Ρεμπελίσκος

Ρεμπελίσκος ενός έτους

g3g28 Μαΐου 2013-28 Μαΐου 2014: Μετά από μια περίοδο έντονης ψυχολογικής πίεσης και ενόψει μιας ακόμα πιο έντονης, αποφάσισα να φτιάξω αυτήν εδώ τη γωνίτσα, του Ρεμπελίσκου, για να βρίσκουν καταφύγιο οι σκέψεις και οι εξυπνάδες μου. Πολλά μπορεί να είχα στο μυαλό μου ξεκινώντας αυτή την προσπάθεια, αλλά τίποτα δεν προδίκαζε αυτή την γλυκιά αγκαλιά που μου επιφυλάξατε φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι που στην πορεία γίναμε φίλοι.

Μέσα σε έναν από τους δυσκολότερους χρόνους που έχει ζήσει η χώρα στα σύγχρονα χρόνια, είδαμε μαζί τους φασίστες να δολοφονούν τον Παύλο Φύσσα, την ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά να τους αγκαλιάζει και να λεηλατεί τα πάντα με το success story της, τα ελληνικά κανάλια να προωθούν τον φασισμό, την καταδίκη της βίας από όπου κι αν προέρχεται, τις απειλές για την αλλαγή στη χώρα.

Ακόμα είδαμε να πέφτει μαύρο στην ΕΡΤ και την Δημοκρατία που έχει απομείνει στον τόπο, τους νταβαντζήδες να αποδεικνύουν πως όταν και όποτε θέλουν κάνουν τη χώρα τσιφλίκι τους και τους πολλούς να ψηφίζουν ωσάν παραδομένοι σε μια διαιωνιζόμενη ήττα.

Τα παραπάνω κι άλλα τόσα τα είδαμε μαζί, και σίγουρα όλα θα ήταν πολύ πιο αβάσταχτα για μένα, εάν δεν υπήρχε αυτή εδώ η γωνίτσα, αυτός εδώ ο τυπάκος. Κι εσείς που τον στηρίζετε με την προσοχή σας.

Ευχαριστώ όλους όσους διαβάζουν, αναδημοσιεύουν, ακόμα και όσους κλέβουν τα κείμενά μου χωρίς να μπουν στον κόπο να βάλουν την υπογραφή μου. Κάθε φορά που γράφω νιώθω πως γεμίζω μια μπαταρία και την στέλνω σε σας. Και κάθε φορά που βλέπω να διαβάζετε αυτά που γράφω και να τα αγκαλιάζεται, νιώθω πως η ενέργεια που μάζεψα μέσα σε αυτά δεν πήγε χαμένη.

Τούτη η σελίδα ούτε πουλάει τίποτα, ούτε λεφτά μου δίνει, ούτε στήθηκε γι’ αυτό. Στήθηκε από μεράκι κι από την ανάγκη μου για επικοινωνία και ελπίζω τα καλύτερα να τα έχει μπροστά της.

Να είστε όλοι καλά. Καλό αγώνα.

(Άμα δεν μου πήρατε δώρο, δεν πειράζει. Μπορείτε απλά να με συστήσετε στους φίλους σας. Ευχαριστώ.)

Single Post Navigation

4 thoughts on “Ρεμπελίσκος ενός έτους

 1. Σε “βρήκα” τυχαία μόλις πριν από μια εβδομάδα.
  Σου εύχομαι να είσαι γεμάτος ιδέες και να τις ανεβάζεις για να τις μοιραζόμαστε για πολλά χρόνια.

  Like

 2. Ματίνα Γκούτζιου on said:

  Χρόνια πολλά να είσαι γερός για να γιορτάσει το ιστολόγιο σου πολλά γενέθλια, ώστε εμείς να διαβάζουμε τα άρθρα και τις απόψεις σου, που είναι μια όαση ορθής κρίσης, γεμάτα με χιούμορ, ανατρεπτικότητα και αμφισβήτηση του σαθρού συστήματος που θέλουν πάση θυσία να μας φορέσουν.
  Μπράβο, ρεμπελίσκε!!!

  Like

 3. papaki on said:

  Xρόνια πολλά,όμορφά γεμάτα έμπνευση,όρεξη κ κουράγιο!!εύχομαι να συνεχίσεις έτσι όπως ακριβώς ξεκίνησες.Δύσκολο πράγμα η δημοσιογραφία όμως το ”μοίρασμα” ,η αλληλεγγύη, η αισθητική κ η γνώση σε κάνουν να συνεχίζεις!μόνο χαμόγελα!!!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: