροδεξιά συνιστώσα, η οποία θα έχει τον πρωτότυπο τίτλο «Πολιτική Άνοιξη is back bitches» με επίτιμο πρόεδρό της τον Αντώνη Σαμαρά. Η αρχική ιδέα ήταν «το ΛΑΟΣ είναι εδώ», όμως εγκαταλείφθηκε γρήγορα επειδή ο Καρατζαφέρης θα ζήταγε πνευματικά δικαιώματα.

Και η παρέα του Σαμαρά δεν τα πάει καλά ούτε με το πνεύμα, ούτε με τα δικαιώματα.

Με αγωνία αναμένεται και η ανακοίνωση της συνιστώσας του Βαγγέλα. Στο μυαλό του Μεϊμαράκη υπάρχει η σκέψη η τάση του να φέρει τον ενωτικό τίτλο «Το μεγάλο, γαλάζιο υποβρύχιο» όμως ανησυχεί μήπως πάνε τίποτα παλιόπαιδα και τον εμπλέξουν με τα εξοπλιστικά. Ειδικά τώρα που συνελήφθη και ο Λιακουνάκος.

Έτσι, η συνιστώσα του μεταβατικού θα ονομαστεί «Κρατάω ζεστή την καρέκλα για τον επόμενο», και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.

Συνιστώσα φαίνεται πως θα φτιάξει και ο δήμαρχος της καρδιάς μας και του Αμαρουσίου. Ο Πατούλης εμφανίζεται αποφασισμένος να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος με την συνιστώσα «Κοιτάξτε τη γυναίκα μου», δίνοντας το βαθύ, ιδεολογικό του στίγμα.

Παράλληλα, έτοιμη για τη δική της συνιστώσα είναι και η Όλγα Κεφαλογιάννη, υπό τον τίτλο «Όχι του Μανώλη», ενώ και ο Βασίλης Κικίλιας θα ηγηθεί του «Έχω γίνει κι εγώ υπουργός». Συνιστώσα σκέφτεται να ιδρύσει και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, στην προσπάθειά του να προστατευτεί από την έξωση από το ΠΑΣΟΚ. Εξαιτίας όμως του αυστηρού καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, μάλλον θα ζητήσει πρώτα άσυλο, αναβάλλοντας τις ηγετικές του βλέψεις για μιαν άλλη φορά.

Συνοψίζοντας λοιπόν, μέχρι στιγμής το κόμμα διεκδικούν μόλις έξι συνιστώσες. Η «Θέλεις να αλλάξω το όνομά μου;», η «Νέα Δημοκρατία Βορείου Ελλάδας», η «Πολιτική Άνοιξη is back bitches», η «Κρατάω ζεστή την καρέκλα για τον επόμενο», η «Όχι του Μανώλη» και η «Έχω γίνει κι εγώ υπουργός», ενώ μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να συγκεντρωθούν και οι τελευταίες υποψηφιότητες, οι οποίες όμως δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις είκοσι.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες, όπου εκλογικοί αντιπρόσωποι του κόμματος θα βρεθούν σε κάθε πρώτο νεκροταφείο της χώρας, με σκοπό μέχρι τον Νοέμβριο να έχουν συγκεντρώσει τις ψήφους από κάθε μούμια του κόμματος, ενώ οι Βαρόνοι θα ψηφίσουν με τα βαποράκια τους.

Στόχος, στις εκλογές του επόμενου χρόνου η Νέα Δημοκρατία να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ επί ίσης όροις, κοινώς να μη χάσει με πάνω από δώδεκα μονάδες διαφορά.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: