Ρεμπελίσκος

Μικρή Μακεδονία στην Αθήνα ζητούν γαλάζιοι βουλευτές

Μετά τις δηλώσεις Βενιζέλου στον ΟΗΕ που παραχωρεί την ονομασία Μακεδονία στους γείτονες, αλλά και το φιάσκο με τον τάφο της Αμφίπολης που οι αρχαιολόγοι διαπίστωσαν πως είναι άδειος γιατί το μόνο που άφησαν οι προηγούμενοι αρχαιοκάπηλοι ήταν οι Καρυάτιδες επειδή είχαν πάει στο σημείο με δίκυκλο και δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν, 24 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν από το υπουργείο Πολιτισμού να πάρει τα μέτρα του.

Εικοσιτέσσερις βουλευτές με επικεφαλής τον Δάνη τον σαματαντζή, με τη συμμετοχή της Άννας που αγωνιά για την βουλευτική της έδρα και μαμάει τον Χαρδούβελη, την Τάνια που μαμάει τη δημοσιογραφία και άλλους Μακεδονομάχους, ζητούν από το υπουργείο Πολιτισμού να τοποθετηθεί αδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα γιατί έχουν καιρό να πάνε στη Θεσσαλονίκη και τους έλειψε.

Η ιδέα ήταν του Δάνη του Τζαμτζή που έχει κάνει το σκατό του παξιμάδι και πάντα είναι μέσα σε όλα. Σκέφτηκε, μιας και δεν βρήκαμε τίποτα μέσα στον τάφο της Αμφίπολης, δεν βάζουμε ένα άγαλμα εδώ κάτω στην Αθήνα;

Αφού έτσι κι αλλιώς, να πατήσουμε ξανά στις περιφέρειες μας δεν τολμάμε. Ας φτιάξουμε εδώ κάτω μια μικρή Μακεδονία να μην μας τρώνε και οι αποστάσεις

Τότε ο Κώστας ο wanna be δήμαρχος Θεσσαλονίκης που είναι και αυτός στους 24 άστραψε. “Γιατί δεν φτιάχνουμε μια μικρή Μακεδονία στην Αθήνα;” ρώτησε τους υπόλοιπους.

Αμέσως μετά παρενέβη ο Θόδωρος που είναι και υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και υπογράφει κι αυτός το σχετικό αίτημα.

“Και τότε τι θα διοικώ εγώ;” ρώτησε τους υπόλοιπους, “το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης-Αθήνας;” συνέχισε γεμάτος απορία.

Το τι γέλιο έπεσε και από τους εικοσιτέσσερις μετά από την παρέμβαση του υπουργού, δεν περιγράφεται.

“Εντάξει ρε Θόδωρα, να λέμε και καμιά μαλακία, αλλά και μεταξύ μας;” φέρεται να του είπε η Άννα η βρομόστομη πριν πεταχτεί ξανά ο παραλίγο δήμαρχος Κώστας.

“Εγώ επιμένω. Έτσι που το πάει ο Βενιζέλος, σε λίγο θα τους δώσει και τη Μακεδονία. Έτσι, αν ιδρύσουμε την δική μας μικρή Μακεδονία εδώ κάτω θα έχουμε έτοιμη λύση. Άσε που μπορεί και να γίνω δήμαρχος”.

“Θα ζητήσουμε τον ανδριάντα και μετά ζητάμε και την υπόλοιπη Μακεδονία” πήρε τον λόγο ο Δάνης με βροντερή φωνή, κι έτσι οι βουλευτές κατέθεσαν την ερώτηση μόνο για το άγαλμα.

Πάντως, ωραία περνάμε εδώ στην ενδοχώρα. Την ώρα που ο υπόλοιπος πλανήτης έχει ήδη αναγνωρίσει ως Μακεδονία τη γείτονα χώρα, εμείς για ακόμα μία φορά τινάζουμε τα τσαρούχια μας.

Αν ο Έλληνας ήταν ζώο θα ήταν στρουθοκάμηλος. Το κεφάλι μονίμως στην άμμο.

Και να ήταν από ντροπή…

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: