Ρεμπελίσκος

Τρίτο πακέτο ανάβει ο Ντάισεμπλουμ

Σε υψηλά επίπεδα βλέπει το ελληνικό δημόσιο χρέος ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισεμπλουμ, γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο μπορεί να οδηγήσει σε τρίτο πακέτο. Ο Ολλανδός υπουργός όλων των υπουργών Οικονομικών επισημαίνει πως αν η Ελλάδα κληθεί να χρηματοδοτήσει το χρέος της, το επιτόκιο θα κυμαίνεται στο 6% με 7%, γεγονός που κάνει την εξυπηρέτησή του σχεδόν αδύνατη, και τον Γερούν να θεωρεί απαραίτητο ένα τρίτο πακέτο.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Ντάισεμπλουμ δεν μιλάει για τρίτο πακέτο στήριξης αφού ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε την ανάπτυξη στα Ποσειδώνια, αλλά καλεί τους Έλληνες να παραδειγματιστούν από τον ίδιο που καπνίζει σαν αράπης, και να αρχίσουν να καπνίζουν τρία πακέτα την ημέρα ώστε να ενισχύσουν την οικονομία τους μέσω της φορολογίας, και να επιτευχθεί μείωση του επιτοκίου και πρωτογενές πλεόνασμα.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Ελλάδα θα χρειαστεί να λάβει νέα βοήθεια.

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες, ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να συζητήσουν με ποιο τρόπο θα προωθηθεί το καπνιστικό σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά.

Σύμφωνα με το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, ο Κάρολος Παπούλιας όπου εμφανίζεται θα κρατά κι ένα τσιγάρο αναμμένο, το σήμα της Νέας Δημοκρατίας θα αντικατασταθεί από ένα φουγάρο, ενώ σύντομα ο Αντώνης Σαμαράς θα ανακοινώσει φοροελαφρύνσεις για τις καπνοβιομηχανίες, ώστε να αυξηθεί η παραγωγή και να τσεπώνει περισσότερα το κράτος από τους φόρους στα πακέτα.

Σκέψεις υπάρχουν και για να τυπωθεί η μούρη του Άδωνι Γεωργιάδη στα πακέτα τσιγάρων με τη φράση “τα λιγουρεύεστε;”, αφού έχει εξακριβωθεί πως ακόμα και τεμαχισμένα νεογέννητα να εμφανίζονται στο πακέτο των τσιγάρων, οι Έλληνες δεν πρόκειται να το κόψουν.

Πάντως, ο Πρόεδρος του Eurogroup, παρόλο που η Ελλάδα έχει ήδη καπαρώσει τα δύο πακέτα στήριξης, έχει θάψει πάνω από το ένα τέταρτο της οικονομίας της και μερικές χιλιάδες απεγνωσμένους, αρρώστους και άστεγους, ενώ έχει στείλει και σχεδόν διακόσιες χιλιάδες παιδιά της στη μετανάστευση, δεν μπορεί να υπολογίσει πόσα χρήματα θα χρειαστεί η Ελλάδα και σε ποιο επίπεδο θα κινείται η νέα βοήθεια, γιατί όπως τόνισε είναι “χαρμάνης από την περασμένη εβδομάδα”.

Η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μετά το καλοκαίρι, το Μουντιάλ και μερικά τρίφυλλα, όταν ο Γερούν Ντάισεμπλουμ και η υπόλοιπη ομάδα των τεχνοκρατών, που το μόνο που γνωρίζουν είναι να διαβάζουν ισολογισμούς και να χαϊδεύουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, νιώσουν έτοιμοι να μας ανακοινώσουν πόσα χρήματα δεν έχουμε για να αποπληρώσουμε το χρέος και μέχρι ποια γενιά θα πρέπει να χρωστάμε.

Single Post Navigation

2 thoughts on “Τρίτο πακέτο ανάβει ο Ντάισεμπλουμ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: