Ρεμπελίσκος

Σύνδρομο Κουβέλη

Πολιτική παρέμβαση χαρακτήρισε ο Φώτης Κουβέλης τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, με τις οποίες κάλεσε βουλευτές της κυβέρνησης, και ειδικά του ΠΑΣΟΚ, να διαφοροποιηθούν και να την ρίξουν. Ο υπουργός Δικαιοσύνης του βρώμικου ’89 δεν θεωρεί πρόσκληση σε αποστασία την κίνηση Τσίπρα. Την θεωρεί όμως μη ορθή. Για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος Φώτης δηλώνει “παρών” μήπως σώσει το παρόν. Το δικό του.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, που σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν μπαίνει στη βουλή, ξεκαθάρισε πως είναι ανοικτός σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, η ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό συνεργασία με το κόμμα των δύο ατόμων του Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ πριν ένα χρόνο συνεργαζόταν με τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά.

Παράλληλα, ο Φώτης Κουβέλης έχει ξεκαθαρίσει πως δεν συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ, βουλευτές του οποίου μπορεί να ακούσουν τον Τσίπρα, όπως επιθυμεί η Τζάκρη, και να τον ακολουθήσουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος έχει  ανοικτή επικοινωνία και με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, των οποίων την στήριξη θα δεχτεί εφόσον υπάρξει.

Άρα το ενδεχόμενο συνεργασίας Κουβέλη-Καμμένου είναι πλέον πιο πιθανό από ποτέ. Εδώ έχει συνεργαστεί και με τον Μητσοτάκη ο συμπαθής Φώτης, εδώ θα κωλώσει;

Ο Φώτης Κουβέλης θεωρεί πως η ΔΗΜΑΡ είναι ένας σταθερός, συνδετικός κρίκος, που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα στον τόπο. Κι έτσι πιστεύει πως μπορεί να πατάει όχι σε δύο, αλλά σε τρεις-τέσσερις βάρκες, χωρίς καν να βραχεί.

Αν όμως τη σταθερότητα την εγγυάται ο Λυκούδης και την βάρκα την οδηγεί ο Ψαριανός, τότε καλύτερα να πάει για ψάρεμα. Ή το πολύ-πολύ για κάνα μεζέ, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι της Αλεξίας Μπακογιάννη.

Εκτός αν σταματήσει να παίζει την Μανταλένα, και αποφασίσει επιτέλους με ποιους θα πάει και ποιούς θ’ αφήσει.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: