Ρεμπελίσκος

Της Ελιάς το πανηγύρι

Αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω και να κάνουν τα πάντα για να πιάσει ο σπόρος της Ελιάς εμφανίστηκαν το σαββατοκύριακο όλοι οι καλοί κηπουροί της κεντροαριστεράς. Βέβαια, το Ποτάμι του Σταύρου έχει ήδη προνοήσει για όλων των ειδών τα φυτά αφού σίγουρη πρέπει να θεωρείται η συνεργασία του με τους κηπουρούς του Mega. Οι κηπουροί του ΓΑΠ θα εμφανιστούν αργότερα, αφού είναι επιφορτισμένοι ακόμα να φτιάχνουν τις σαλάτες του Γιωργάκη. Οπότε ο μόνος που έλειπε τελικά ήταν ο Πάγκαλος.

Όλοι βέβαια έμαθαν από το πάθημα των προηγούμενων εβδομάδων, που προσπαθούσαν να φυτέψουν την Ελιά χωρίς νερό, και αφού εξασφάλισαν το πότισμα από το Ποτάμι, επανήλθαν. Με αγωνία αναμένεται το Λιοτρίβι του Παύλου Τσίμα και το MUFA του Γιώργου Οικονομέα, με σαφής αναφορές στα υψηλά επίπεδα μονοακόρεστων λιπαρών οξέων του ελαιόλαδου. Είπαμε αυτή τη φορά να κάνουμε μια δουλειά, και θα την κάνουμε καλά.

Στη συνδιάσκεψη μαζεύτηκαν όλων των ειδών οι ελιές. Κορωνέϊκη, χωρίς κουκούτσι, τσακιστές, λιανιοελιά, Καλαμών και πλήθος καρπών εμφανίστηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Εκεί δούλεψαν πάνω στην τεκμηρίωση των κοινών θέσεων με το Ποτάμι του Σταύρου, ώστε να είναι έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή να ενωθούν και να ζητήσουν ξανά την ψήφο του λαού σαν πλήρες οικοσύστημα.

Παρόλο που έλειπε ο Πάγκαλος, συμφώνησαν ότι η αντίθεση «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» είναι πλέον ξεπερασμένη από τα πράγματα και ότι το σημαντικό ερώτημα σήμερα είναι: «τι κάνουμε από εδώ και πέρα, με ποιο πειστικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα θα βγούμε οριστικά από την κρίση και θα ανασυγκροτήσουμε τη χώρα».

Πολύ εύστοχα περιέγραψαν πως στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν εδραιωθεί από τη μία οι συντηρητικές δυνάμεις και από την άλλη ο ανορθόδοξος αντιευρωπαϊσμός. Από τη μία είναι λέει η λιτότητα, και από την άλλη ο λαϊκισμός. Δηλαδή το αντίπαλον δέος στη λιτότητα είναι ο λαϊκισμός. (Εντάξει, ο Βενιζέλος την έγραψε την ιδρυτική διακήρυξη και ήθελε να κρατήσει τα προσχήματα, αλλά ας έλεγε και μια κουβέντα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι, δεν φταίει και για την Ευρωπαϊκή Ένωση ο ΣΥΡΙΖΑ; Μόνο στην Ελλάδα έφερε την καταστροφή;)

Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση πάντως, είναι η ίδια που πότε συνομιλεί με τους φασίστες της -καθοδόν- Ουκρανίας, και πότε δεν παίρνει ούτε χαμπάρι τους εξεγερμένους της Βοσνίας.

Όσον αφορά τα κακεντρεχή σχόλια που θέλουν το ΠΑΣΟΚ να φοράει στα γεννητικά του όργανα τα φύλλα της Ελιάς, μην αγχώνεσαι. Αυτό που μαζεύτηκε το σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ δεν είναι το κακό ΠΑΣΟΚ.

Το κακό ΠΑΣΟΚ πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ. Το καλό ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Σημίτης, Βενιζέλος, Λοβέρδος, Μόσιαλος, Λαλιώτης. Όλοι δήλωσαν παρών. Όλοι εκτός από τον Πάγκαλο, είπαμε. Αλλά να ξέρουν. Είναι ηλίθιοι που δεν κάλεσαν τον Πάγκαλο.

Πάντως η μη κλήση του Πάγκαλου του άνοιξε δουλειές. Τώρα δεν θα ξέρει ποιον να πρωτοδιαφημίσει. Να βρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, να χέσει στο Ποτάμι ή να κατουρήσει την Ελιά;

Single Post Navigation

One thought on “Της Ελιάς το πανηγύρι

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: