Ρεμπελίσκος

Ούτε να το σκέφτεστε. Τώρα αρχίζουμε.

Για να έχουμε κάποια κατανόηση των μεγεθών. Πριν 2 χρόνια περίπου πουλήθηκε ο ΟΠΑΠ (μια τεράστια κερδοφόρα μηχανή που βγάζει λεφτά) για 0,65 δις. Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει 50 δις ιδιωτικοποιήσεις έτσι;

Σημαίνει ότι δε θα μείνει παραλία για παραλία, λιμάνι για λιμάνι, αεροδρόμιο για αεροδρόμιο, ΔΕΗ, νερό, ενέργεια, ο,τιδήποτε δημόσιο.

Αλλά δόξα τω θεώ, μείναμε στο ευρώ.

Σύνταξη στα 67, ή στα 62 με 40 χρόνια ενσήμων. Ποιος κολλάει ένσημα από τα 22 του; πόσοι κολλάνε ένσημα γενικά;

Αλλά δόξα τω θεώ, μείναμε στο ευρώ.

100% προκαταβολές φόρων, Κυριακές ανοιχτές, φορολογία, αυτό σημαίνει ότι μικρομαγαζάτορες και μικροξενοδόχοι έχουν κλείσει σε 6 μήνες τα μαγαζιά τους. Στα νησιά μόνο υπερξενοδοχιάρες με πισίνες για τους φραγκάτους τουρίστες, από μαγαζιά μόνο Mall, Public, και Attica.

Αλλά δόξα τω θεώ, μείναμε στο ευρώ.

Ως «ο γραφικός» που έλεγα σε κουβέντες να βγούμε από το ευρώ και την ΕΕ, άκουγα συχνά «είσαι τρελός; θα πεινάσουμε για χρόνια». Σκεφτείτε από τώρα πώς θα είναι η χώρα σε 3 χρόνια. Μια χώρα που έχει ήδη 3.000.000 φτωχούς.

Γαμώ το ευρώ σας.

«Give them enough rope» έλεγε ο Strummer. Δώσε τους αρκετό σκοινί ώστε να σε κρεμάσουν. Αυτή η μαγική στιγμή που όλοι οι στίχοι των Clash επαληθεύονται. Safe european home.

Από ευρώ/ΕΕ θα έπρεπε να έχουμε φύγει ήδη ΧΘΕΣ, για να ξέρουμε από τώρα ότι σε 3 χρόνια θα έχουμε σίγουρα σταθεί στα πόδια μας. Υπάρχουν σοβαρές μελέτες οικονομολόγων ελλήνων και ξένων παντού στο ίντερνετ, σταματήστε να λέτε για μια φορά ότι «αυτά είναι ιδεοληψίες» και διαβάστε τες.

Δεν πρέπει απλά να πειστούμε ότι μόνο έξω από ΕΕ/ευρώ θα βρει επιτέλους ο λαός την υγειά του, πρέπει να πειστούμε και ότι αυτό πρέπει να γίνει ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ.

ΥΓ. Και όπως εύστοχα έγραψε στο twitter η Naomi Klein πριν λίγο, «θα παριστάνουν άραγε τους σοκαρισμένους και τους αθώους, αν οι Έλληνες ψηφίσουν τους νεο-ναζί στις επόμενες εκλογές;» Υπό τους ήχους των Clash σας λέμε: Ούτε να το σκέφτεστε.

Τώρα αρχίζουμε.

Πάνος Πετρόπουλος

(Φίλε Πάνο, όχι μόνο προσυπογράφω αλλά υπερθεματίζω. Το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει. Όσο είμαστε ζωντανοί και όρθιοι, θα πρέπει να περάσουν επάνω από το πτώμα μας. Αλλά ακόμα και τότε, εδώ θα είμαστε να τους στοιχειώνουμε. Θα νικήσουμε.)

Single Post Navigation

One thought on “Ούτε να το σκέφτεστε. Τώρα αρχίζουμε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: