Ρεμπελίσκος

Atlantis 105,2… Ακροδεξιά στα FM

xandakas7Ανάμεσα στα ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής από το Πρώτο Θέμα και τους αγανακτισμένους χρυσαυγίτες που καλεί στο πλατό του Σκάι ο Ευαγγελάτος, υπάρχει ο κίνδυνος να παραπέσουν ειδήσεις όπως αυτή που πέρασε στα ψιλά γράμματα την περασμένη εβδομάδα. Ο Atlantis FM 105,2 ήταν έτοιμος να πλασάρει στο κοινό του συνέντευξη του Ηλία Κασιδιάρη, “γιατί εδώ μιλάνε όλοι”. Μία συνέντευξη που τελικά ακυρώθηκε, μετά τις έντονες αντιδράσεις των ακροατών του. Ας αδράξουμε λοιπόν την ευκαιρία, και ας μιλήσουμε για τον Atlantis FM…

Ο σταθμός που έχει σημαδέψει γενιές και γενιές, όταν στις συχνότητές του έβρισκες αγαπημένες φωνές που τα υπόλοιπα fm στρίμωχναν στο περιθώριο, βρίσκεται εδώ και χρόνια στα χέρια του Μιχάλη Χάνδακα. Και μπορεί η μεγάλη πλειοψηφία πιτσιρικάδων και μη που ακούν συστηματικά τον μεγάλο ροκ σταθμό της πόλης να μην γνωρίζουν για ποιόν μιλάμε. Δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες όμως ξέρουν πάρα πολύ καλά σε ποιανού τα χέρια είναι ο σταθμός με σήμα το Αλφάδι εδώ και πολύ καιρό.

Ο ιδιοκτήτης του Atlantis FM 105,2, στου οποίου την κατοχή βρίσκεται ο σταθμός εδώ και πολλά χρόνια, υπήρξε όχι μόνο θερμός υποστηρικτής του Καρατζαφέρη στην πορεία του για την είσοδο στη Βουλή, αλλά και υποψήφιός του.xandakas1

Ο ιδιοκτήτης του σταθμού της μεγαλύτερης παρέας της πόλης είναι γνωστό πρόσωπο στο χώρο της ακροδεξιάς. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τη συχνή του παρουσία στις  ακροδεξιές παρέες.xandakas2

Βέβαια, όπως λένε τα επιχειρήματα ακροδεξιών… δημοκρατών, η Δημοκρατία μας είναι αρκετά μεγάλη για να χωρέσει όλες τις φωνές. Έτσι, κάπου εκεί χωράει και τις φωνές σαν του ιδιοκτήτη του Atlantis FM, που ξεδιπλώνει τις απόψεις του στα άρθρα του. Τα άρθρα του θα τα βρει κανείς στην εφημερίδα του Εν Πειραιεί, αλλά και στο site του Atlantis FM 105,2. Άρθρα που εξηγούν γιατί φασίστες είναι όσοι αποκαλούν τη Χρυσή Αυγή φασίστες: xandakas4Άρθρα που εξηγούν ποιοι είναι πατριώτες και ποιοι όχι:xandakas5

Κι άλλα που εξηγούν πόσο “Κασιδιάρης μας χρειάζεται”:xandakas6

Αυτός είναι λοιπόν ο ιδιοκτήτης του Atlantis FM, του σταθμού που πριν λίγες ημέρες ετοιμαζόταν να δώσει βήμα στον υπόδικο νεοναζί Κασιδιάρη να εκσφενδονίσει, χωρίς καν αντίλογο, την προπαγάνδα του. Μία συνέντευξη που έμελλε να ρίξει τις μάσκες για αρκετό κόσμο, και να ρίξει από τα σύννεφα άλλους τόσους, όπως συχνά συμβαίνει τελευταία. Με την ανακοίνωση της συνέντευξης, πολλοί ήταν οι ακροατές που διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ενώ εταιρείες και συγκροτήματα σταμάτησαν τη συνεργασία τους με το σταθμό:

Με αφindexορμή τον Αtlantis και τα φασιστικά του εμετικά αποκαλυπτήρια , αφιερώνουμε τον παρακάτω στίχο μας.

“ Από δω και πέρα , έχω πόλεμο μαζί σου
με όλους τους πρώην αμέτοχους και νυν κουμανταδόρους
Κι αφού ξέρω πως με ακούς καλά εσύ και οι όμοιοι σου
κάποτε το αθώο αίμα θα πνίξει τους αιμοβόρους…“

Επειδή στο παρελθόν έχουν ακουστεί και δικά μας κομμάτια εκεί από την λεγόμενη “ hip hop zone“ παρακαλούμε να μην ξαναζητήσει κανείς κομμάτι μας να παίξει από εκεί , υπάρχει και το you tube.Καλούμε επίσης όλα τα hip hop συγκροτήματα , ή τελοσπάντων σε όσους έχει μείνει αξιοπρέπεια και τσίπα , να καταδικάσουν δημόσια τον Atlantis , όπως επίσης και το εμετικό άρθρο που δημοσίευσε , που διαβάζοντας το κανείς , καταλαβαίνει ότι θα μπορούσε άνετα να το είχε συντάξει το γραφείο τύπου της Χρυσής Αυγής…( που ξέρεις , μπορεί να στεγάζονται στον ίδιο χώρο )….

Ζητάμε να πάρουν συγκεκριμένη θέση όλοι , αν και γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο στις μέρες που ζούμε είναι δύσκολο και θέλει άντερα βλέπεις…..
Είμαστε ξεκάθαρα απέναντι σε όποιον δεν ονομάζει τον φασισμό και δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στην πολιτική – ταξική του διάσταση , και απλά μπαρουφολογεί αυθαίρετα σε αποψάρες του στυλ“ Μη μασάτε , όλοι μαζί μπορούμε , αγάπη παιδιά , να σωθεί το έθνος , μας , να σωθούν οι νόμοι μας , και ο Δένδιας μας…“ Και άλλες τέτοιες νεοφιλελέ σιχαμάρες….

Και μιας και αρκετοί αποκαλύπτονται πια σιγά σιγά , κάπου εδώ ταιριάζει γάντι η παροιμία του σοφού λαού ( που βασικά δεν είναι σοφός αλλά χαζός )….

Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί κι η χαρά δεν τον αφήνει…
Καληνύχτα σας…

ΦΡΑΞΙΑ

atlantisΚαι η ανακοίνωση της Music Heaven:

“Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη συνέντευξη του ακροδεξιού νεοναζιστή που θα φιλοξενήσετε στο στούντιό σας, σας ενημερώνουμε πως από σήμερα σταματάμε άμεσα κάθε συνεργασία με τον Ατλαντίς και θα εκδώσουμε σχετικό δελτίο τύπου για τη λήξη της συνεργασίας μας και τους λόγους αυτής.
Σας καλούμε επίσης να αποσύρετε ΣΗΜΕΡΑ το λογότυπο του MusicHeaven που βρίσκεται δεξιά στις σελίδες σας και να μην το χρησιμοποιήσετε ποτέ ξανά για κανένα λόγο.
Πόση υποκρισία, να ανεβάζετε δημοσίευση με τον νεοναζιστή και λίγο πιο κάτω να γράφετε “Καλό Ταξίδι, φίλε Παύλο”.Πόση ανευθυνότητα, να βάζετε έναν νεοναζιστή να μιλάει – χωρίς αντίλογο – σε χιλιάδες ψυχές που τώρα διαμορφώνονται.

Ντροπή σας.”

Θέση όμως πρέπει να πάρουν και όλοι οι καλλιτέχνες που έχουν βήμα, αφού δεν μπορεί το θέμα να είναι μόνο να παίζουν στο airplay. Το θέμα στον Atlantis FM είναι ηθικό, και πρέπει κάποια στιγμή να τοποθετηθούν όλοι οι καλλιτέχνες.

Ο ροκ σταθμός της πόλης, ο σταθμός που στο σήμα του έχει το Αλφάδι, ή “το Άλφα με μία κιθάρα” όπως λένε μερικοί, βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενός ανθρώπου, που όχι μόνο κινείται στο χώρο της ακροδεξιάς, αλλά πολιτεύεται κιόλας. Στη Δημοκρατία μας, ισχύει πως όλοι, εκτός από όσους τους έχουν αφαιρεθεί τα πολιτικά δικαιώματα, έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Όπως και είναι δικαίωμα του πολίτη και του ακροατή να ξέρει τίνος τον σταθμό ακούει. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα σταθμό που οικειοποιείται την ροκ μουσική.

ΥΓ. Πριν από σκέψεις και διατυπώσεις του τύπου “άλλο ο σταθμός, άλλο ο ιδιοκτήτης του”, ας ρωτήσει κάποιος τους δεκάδες παραγωγούς που έχει εξάγει ο Atlantis FM. Στον σταθμό έχουν φιλοξενηθεί κατα καιρούς πλειάδα απόψεων αλλά και καλών παραγωγών. Το κριτήριο είναι ωστόσο ο τρόπος που τελικά φύγανε. Κατά δεκάδες. (Ευτυχώς, γιατί έτσι δημιουργήθηκαν και αρκετοί άξιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί στο διαδίκτυο).

Οι τακτικές του ιδιοκτήτη του Atlantis FM στη διοίκηση της… μεγαλύτερης παρέας της πόλης έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ιδιαίτερα, η τελευταία εφεύρεση του κ. Χάνδακα στα “meeting με τους παραγωγούς ατομικά” και όχι με όλη την ομάδα, λέει πολλά για τον δημοκρατικό τρόπο που λειτουργεί ο σταθμός.

Πάντως, στο πλαίσιο της πολυφωνικότητας, είναι ο μοναδικός ραδιοφωνικός σταθμός που είχε παραγωγό έως και… όργανο της τάξεως, ενώ εκπομπή κάνει και ντουέτο που αποτελείται από δημοσιογράφο της “Ελεύθερης Ώρας” και του “Ελεύθερου Κόσμου”, μαζί με τον πρώην πρόεδρο της νεολαίας του ΛΑΟΣ.

Τώρα, τι κάνουν τέτοιες εκπομπές σε έναν νεανικό μουσικό σταθμό… μάλλον επειδή “στον Atlantis μιλάνε όλοι”. Να μια ευκαιρία για να μην τους ξανακούσει κανένας.

Single Post Navigation

One thought on “Atlantis 105,2… Ακροδεξιά στα FM

 1. γιωργος on said:

  http://www.atlantisfm.gr/10399/%CE%B5%CE%BD-%CF%88%CF%85%CF%87%CF%81%CF%8E-%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5-%CF%83%CE%AC%CE%B2%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-atlantis/

  Nεα αλητεια του ατλαντις.Εκπομπη αναλαμβανουν ο νικος Χιδιρογλου ακροδεξιος συγγραφεας και συμβουλος του Σαμαρα και ο σωτηρης Πικουλας ανηψιος του εκδοτη της εφημεριδας ”αξια”.

  Ο τελευταιος (τι συμπτωση) ειναι και μελος της θυρας 7.Στην συμπλοκη στην παιανια ειχε κατηγορηθει αλλα απαλλαχτηκε γιατι ο θειος του κατεθεσε οτι τον ειχε στειλει για ρεπορταζ της εφημεριδας!! Απο το κινητο τουειχαν γινει δεκαδες κλησεις απο την περιοχη της συμπλοκης.

  Ο δε εθνικοφρων Χιδιρογλου (πορτογαλλικης καταγωγης απο μητερα) ειχε γραψει το βιβλιο ”οχι στην παλια πολη” οπου λαθρομεταναστες καταλαμβανουν την χωρα κλπ

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: