Ρεμπελίσκος

Ανοικτά τα καταστήματα τις Κυριακές (τα βράδια)

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την μη συνταγματικότητα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές βύθισε σε πένθος την ελεύθερη αγορά, που ήλπιζε πως χάρη στο μέτρο θα έσωζε τα μαγαζιά της, τη χώρα και τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή. Ευτυχώς, με την έγκαιρη παρέμβαση του υπουργού Κόκκινων Δανείων και Εκποίησης Δημόσιας και Κρατικής Περιουσίας, Νίκου Δένδια, μπορούν ξανά να αντικρίζουν τον ήλιο κατάφατσα.

Η απόφαση, εκτός από τη θλίψη που σκόρπισε σε καταστηματάρχες και πολυεθνικές, βύθισε σε βαθιά περισυλλογή τον ίδιο τον υπουργό, που δεν μπορεί με τίποτα να ξεχάσει τα δύσκολα παιδικά του χρόνια ως μπακαλόγατος.

Ο μπακαλόγατος δεν άκουσε καθόλου ευχάριστα την απόφαση ενός από τα κορυφαία όργανα απονομής δικαιοσύνης της χώρας.

Μάλιστα, αναρωτήθηκε γιατί κρίνεται αντισυνταγματικό το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ωσάν να το έκρινε έτσι η αξιωματική αντιπολίτευση και όχι ένα κορυφαίο δικαστικό όργανο που οφείλει να ελέγχει ακόμα και τις επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης, με την τελευταία να οφείλει με τη σειρά της να σέβεται τις αποφάσεις του.

Βέβαια, κάπου εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε πως από τη στιγμή που δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που στη χώρα μας δεν υπάρχει αρμόδιο Συνταγματικό Δικαστήριο όπως σε όλες τις κανονικές χώρες, όποιος θέλει μπορεί να λέει ότι θέλει και στο τέλος να αποφασίζει ο Μπόμπολας και ο Λάτσης.

Ως γνωστόν, η Δικαιοσύνη στη χώρα μας είναι ανεξάρτητη όσο οι αποφάσεις της είναι σύμφωνες με τους εκάστοτε υπουργούς και τα αφεντικά τους.

Έτσι, ο μπακαλόγατος σκέφτηκα και αποφάσισε.

Μπορεί το ΣτΕ να νομίζει πως είναι αντισυνταγματικό το άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές, δεν είπε όμως τίποτε για το άνοιγμα των μαγαζιών κατά τις κυριακάτικες νύχτες.

Έτσι, ήδη ετοιμάζεται μία λιτή και απέριττη πράξη νομοθετικού περιεχομένου από τους καταστηματάρχες, ώστε να αποσταλεί στον πρωθυπουργό για υπογραφή, και να έχουν επιτέλους οι πολίτες το δικαίωμα να επιλέξουν οι ίδιοι πότε θα πάνε για ψώνια.

Σύντομα, και εάν το μέτρο αποδώσει τα αναμενόμενα, στο υπουργείο σκέφτονται να το επεκτείνουν σε ολόκληρη την εβδομάδα.

Έτσι τα μαγαζιά δεν θα κλείνουν ποτέ.

Εκτός από τις Κυριακές που είναι αντισυνταγματικό.

Για το καλό της αγοράς.

ΥΓ. Για την ιστορία, το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν είναι το πρώτο δικαστήριο του οποίο τις αποφάσεις αμφισβητεί ο μπακαλόγατος.

Ας θυμηθούμε, χάρη στη συνέντευξη που παραχώρησε παλαιότερα ο Νίκος Δένδιας στο περιοδικό Unfollow, την άποψη του δικηγόρου στο επάγγελμα Νίκου Δένδια, για ένα ακόμα μεγαλύτερο όργανο απονομής δικαιοσύνης, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη τότε.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: