Ρεμπελίσκος

Έρχεται το κόμμα “Κελιά”

Έντρομοι, επαγγελματίες πολιτικοί της χώρας, από τα δεξιά έως και τα αριστερά του κέντρου, σπεύδουν να ιδρύσουν το νέο κόμμα που θα καλύψει τις πολιτικές τους ανησυχίες. Η πρωτοβουλία θα λέγεται “Κίνηση των 58″, και δεν έχει καμία σχέση με την κίνηση που ονομάστηκε “Πρωτοβουλία των 58″. Από τις διαβουλεύσεις που θα γίνουν κατά την κίνηση της πρωτοβουλίας, θα προκύψει ένα κίνημα που με τη σειρά του θα δώσει πρωτοβουλία στο κόμμα “Κελιά”.

Οι υποψήφιοι προέβησαν σε αυτή την κίνηση, όχι μόνο γιατί φοβούνται πως τώρα που θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα μάθει όλος ο κόσμος τις αμαρτίες τους, αλλά γιατί βλέπουν και πως Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ δεν θα διστάσουν να τους βγάλουν στον τάκο, στο πλαίσιο της επιχείρησης “Αυτό το χέρια είναι καθαρά”. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι που έχουν συρθεί μέχρι στιγμής στη Δικαιοσύνη επί πρωθυπουργίας Σαμαρά είναι πάνω από 58 ετών.

Επί της παρούσης η “Κίνηση” βρίσκεται σε αναζήτηση στελεχών που θα δώσουν πνοή στο όραμά της. Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη αρκετές κινήσεις, ωστόσο αυτός είναι και ο λόγος που οι εμπνευστές δεν χάνουν την πίστη στο εγχείρημά τους.

Κεντρικό τους μήνυμα είναι πως δεν έχει νόημα να γίνονται κινήσεις με σκοπό την αποφυγή της φυλακής για τα επίδοξα στελέχη. Υπογραμμίζουν πως θα πρέπει η κίνηση των 58 να δώσει αγώνα για καλύτερες συνθήκες κράτησης στη φυλακή, καθώς την φυλακή δεν θα την αποφύγουν με τίποτα.

Το τελευταίο  επιχείρημα είναι μάλιστα τέτοιο, που μέχρι στιγμής φαίνεται να έχει πείσει αρκετές καραβάνες του πολιτικού συστήματος να κινητοποιηθούν και να αρχίσουν να σκέφτονται σοβαρά την κάθοδό τους στα “Κελιά”.

Οι διαρροές για τα πρόσωπα που βολιδοσκοπούνται γίνονται με το σταγονόμετρο, με τα πρόσωπα ενός αρχιερέα, ενός νομά κι ενός δωμά να κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Εξάλλου, συζητήσεις γίνονται και με πρόσωπα που βρίσκονται στη φυλακή κατόπιν προσωπικών επιθέσεων που στόχο είχαν να τους βλάψουν πολιτικά. Έτσι η κίνηση σκέφτεται να την βγεί και στη Χρυσή Αυγή, καθώς δεν θα είναι η μόνη οργάνωση με στελέχη στη φυλακή.

Οι πύλες του κόμματος είναι ανοικτές για όλους όσοι είναι άνω των πενηνταοκτώ ετών. Ωστόσο, στο κόμμα δεν θα προσχωρήσει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αφού παρόλο που είναι πάνω από 58, είναι και πάνω από τα εξηνταοκτώ, τα εβδομηνταοκτώ και τα ογδονταοκτώ. Συνεπώς βρίσκεται σε άλλο target group, όπου λόγω ηλικίας είναι δύσκολη η οποιαδήποτε “Κίνηση”.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: