Ρεμπελίσκος

Για το Μινιόν δε λέτε τίποτα

Η Ιστορία έχει γράψει τα εξής: Η Ελλάδα οδεύει ολοταχώς στο μνημόνιο, στη βουλή γίνεται χαμός, και στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου αντιδρούν και διαμαρτύρονται για τον εμπαιγμό και τη είσοδο στο ΔΝΤ. Όλα δείχνουν πως οι κοινωνικές αναταραχές που θα ξεσπάσουν δεν θα έχουν προηγούμενο. Μόνο σε θαύμα θα μπορούσε να ελπίζει το πολιτικό σύστημα για τη διάσωσή του. Και το θαύμα έγινε.

Η τράπεζα του trendy-τραπεζίτη της εποχής, που ακολούθως χρυσάφι έπιανε και το έκανε στάχτη, καίγεται. Μαζί με τέσσερις ψυχές. Ο φόβος, ο τρόμος και η θλίψη εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα, ο κόσμος μαζεύτηκε στο σπίτι του, και το καταρέων πολιτικό σύστημα βρήκε ακόμα ένα βέλος για να βάλει στο συνταγματικό του τόξο.

Η Δικαιοσύνη, της οποίας το μαχαίρι και το πεπόνι κρατούν οι ίδιοι οι κυβερνώντες, δεν έχει καταφέρει σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τον εμπρησμό της τράπεζας να οδηγήσει κάποιον πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Ένα αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο όλως τυχαίως χρησιμοποιείται κάθε φορά που ετοιμάζονται να επιτεθούν εκ νέου στους κοινωνικούς αγώνες, δεν έχει ακόμα εξιχνιαστεί.

Αντί αυτού, κάθε τόσο, έχουμε υπονοούμενα και κατηγορίες στον ανεμιστήρα, με στόχο την δημιουργία κλίματος. Ακόμα και σήμερα, που η Μαρφίν βρίσκεται πάλι στο επίκεντρο του δημοσίου διαλόγου, αντί για τις επισκέψεις της τρόικας και τα νέα μέτρα που αναμένεται να έρθουν, το αποτέλεσμα συνεχίζει να είναι μηδενικό.

Κάποιος αφελής θα σκεφτεί πως η υπόθεση της Μαρφίν μοιάζει με μια υπόθεση ομηρίας. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι το ποιος είναι ο όμηρος. Σε κάθε περίπτωση, αυτός που ζημιώθηκε ήταν οι κοινωνικές αντιδράσεις και οι λαϊκοί αγώνες, και αυτή η κατηγορία μόνο στους κρατούντες μπορεί να εκτοξευτεί. Και όχι να ταυτίζεται με τις εκάστοτε Σκουριές, που στο άμεσο μέλλον αναμένονται να πολλαπλασιαστούν.

Η υπόθεση της Μαρφίν, για κάθε μη αφελή, είναι ξεκάθαρα μια υπόθεση μη απόδοσης Δικαιοσύνης. Ακριβώς όπως συμβαίνει στη χώρα εδώ και δεκαετίες, και ειδικά τα τελευταία χρόνια. Κανείς δεν έχει τιμωρηθεί για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες πολίτες, ακριβώς όπως και με την δολοφονία των τεσσάρων ψυχών που χάθηκαν εκείνο το μεσημέρι.

Η χρησιμοποίηση και μόνο, του τραγικού συμβάντος του Μάη του 2010 κατά το δοκούν , τη στιγμή που δεν έχει οριστεί καν δικάσιμος, σε συνδυασμό με το κλίμα αναζωπύρωσης της τρομοκρατίας που προωθείται από το ίδιο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ένα μόνο δείχνουν.

Την ώρα που ίδιοι οι κυβερνώντες καταρρέουν, δεν είναι αποφασισμένοι να πέσουν ήσυχα και αθόρυβα. Έχουν σκοπό να παρασύρουν στο διάβα τους κάθε αντίσταση και αντίδραση στα σχέδιά τους.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: