Ρεμπελίσκος

Σφηνάκια αίμα μόνο για Έλληνες

bloodbarΦόβος και τρόμος έχει πιάσει τα καθεστωτικά κανάλια μετά την προβολή των βίντεο της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής. Οι δημοσιογράφοι των καναλιών που χρησιμοποιούν οι Έλληνες πολίτες ακόμα για να ενημερωθούν, έδωσαν μια εσωτερική ιδεολογική μάχη, και βυθίστηκαν σε βαθιά ηθικολογική περισυλλογή. Εντέλει, επικράτησε η λογική, και τα ταγμένα στην αμερόληπτη ενημέρωση, λυσσασμένα σκυλιά της δημοσιογραφίας, αποφάσισαν να δείξουν σε όλο τον κόσμο πως ακριβώς γίνεται μία ψυχρή εκτέλεση.

Φήμες λένε, πως το βράδυ που ακολούθησε της προβολής του βίντεο, ο Θέμος δεν μπόρεσε να κοιμηθεί. Είχε φάει βαριά, αλλά βασανιζόταν και από τη σκέψη να δώσει την άλλη Κυριακή το DVD της δολοφονίας Φύσσα με την εφημερίδα του. Τελικά, ίσως το προβάλλει στο ΟΛΑ.

Ο Γιάννης, η Όλγα, η Σία και οι άλλοι έγκριτοι δημοσιογράφοι, έτρεμαν από αγωνία για τις αντιδράσεις των απλών και φιλειρηνικών τηλεθεατών τη στιγμή της προβολής του βίντεο. Και τη στιγμή της επαναπροβολής. Και της επαν-επαναπροβολής. Και όλων των υπόλοιπων προβολών που ακολούθησαν της πρώτης.

Η αντίδραση του κόσμου στην δημοσίευση του Παύλου Φύσσα, την ώρα που ψυχορραγούσε στην αγκαλιά της κοπέλας του, αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα, αφού ως γνωστών, το Πρώτο Θ-αίμα σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων επειδή οι Έλληνες καταδικάζουν τη βία και την ανθρωποφαγία. Αγόρασαν όλες τις εφημερίδες, για να μην τις βρει κανένας άλλος και δει το απαράδεκτο εξώφυλλό της.

Η προβολή του βίντεο μιας εν ψυχρώ δολοφονίας μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την πορεία των ερευνών της αστυνομίας για τον δολοφόνο. Βέβαια, στα βίντεο που προβλήθηκαν δεν φαίνεται σε καμία περίπτωση ο δολοφόνος, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε πως το πρόσωπο του δολοφόνου μπορεί να μοιάζει με του οποιουδήποτε. Ήδη, στο στόχαστρο των ερευνών της αστυνομίας βρίσκονται όσοι φορούν λευκό κράνος.

Ωστόσο, η προβολή του βίντεο μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά για την καταδίκη της βίας, που οι αδέκαστοι Megαλοι της δημοσιογραφίας, ήξεραν από που προέρχεται από το πρώτο λεπτό. Σε κάποιο από τα επόμενα δελτία αναμένεται να προβληθεί και βίντεο που δείχνει τα πρόσωπα των δύο νεκρών, την ώρα ακριβώς που δέχονται τις σφαίρες, για να καταδικάσουμε και την έκπληξη και το θάνατο από όπου κι αν προέρχοται.

Την ίδια ώρα πάντως, εκατομμύρια είναι οι αγανακτισμένοι τηλεθεατές που έκλεισαν μια για πάντα τις τηλεοράσεις, και αποφάσισαν να παρακολουθούν το πρόγραμμα των καναλιών μόνο διαδικτυακά και μέσα από τα tablet τους. Σε αυτή τους την απόφαση θα σταθεί άλλωστε σύμμαχος και ο Αντώνης Σαμαράς με το free wifi του.

Πάντως, μέσα στο γενικό χαμό, δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε το γεγονός, πως μία βασική δέσμευση της Χρυσής Αυγής γίνεται πραγματικότητα, και σε αυτό ο μιντιακός κόσμος είναι αρωγός. Δωρεάν αίμα μόνο για Έλληνες.

Single Post Navigation

One thought on “Σφηνάκια αίμα μόνο για Έλληνες

Leave a comment