Ρεμπελίσκος

Πεφωτισμένο Βήμα

vimaΤο άρθρο του Καρακούση  που δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά στο Βήμα της Πέμπτης έχει κάνει ήδη το διαδίκτυο να παραμιλά. Την περασμένη εβδομάδα ο βουλευτής Ψυχάρης παραιτήθηκε καθώς στηρίζοντας μια τέτοια κυβέρνηση πληγώθηκε ο ρομαντισμός του, ενώ την αμέσως επόμενη το πρωτοσέλιδο της προμετωπίδας του ΔΟΛ του πατέρα Ψυχάρη, πέρναγε γενεές δεκατέσσερις την κυβέρνηση Σαμαρά. Τι έπαθαν οι Ψυχάρηδες και σταμάτησαν να αγαπάνε την κυβέρνηση;

Τις τελευταίες εβδομάδες, τα επιφανή (σ.σ. τηλεοπτικά) στελέχη ΠΑΣΟΚ και ΝουΔου δεν έχουν αφήσει καλτσόν που να μην έχουν σκίσει όποτε συναντώνται στα πλατό. Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι που εδώ και τέσσερα χρόνια, με κάθε πιθανό σενάριο, φροντίζουν να μπλοκάρουν την κάθαρση του πολιτικού και οικονομικού τοπίου, σήμερα ξαφνικά διαφωνούν σε όλα τα ανοικτά ζητήματα.

Και δεν φτάνει που διαφωνούν. Σε κόντρα με κάθε λογική και θεωρία συγκυβέρνησης, οι διαφωνίες τους γίνονται δημοσίως. Και για ζητήματα πολύ πιο ασήμαντα από αυτά που στο πρόσφατο παρελθόν σκέπαζε άκρατη μυστικοπάθεια.

Οι τροικανοί και οι ευρωτεχνοκράτες φίλοι τους, έχουν φροντίσει το τελευταίο διάστημα να τους αδειάσουν σε κάθε ευκαιρία. Όση ανάγκη και να έχει ο Βενιζέλος την εξουσία για να σώσει το τομάρι του, και ο Αντώνης για να σώσει τα υπόλοιπα ακροδεξιά τομάρια, οι ξένοι δεν χρωστούν σε κανέναν τους τίποτα.

Και γνωρίζουν καλά πως αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση στην Ελλάδα θα αλλάξει. Εάν δεν αποφασίσουν πως την συνέχιση της λιτότητας θα πρέπει να αναλάβουν τα στρατά, θα αντέξουν την παρουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό ετοιμάζονται και όσοι προλαβαίνουν να τα γυρίσουν λίγο πριν την τελευταία στροφή που θα οδηγήσει στις εκλογές. Ακόμα και πριν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει αποτύχει στην εφαρμογή του προγράμματος που ανέλαβε από τα αφεντικά της, έχει αποτύχει στην διαπραγμάτευση για το χρέος που ανέλαβε από τους πολίτες που την ψήφισαν, έχει αποτύχει στην ανάταση της αγοράς που ανέλαβε από τους εγχώριους χρηματοδότες της. Στηρίζεται μόνο στις απειλές και τους μεγαλοϊδεατισμούς που πουλάει δεξιά και αριστερά.

Η ώρα της πτώσης της πλησιάζει, και ακριβώς επειδή με την ησυχία που υπάρχει πλέον από την απογοητευμένη κοινωνία θα πέσει με πανίσχυρο κρότο, επιχειρεί να δημιουργήσει όσο περισσότερη φασαρία γίνεται.

Συνταγματική αναθεώρηση express, αστυνομική βία, ρυθμίσεις κόκκινων δανείων και οφειλών, επιθέσεις σε φοιτητικά και κοινωνικά κινήματα, κραυγαλέες διαφωνίες στις τηλεοράσεις, προσκλήσεις και προκλήσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ και η λίστα μακραίνει με ένα στόχο.

Να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα μπορέσει να οδηγηθεί σε εκλογές ποντάροντας στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης, με τη Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει τουλάχιστον να έχει παλμούς.

Ο Λαοκόων μπορεί να έζησε εκατοντάδες χρόνια πριν και να μην αποτέλεσε μέλος κάποιας συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, όμως η ατάκα του που έμεινε στην Ιστορία θα πρέπει να πλανάται διάχυτα στην ατμόσφαιρα, ακριβώς όπως το φαντασματάκι του ΣΥΡΙΖΑ επάνω από την Ευρώπη.

Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες σύντροφοι, και όπου Δαναός μπορεί κάλλιστα να αντικατασταθεί με κάθε είδους Ψυχάρη, Κουρή, Μελισσανίδη, Μαρινάκη και λοιπά κεφαλόψαρα.

Το δύσκολο δεν είναι να πέσουν, αλλά το πόσα πτώματα σκοπεύουν να δημιουργήσουν για να σηκωθούν πιο γρήγορα.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: