Ρεμπελίσκος

Αλλεργία στη βουλή

Ξεκίνησε η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που πρότεινε ο Βενιζέλος, κατέθεσε ο Σαμαράς και διεκδικεί ο Βορίδης στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ο Μαυρουδής θα παραδώσει από βήματος της βουλής και ως εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, μαθήματα νέας Δημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα προβάρει και το κοστούμι της αρχηγίας του αποκόμματος που θα αφήσει ο Σαμαράς πίσω του.

Ο πρωθυπουργός δεν θα βρεθεί στη βουλή, αφού οι σύμβουλοί του αποφάσισαν πως κάτι τέτοιο θα έκανε μεγάλη ζημιά στο ίματζ του.

Φανταστείτε να αναγκαζόταν ο Αντώνης να υπερασπιστεί στην ελληνική βουλή γιατί χρειάζεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, λίγο πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού του νέου έτους, τον οποίο θα κληθεί να εφαρμόσει μία άλλη κυβέρνηση.

Ή ας πούμε, φανταστείτε τον Αντώνη να αναγκάζεται να εξηγήσει που πήγαν οι υποσχέσεις της ΔΕΘ, τι συνέβη στη Γερμανία με την παραίτηση του πρέσβη-ξαδέρφου του, τι δουλειά έχει ο Χρύσανθος Λαζαρίδης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, γιατί η Ελλάδα δεν έχει απορροφήσει κανένα κονδύλι από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, τι έγινε με την συζήτηση που έχει αιτηθεί η αντιπολίτευση με την υπόθεση Μπαλτάκου.

Είναι τόσα πολλά για τα οποία θα έπρεπε να μιλήσει ο Σαμαράς που θα χρειάζονταν οι τρεις ημέρες της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης μόνο για την πρωτολογία του.

Χώρια τις πρόβες που έχει κάνει για την παρουσίαση του σίκουελ “Έ ντε λα μαγκέ ντε Βοτανίκ”.

Βέβαια, το ρόλο του μάγκα του τσεκουράτου θα παίξει με τον δικό του τρόπο ο Βορίδης. Όπως και να το κάνουμε όμως, τον κουτσαβακισμό του Αντώνη δεν τον ξέρει. Ξέρει μόνο τον πολιτικό ακτιβισμό

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται να παρουσιάσει εκτενώς το κυβερνητικό του πρόγραμμα. Μάλιστα, σκοπεύει να μετατρέψει την συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης σε ευκαιρία για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της Αριστεράς.

Λίγο ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ θα περίμεναν την ψηφοφορία της Κυριακής για να δουν εάν η δική τους κυβέρνηση εξασφαλίζει την ψήφο εμπιστοσύνης.

Για τους παραπάνω λόγους, η αξιωματική αντιπολίτευση θα προσπαθήσει, λένε τα ρεπορτάζ τα άτιμα, να μην υψώσει τους τόνους.

Δηλαδή, ο Μάκης Βορίδης θα κάνει μαθήματα δημοκρατικότητας από το βήμα, ο Τάσος Νεράτζης θα κουνάει το δάχτυλο από τα έδρανα, και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνουν προσηλωμένοι στον στόχο τους. Που δεν είναι να πέσει αυτή η κυβέρνηση, αλλά να εξηγήσουν πως θα είναι η δική τους που θα ανέβει, όταν αυτή πέσει. Μόνη της.

Η αλλεργία του πρωθυπουργού στη βουλή, μπορεί να αντιμετωπίζεται από τη Νέα Δημοκρατία με αντικαταστάσεις και επισκέψεις στο καφενείο της βουλής, αλλά κοντεύει να προσβάλει και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν θυμούνται οι βουλευτές του, τι σημαίνει βουλή και ποιά η χρήση και η σημασία της προτού την χλευάσει και την υποβιβάσει ο πρωθυπουργός σε “ευχάριστο περίπατο”, θα το δείξουν μέχρι την Παρασκευή.

Ελπίζω.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: