Ρεμπελίσκος

Τα ραβασάκια του Χαρδούβελη

Έντονα συναισθηματικά φορτισμένες επιστολές απέστειλε στους αρμόδιους υπουργούς σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης,  υπενθυμίζοντας στο κάθε υπουργείο τις μνημονιακές του υποχρεώσεις. Μάλιστα οι υποχρεώσεις είναι τόσες πολλές, φτάνουν τις εξακόσιες, που δεν του φτάσανε οι επιστολές και έστειλε και μερικά πόστιτ.

Πάντως για να γίνεται είδηση το γεγονός πως ο πρωθυπουργός Οικονομικών έστειλε επιστολές στους υπουργούς για το τι πρέπει να κάνουν, μάλλον κάποιοι δεν κοιμούνται και πολύ ήσυχοι τα βράδια.

Τώρα που το σκέφτομαι, τι τις ήθελε ο Χαρδούβελης τις επιστολές από την αρχή;

Που πήγε εκείνο το περιβόητο “με εντολή Σαμαρά”; Ο Στουρνάρας τα έβγαζε πέρα πολύ πιο εύκολα και κανένας Τζαμτζής δεν του κουνιότανε. Όχι όπως τώρα που κάθε δεύτερη Τρίτη κάνει και ένα αντάρτικο.

Τζαμτζής, ο καπετάν Φασαρίας.

Τα ρεπορτάζ λένε πως ο Γκίκας και ο Αντώνης σχεδιάζουν έναν φανταστικό Αύγουστο, μέσα στον οποίο θα κλείσουν όλες εκείνες τις μικρές, ανούσιες και βαρετές εκκρεμότητες που απομένουν μετά την τελευταία μίνι αξιολόγηση της τρόικα.

Οι υπουργοί από την άλλη, δηλαδή ο Γιακουμάτος, ο Λοβέρδος, ο Μητσοτάκης, ο Βορίδης, ο Ντινόπουλος και τα άλλα παιδιά, θα πρέπει να ικανοποιήσουν όλες αυτές τις εκκρεμότητες, μερικές από τις οποίες προβλέπουν χέρι στις συντάξεις, μείωση εσόδων επικουρικών ταμείων, ψήφιση νόμων για καταπάτηση των δασών, ευθυγράμμιση με τις επιταγές του ΟΟΣΑ και νόμος για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις απεργίες.

Δεν ξέρω αν ο Γκίκας είναι πιστός ακόλουθος της πολιτικής Στουρνάρα.

Απ’ ότι διαβάζω όμως, δυσκολεύεται λίγο να ελέγξει τους υφισταμένους του.

Μήπως γιατί όλοι μαζί τρέμουν σαν τα ψάρια μπρος στις εκλογές που καλπάζουν και φοβούνται μήπως δεν βρουν ούτε τον σταυρό τους στην κάλπη;

 

Advertisements

Single Post Navigation

One thought on “Τα ραβασάκια του Χαρδούβελη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: