Ρεμπελίσκος

Μη μου το παίζεις Λιάπης

liapis-sofiaΟ Μιχάλης Λιάπης έχει παίξει εκατοντάδες ρόλους στην πολιτική του καριέρα. Έχει κάνει τον υφυπουργό Εμπορίου, τον υπουργό Μεταφορών, έως και τον υπουργό Πολιτισμού. Ο τελευταίος του ρόλος μάλιστα σημάδεψε για πάντα το υπουργείο, με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο να μην μπορεί να χωνέψει ακόμα πως λόγω κρίσης δεν μπορεί και του λόγου του να καβαλήσει γαϊδαράκο. Ο ρόλος του ανόητου, πλην θύματος του νόμου, αποτελεί τον κορυφαίο στην καριέρα του. Ίσως και την ίδια του την καριέρα.

Σήμερα παρακολουθούμε την παραδειγματική τιμωρία του Μιχάλη Λιάπη για το έγκλημα της οδήγησης ανασφάλιστου οχήματος. Ένα έγκλημα που μόνο ένα τόσο βρώμικο μυαλό (!) όσο του ανιψιού του εθνάρχη θα μπορούσε να διαπράξει. Και σαν να μην έφτανε αυτό, δήλωσε πρόβλημα υγείας για να μην παραστεί στη δίκη. Και ταυτόχρονα πετάει για Κατάρ.

Η “ακατανόητη”, “προκλητική” αλλά και “ηλίθια” για πολλούς συμπεριφορά του Μισέλ στην περίπτωση της σύλληψής του, είναι ίσως η πιο ξεκάθαρη αποτύπωση του συστήματος δικαιοσύνης στη χώρα.

Ο Μισέλ έχει καταφέρει να απορρίψει τις κατηγορίες για ζημιά στον ΟΣΕ επί υπουργίας του, να αποδείξει την σκευωρία σε βάρος του στην εμπλοκή του στην υπόθεση της Siemens, να νίψει τας χείρας του για την ζημιά στον ΟΤΕ, να δικαιολογήσει το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης (!) που ελάμβανε ως “τυπογραφικό λάθος” στη φορολογική του δήλωση. Αλλά το ανασφάλιστο όχημά του αποτέλεσε την αχίλλειο πτέρνα του.

Ο Αλ Καπόνε, με εκατοντάδες ποινικά εγκλήματα στο βιογραφικό, του κατάφερνε και παρέμενε ασύλληπτος για χρόνια. Τελικά πιάστηκε από την εφορία για φοροδιαφυγή. Ο Μισέλ όχι, αλλά την πάτησε από την Τροχαία.

Πάντως εδώ που τα λέμε, η Τροχαία να διαπομπεύει έτσι ένα πρώην υπουργό Μεταφορών, το λες και inception. Φαντάσου την ίδια εικόνα με τον Δένδια να συλλαμβάνεται για παράνομη αφισοκόλληση.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μιχάλης Λιάπης θα δικαστεί, θα καταδικαστεί, και θα αποτελέσει persona non grata για τους Έλληνες πολίτες. (-Ωχ, να ένας Τσοχατζόπουλος). Την ίδια ώρα θα συνεχίσει ήσυχος την καριέρα του στο Κατάρ. Είναι πολύ δημοφιλείς οι Έλληνες πρώην υπουργοί σε αυτά τα μέρη. Όλο ευκαιρίες συναντούν.

Κατάρ, Αζερμπαϊτζάν καθώς και άλλες αραβικές, αλλά και αφρικανικές χώρες, αποτελούν πόλο έλξης για τους πολιτικούς της χώρας μας μετά την απόσυρσή τους από τα κοινά. Ψάξτε το. Θα εκπλαγείτε από τη διεθνή καριέρα που κάνουν τα αστέρια μας. Τύφλα να έχει η Βίσση και η Άντζελα.

Όπως μάθαμε, ο κώδικας δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει τη διαγραφή του Μιχάλη Λιάπη επειδή οδηγούσε χωρίς πινακίδες. Και χωρίς δίπλωμα. Και χωρίς ασφάλεια. Και δεν πήγε και στο δικαστήριο. Ο αλήτης.

Πλέον, κορυφώνεται η αγωνία για τον πρώτο πρώην υπουργό που θα συλληφθεί να καίει καρέκλες σε αδήλωτο τζάκι. Θα του πάρουν και το σκαλπ.

Ωστόσο, οι κύκλοι Καραμανλή εμφανίζονται ήδη ιδιαίτερα ενοχλημένοι, καθώς διαβλέπουν πως πίσω από την δίωξη Λιάπη εξυφαίνεται σχέδιο πολιτικής εξόντωσης του πρώην πρωθυπουργού και των αυλικών του. Κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να αναμένουμε κάποια διαρροή από το περιβάλλον του Κωστάκη. Κι αν όχι διαρροή, έστω διάρροια.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι  αποφασισμένος να μην δείξει κανένα έλεος πλέον σε αδικήματα στελεχών της. Η ελληνική τηλεόραση είναι ορφανή εδώ και χρόνια από κάποιο μεγάλο σαββατιάτικό Show, ο Σπύρος Παπαδόπουλος είναι καλός αλλά όχι αρκετός για να γεμίσει το κενό, συνεπώς η Νέα Δημοκρατία θα χρειαστεί να εφεύρει καμιά δεκαριά Λιάπηδες μέχρι τις ευρωεκλογές.

Πάντως ο Μισέλ Λιάπης έχει ήδη δεχτεί πρόταση για το επόμενο Dancing with the Stars.

Ο δεοντολογικός κώδικας της ΝΔ δεν προέβλεπε τίποτα για τις χορηγίες του Μαντέλη, ούτε για τη βίλα με τους δούλους του Μαγγίνα, ούτε για τη γυναίκα του Βουλγαράκη με τα νόμιμα και τα ηθικά του, ούτε για το αδήλωτο σπίτι του ΥΠΕΧΩΔΕ τότε Σουφλιά. Αλλά, όλα κι όλα. Στην περίπτωση που κάποιο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας πιαστεί χωρίς άδεια κυκλοφορίας, ο εσωτερικός κανονισμός είναι άτεγκτος. Όποιος οδηγεί με πλαστές πινακίδες θα διαγράφεται από το κόμμα.

Ο Μισέλ Λιάπης είναι τυχερός που μέχρι σήμερα ήταν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, αφού εάν τον συλλαμβάνανε να οδηγεί αδήλωτο όχημα ως απλός πολίτης, θα εκτελούνταν άμεσα. Συνεπώς, να ξέρετε κι όσοι προτίθεστε να μην πληρώσετε σήμα αλλά να κυκλοφορήσετε το όχημά σας, πως θα σας κόψουμε τον κώλο.

Δικαιολογίες του τύπου “το κίνησα για την μπαταρία” ή “το πήγα μια βόλτα για να μην χορταριάσει” δεν περνάνε πλέον. «Μην το παίζεις Λιάπης».

Advertisements

Single Post Navigation

One thought on “Μη μου το παίζεις Λιάπης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: