Ρεμπελίσκος

Αυτό το καλοκαίρι θα το θυμόμαστε

Είναι τόσα πολλά όσα έχουν ήδη συμβεί αυτό το καλοκαίρι, που κάθε ένα από αυτά θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν συζητήσεις μηνών. Εάν το ένα γεγονός δεν ακολουθούσε το άλλο με ρυθμούς πολυβόλου. Πάντως, το φετινό καλοκαίρι θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας, και αυτό είναι σίγουρο.

Όχι, δεν θα μείνει για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, που δεν αποτελεί καν προαπαιτούμενο, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, για τους δανειστές.

Ούτε οι 595 καθαρίστριες που στρέφονται κατά του κράτους για να δικαιωθούν, δικαιώνονται πρωτοδίκως και το κράτος αγνοεί την δικαστική απόφαση και προκλητικά δεν συμμορφώνεται, δίνοντας έτσι μια κρυφή “ματιά στο άμεσο μέλλον” της λεγόμενης συντεταγμένης πολιτείας.

Ούτε πρόκειται για την τροπολογία που χαρίσει τα χρέη στους εθνικούς εργολάβους και χαρίζει στους τηλεοπτικούς σταθμούς τους παράταση της ασυλίας.

Το φετινό καλοκαίρι δεν θα το θυμόμαστε ούτε για έναν πόλεμο που γίνεται στη γειτονιά μας, όπου ένα κράτος κατακρεουργεί ένα άλλο δεκάδες φορές πιο αδύναμο, και εμείς υποστηρίζουμε τον ισχυρό επειδή θα μας φέρει λεφτά από τα πετρέλαια.

Ούτε για την συμμετοχή μας σε έναν οικονομικό πόλεμο, προπομπό πραγματικού πολέμου, με χαρά και μαγκιά, διαταράσσοντας διπλωματικές σχέσεις δεκαετιών για τα μάτια των φασιστών υποστηριζόμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ούτε για το ξεπούλημα παραλιών, αιγιαλών, δασών και λοιπών ελεύθερων χώρων.

Επίσης, δεν θα το θυμόμαστε για την διπλή κραυγαλέα παραδοχή της Δικαιοσύνης πως η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ κράτος δικαίου, με την ατιμωρησία του φραουλοπαραγωγού που πυροβόλησε μετανάστες στην Μανωλάδα και την αρχειοθέτηση του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι.

Όχι. Δεν θα θυμόμαστε αυτό το καλοκαίρι ούτε γι’ αυτό.

Ούτε καν για την Εθνική Βόνταφον που κατάφερε να αποκλειστεί στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα.

Το φετινό καλοκαίρι θα το θυμόμαστε επειδή έγινε κάποια σπουδαία ανακάλυψη στη Μακεδονία και μας δίνει ξανά το δικαίωμα να βρίζουμε τους μισότρελους απελπισμένους γείτονές μας, γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει.

Κι ο Σαμαράς στο πιο πετυχημένο του έργο. Το Μακεδονικό.

Κι όλα αυτά, την ώρα που το ΤΑΙΠΕΔ εκποιεί κανονικά και με τον νόμο λοιπούς αρχαιολογικούς χώρους.

Γιατί για μιαν εθνική υπερηφάνεια ζούμε βρε αδερφέ…

Single Post Navigation

One thought on “Αυτό το καλοκαίρι θα το θυμόμαστε

  1. & επιδει ..ε κ π ο ι ε ί τ α ι (& μαλιστα δολιως & βιαιως)
    η -βασιλεια του κοσμου-

    ας υπενθυμίζεται πως

    -ο Μέγας Αλέξανδρος ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει.-

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: