Ρεμπελίσκος

Με σταυρό εσείς; Με Σταύρο εμείς!

Ρίγη ανακούφισης σαρώνουν την χώρα αφού μετά το χτεσινό φαρμάκι που ποτίστηκαν οι πολίτες ανά την Ελλάδα από το διαζύγιο του Βενιζέλου με την πλούσια θεία, ήρθε σήμερα η ανακοίνωση της καθόδου του Σταύρου Θεοδωράκη στις Ευρωεκλογές.

Όχι πως τον νοιάζει να εκλεγεί. Θα παραδώσει την έδρα του είπε. Είναι όμως που θέλει να σώσει τη χώρα γιατί παντού ακούει φωνές που τον ρωτάνε πότε θα το κάνει. Και μετά την αποτυχία της Ελιάς κι ένα λεωφορείο που έχασε και άργησε στο ραντεβού της, αποφάσισε να κάνει αυτό που του ζητάνε. Οι φωνές.

Στο μανιφέστο του ο μαχητικός δημοσιογράφος, που θα αφήσει τη δημοσιογραφία για να δώσει τη λύση που του ζήτησαν όλοι οι άνθρωποι που συναντάει, έγραψε για όλα. Μίλησε για όλα. Ή σχεδόν για όλα.

Μίλησε για όλα εκτός από το απόλυτο έλλειμμα δικαιοσύνης που έχει η χώρα εδώ και χρόνια. Εκτός από το άθλιο ξεπουπούλιασμα του κοινωνικού κράτους που λαμβάνει χώρα αυτήν ακριβώς τη στιγμή που αποφάσισε να πολιτευτεί. Εκτός από την συνειδητή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του μέσου πολίτη. Εκτός από την “δημοκρατία εκτάκτου ανάγκης” που χαρακτηρίζει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Επίσης, καιρό τώρα ο δαίμων της δεοντολογίας δεν μίλησε ποτέ για τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους για αποκαλύψεις που ποτέ δεν έπεσαν στην αντίληψή του, για την καταστολή κάθε κοινωνικής διαμαρτυρίας και την άγρια βία της αστυνομίας, για το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου στον οποίο μόλις σήμερα ο Σαμαράς έβαλε πωλητήριο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν άκουσε ποτέ για τη λίστα Λαγκάρντ και τα επεισόδια του Βαξεβάνη με την Δικαιοσύνη. Δεν είδε ποτέ τις καταγγελίες του Unfollow για το λαθρεμπόριο πετρελαίου. Δεν διάβασε ποτέ πως η χώρα μας κατατάσσεται στην 99η θέση παγκοσμίως στην ελευθερία του Τύπου.

Πριν λίγα χρόνια, ο Σταύρος Θεοδωράκης βρέθηκε σε μια παρέα παιδιών, σαν αυτά που συναντάει, και τους μιλούσε για τις χαρές και τον τρόπο που ασκεί το επάγγελμά του.

Κάποια στιγμή, προσπαθώντας να περιγράψει την χαρά της εργασίας στο Mega του Μπόμπολα και του Βαρδινογιάννη εξήγησε πως σε επίπεδο θεματολογίας ξέρει με ποιόν τρόπο να κινηθεί. Πετρέλαια “δεν πιάνω”, σκουπίδια  “δεν αγγίζω”. Ποδόσφαιρο “άστο για άλλους”, κατασκευαστικές “δεν παρακολουθώ” και τα καράβια είναι “κακή ιδέα”. Αλλά από όλα τα υπόλοιπα θέματα έχει να το λέει πως είχε πάντα την ελευθερία να επιλέξει ότι θέμα γουστάρει. Συνεπώς έχει μεγάλη σημασία το τι δεν λέει κάποιος, και ειδικά ένας Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο ψαγμένος δημοσιογράφος με το χαλαρό στυλάκι και το σακίδιο στην πλάτη εμφανίζεται σαν έτοιμος από καιρό, να ταράξει τα νερά της πολιτικής ζωής του τόπου και να δώσει το φιλί της ζωής στους απανταχού ψυχορραγώντες Σημιτικούς. Ούτε τις 9 του μακαρίτη δεν περίμενε ο κυρ Σταύρος.

Πάντως, με την ονομασία του κόμματός του οφείλω να αναγνωρίσω πως έκανε τη διαφορά. Άλλοι χτίζουν γέφυρες με τους πελάτες τους. Ο Σταύρος έφτιαξε «Ποτάμι». Μάλλον για να δώσει το έργο στον Μπόμπολα.

Single Post Navigation

2 thoughts on “Με σταυρό εσείς; Με Σταύρο εμείς!

 1. sine@nom on said:

  Να συμφωνήσουμε σε πολλά από όσα λες… μόνο που αναφέρεσαι σε λόγια τα οποία είπε ο Θεοδωράκης σε μια παρέα νέων… έχουμε κάποιο στοιχείο που να τα επιβεβαιώνει/αποδεικνύει; Γιατί κι εγώ μπορώ να βγω καιν πω ότι η κουνιάδα του ξαδέρφου του περιπτερά της εγγονής της γειτόνισσας του μπατζανάκη μιας φίλης του πεθερού κλπ είπε ότι ο Χ Ψ Ω είπε σε μια παρέα το και το…
  Επίσης το πωλητήριο που έβαλε ο Σαμαράς στους φυσικούς πόρους… θα έπρεπε δλδ να τους βάλουμε στη τράπεζα ή στο σεντούκι ν’ αυγατίσουν; Γιατί είχα την ιδέα ότι για να βγάλεις λεφτά από τους φυσικούς πόρους πρέπει να τους εκμεταλλευτείς, δλδ να τους πουλήσεις….αναρωτιέμαι συνεπώς πού το σφάλμα του Αντωνάκη (σ’ αυτό το ζήτημα δλδ, γιατί σε άλλα ζητήματα…)

  Like

 2. Ελένη on said:

  Μα σε τόσες παρέες νέων που έχει μιλήσει ο κος Θεοδωράκης λόγω της εκπομπής του, πράγματι και η κουνιάδα του περιπτερά της εγγονής της γειτόνισσας…κ.ο.κ. θα μπορούσε να πει οτιδήποτε. Στην κρίση του καθενός είναι από κει και πέρα αν και τι, θα δεχτεί ότι μπορεί και να έχει συμβεί ή ειπωθεί…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: