Ρεμπελίσκος

Η θεωρία των δύο άκρων της “σοβαρής” Νέας Δημοκρατίας

Την ώρα που τα δώρα σε καναλάρχες και λοιπούς νταβαντζήδες αυτού του τόπου συνεχίζουν να πηγαινοέρχονται, η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει να φιλοτεχνεί τη θεωρία των δύο άκρων και ο ΣΥΡΙΖΑ να κουνάει ψηλά πόδια και χέρια, μην τυχών και πατήσει τις κόκκινες γραμμές του Φαήλου και του Λαζαρίδη.

Η εμμονή τεχνοκρατών, δημοσιογράφων και λοιπών “πατριωτών” (του εθνικού πλούτου) να ανακαλύψουν τη σοβαρή Χρυσή Αυγή, έχει οδηγήσει σε μία ανελέητη αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, που εμφανίζεται να είναι κάτι σαν μια “εταιρία δολοφόνων” ή ένα “συνδικάτο εγκλήματος”, αλλά παράλληλα συνεχίζουν να εγκαταλείπονται τα σύννεφα που οι ψηφοφόροι της δεν κατανοούν πως είναι “εχθρός της δημοκρατίας”.

Είναι πολύ λογικό, η αναζήτηση αυτή της σοβαρής Χρυσής Αυγής να μην βγάζει πουθενά. Από την ανάληψη της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας από τον Αντώνη Σαμαρά και μετά, σύσσωμη η σοβαρή ακροδεξιά βρίσκεται καλά χωμένη στους κόλπους του κόμματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η σοβαρή Ακροδεξιά, χαϊδολογείται και ερωτοτροπεί εδώ και καιρό με την σοβαρή Δεξιά. Μοιραία κάποια στιγμή, το εκλεπτυσμένο και υψηλής κοινωνίας κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας (λέγε με και καραμανλικό), θα αντιδρούσε σε αυτό το άγριο μπαλαμούτι.

Επίσης, πολύ λογικό μπορεί κανείς να θεωρήσει το γεγονός πως ένας επικίνδυνος πυρήνας ανθρώπων έχει φωλιάσει στο εσωτερικό της Δεξιάς παράταξης και επιτίθεται στους λαϊκούς αγώνες, τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα, τη δημόσια περιουσία, την Υγεία, την Παιδεία, τη Δικαιοσύνη και κάθε κοινωνικό κεκτημένο. Και ταυτόχρονα, είναι ο ίδιος αυτός ο πυρήνας που χαρακτηρίζει άκρο, κάθε αντίσταση σε αυτό το κοινωνικό ολοκαύτωμα που συντονισμένα στήνει. Από τις Σκουριές μέχρι την Κερατέα.

Όταν λοιπόν την πολιτική της κυβέρνησης την χαράζει η ακροδεξιά του Δικτύου 21 και των λοιπών “δημοκρατικών δυνάμεων” που πιστά στάθηκαν στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά στις δύσκολες ώρες της πολιτικής του εξορίας, μοιραία οι δημοκρατικές δυνάμεις του Κώστα Καραμανλή που πιστά στάθηκαν ακίνητες κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από τον εθνάρχη vol. 2, μοιάζουν υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις στη σημερινή ακροδεξιά πορία. Δίνοντας μάλιστα λαβή στους Φαηλομπαλτάκους να τους κατηγορήσουν πως θέλουν να προσχωρήσουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτος επιλαχών, ο Άρης Σπηλιοτόπουλος. Σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Βέβαια, αυτό το τελευταίο δεν είναι και πολύ ξεκάθαρο αν βαραίνει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άκρο και αρκεί κάποιος να αναρωτηθεί απλώς για το τι συμβαίνει στη χώρα με τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ για να ριζοσπαστικοποιηθεί και να συμφωνήσει μαζί του, κάτι δεν πάει καλά. Ή που το άκρο του ΣΥΡΙΖΑ έχει μετακινηθεί πολύ προς το κέντρο, ή που η λογική έχει βρεθεί η ίδια στα άκρα. Σε κάθε περίπτωση, κάποιοι επιχειρούν να παρουσιάσουν πως τα νερά που πλατσουρίζει ο πρώην πρωθυπουργός στη Ραφήνα είναι πιο καθαρά από τα βρομόνερα του Μεγάρου Μαξίμου, και είναι έτοιμοι να προσκαλέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να κολυμπήσει σε αυτά.

Μοιραία λοιπόν, η σοβαρή Χρυσή Αυγή της Νέας Δημοκρατίας θα έχει κάθε λόγο να κάψει όλη τη χώρα, αφού αυτοί “που έκαψαν την Αθήνα” συμπαρατάσσονται με “αυτούς που την άφησαν να καεί”. Κι έτσι ο δρόμος για τη λύτρωση θα γίνει μονόδρομος. Η λύτρωση θα γίνει λύτρα στον Καραμανλή και την παρέα του για να μας απελευθερώσει από τα δεσμά του φιδιού και των αυγών του.

Αν ο Αλέξης Τσίπρας έχει σκοπό να κυβερνήσει με υπουργό τον Άρη τον γόη και την Ντόρα τη μικρή εξερευνήτρια, με τον Κωστάκη σε ρόλο προέδρου της Δημοκρατίας, βρίσκεται σε πάρα, μα πάρα πολύ σωστό δρόμο. Ας συνεχίσει να απολογείται για κάθε κοινωνική αντίσταση, κάθε αντίθεση στα κυβερνητικά σχέδια, και όταν τον κατηγορούν για ελέφαντα, ας συνεχίσει να μαζεύει την προβοσκίδα του ανάμεσα στα πόδια του.

Κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να ξεχνάει όμως, πως η σοβαρότητα δεν είναι τίτλος που αποδίδεται από ασόβαρους και ακραίους, ούτε από ανθρώπους που έχουν κάθε λόγο να προσπαθούν να τους καλοπιάσουν, για να μην τους “κακοπιάσει” με τη σειρά του αν και όταν πάρει την εξουσία.

Την σοβαρότητα την αναγνωρίζει και την αποδίδει ο κόσμος. Όπως συμβαίνει και με την νοθρώτητα και την ασυνέπεια.

 

Advertisements

Single Post Navigation

One thought on “Η θεωρία των δύο άκρων της “σοβαρής” Νέας Δημοκρατίας

  1. Αναρτήθηκε στην “Ιδεοπηγή”

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: