Ρεμπελίσκος

Λερναία Ελλάδα

lernaia-ydraΌπως ήταν αναμενόμενο, αφού ο Βενιζέλος, οι εργολάβοι, οι αγορές και οι Βρυξέλλες δεν επιθυμούν να πάμε σε εκλογές θα βολευτούμε με αλλαγή κυβέρνησης με έναν ανασχηματισμό. Προς εκτόνωση της  κατάστασης. Θα σχηματιστεί μια κυβέρνηση για όσο μπορεί να αντέξει, και θα την φάμε στη μάπα μέχρι να πέσει. Τι θα είναι όμως αυτή η κυβέρνηση Σαμαρά;

Στόχος Πρώτος: Κατά τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και σύσσωμες τις Βρυξέλες, η κυβέρνηση της Ελλάδας θα πρέπει να ενισχυθεί άμεσα. Να προσθέσει δηλαδή στην ισχνή της πλειοψηφία έναν αριθμό βουλευτών, που θα της επιτρέψει να προωθήσει και το υπόλοιπο πρόγραμμα. Κάτι τέτοιο δεν θα είναι δύσκολο, χωρίς να σημαίνει πως θα είναι αρκετό.

Ο Λοβέρδος και το αηδόνι του δεν έφυγαν ποτέ, ενώ και ο Μπόλαρης δεν έχει λόγο να μην επιστρέψει μετά την αποτυχία στις περιφερειακές εκλογές. Ο Ανδρουλάκης πάλι μάλλον δεν θα γυρίσει αν δεν γράψει πρώτα το καινούριο του βιβλίο “Η μύτη που έτρεχε αριστερά”.

Η ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμη για έκτακτο συνέδριο ώστε να αναλάβουν οι μισοί που διαφωνούσαν με τους άλλους μισούς που συμφωνούσαν με τον Κουβέλη. Η τρελοπαρέα Ψαριανού, Παπαδόπουλου, Λυκούδη και τα λοιπά Μπίστη Boys θα χορέψουν επιτέλους πάνω στο πτώμα της ΔΗΜΑΡ και της κεντροαριστεράς που πρεσβεύει.

Στόχος για τον Σαμαρά είναι και αρκετοί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ αν ήταν στο (δεξί) χέρι του θα τα έβρισκε και με μερικούς της Χρυσής Αυγής. Αλλά μη μας πούνε και μπαλτάκους…

Ο Μπίστης είναι πλέον ιδεολογία, αλλά το άθροισμα της νέας κυβέρνησης δεν αναμένεται και ιδιαίτερα μεγαλύτερο από το σημερινό, και σίγουρο όχι ιδιαίτερα σταθερό.

Στόχος δεύτερος: Ο προορισμός της νέας κυβέρνησης θα είναι η Προεδρική εκλογή. Όχι πως δεν θα ήθελε να φτάσει και παρακάτω, αλλά όλοι γνωρίζουν πως ακόμα και τον Κουβέλη να κατεβάσουν για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τις εκλογές δεν τις γλιτώνουν. Τα κουκιά δεν βγαίνουν.

Η μόνη πιθανότητα να βγουν τα κουκιά θα υπάρχει αν προτείνουν τον Καραμανλή για Πρόεδρο. “Την μεγάλη εγγύηση της παράταξης και της χώρας”. Θα εξασφαλίσουν έτσι όχι μόνο όλους τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και τον ίδιο τον Καμμένο.

Μη σου πω και αρκετούς χρυσαυγίτες, αλλά είπαμε. Μη μας πουν και μπαλτάκους!

Στόχος τρίτος και φαρμακερός: Η διασφάλιση του προσανατολισμού της κυβέρνησης που θα έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, κάποιων ανεξάρτητων και Ανεξάρτητων, και τέλος της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς νέες απώλειες. Καραμανλικοί, Μητσοτακικοί,  Φιλελεύθεροι, Λαϊκοί, τεχνοκράτες και λοιποί. Και όλοι αυτοί υπό τις εντολές της ακροδεξιάς ομάδας του Σαμαρά. (Εδώ δεν πειράζει, ας μας λένε μπαλτάκους)

Όλοι αυτοί δεν θα μαζευτούν σε μία κυβέρνηση επειδή πρόκειται να μοιράσουν το πλεόνασμα. Δεν θα μαζευτούν όλοι μαζί για να βγάλουν αναμνηστική φωτογραφία.

Όλοι αυτοί θα μαζευτούν σε μια κυβέρνηση προκειμένου να συνεχίσουν την εφαρμογή των προγραμμάτων, το ξεπούλημα παραλιών, βασικών αγαθών, ορυκτού πλούτου, εκτάσεων και δημόσιας περιουσίας. Αυτή η είναι η απαραίτητη ενισχυμένη τους συναίνεση.

Θα είναι στ’ αλήθεια απολαυστικό, όσο και εφιαλτικό, να μαζευτούν όλοι όσοι συμβολίζουν τον τεμαχισμό και το ξεπούλημα της επικράτειας, σε μία κυβέρνηση.

Είναι εκπληκτικό να βλέπεις πόσο λίγο εκφράζεται η πραγματική κοινωνία από αυτούς που θεωρούν εαυτούς πλειοψηφία. Η φωτογραφία τους θα είναι όντως συλλεκτική. Όπως συλλεκτικά θα πρέπει να είναι και τα ποσοστά τους στις ερχόμενες εκλογές.

Θα μείνει στην Ιστορία ως η Νέα Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά. (Ωραίος τίτλος για κεφάλαιο της ιστορίας πάντως…)

 

 

Single Post Navigation

One thought on “Λερναία Ελλάδα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: