Ρεμπελίσκος

Γιατί, ό,τι κι αν γίνει, η Χρυσή Αυγή τη δουλειά της την έκανε

Φύρερ Μιχαλολιάκος, ταξίαρχος Παππάς και δεξί χέρι Λαγός, βρίσκονται ήδη στα γυναικεία κελιά του Κορυδαλλού. Αρκετοί άλλοι χρυσαυγίτες είναι καθοδόν, ενώ είναι και μερικοί που δεν φαίνεται να αγχώνονται ιδιαίτερα. Παράλληλα, τα εσχάτως αντιφασιστικά μέσα ενημέρωσης μετράνε και ξαναμετράνε κάθε μέρα τους ψηφοφόρους των χρυσάβγουλων για να δουν πόσοι θα μείνουν. Και τα δημοκρατικά όπλα (τέτοιο δεν είναι το τόξο;) ετοιμάζουν την τελευταία μεγάλη επίθεσή τους. Στο σύνολο της κοινωνίας και όλους όσους διαφωνούν μαζί τους.

Μπορεί αστυνομία και δικαιοσύνη να κινητοποιήθηκαν μόνο αφού αποδεδειγμένα οι ναζιστές σκότωσαν έναν Έλληνα, ωστόσο στους… φορείς της ανάπτυξης του τόπου, η δολοφονία τους ήρθε κουτί. Κι αυτό, γιατί μπορεί σήμερα να φαίνεται πως ο αέρας της Χρυσής Αυγής κόβεται (με την περίφημη… θεσμική ασφυξία που διατείνονται πως θα της προκαλέσουν),  όμως η μόλυνση που έχουν καταφέρει στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου είναι ήδη μη αντιστρέψιμη.

Σε μόλις δύο χρόνια, η Χρυσή Αυγή κατάφερε να εισάγει στο δημόσιο διάλογο κάθε βρώμικη και νοσηρή σκέψη που είχαν στο μυαλό τους χρόνια κράτος και παρακράτος. Όταν ο Παππάς σήκωνε τη σημαία της χούντας, δεν ήταν μόνο χρυσαυγίτες αυτοί που χαμογελούσαν με ευχαρίστηση. Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, σε γόνους και απογόνους χουντικών, που καρτερικά περίμεναν τη στιγμή της λύτρωσης.

Όταν οι χρυσαυγίτες έβγαιναν στις λαϊκές και στα φανάρια και σάρωναν μετανάστες, δεν ήταν μόνο χρυσαυγίτες αυτοί που χαιρόντουσαν για τα μηνύματα που θα μεταφέρουν οι ίδιοι οι μετανάστες στους συμπατριώτες τους που ετοιμάζονταν να μεταναστεύσουν στην Ελλάδα. Δημοκράτες σκέφτηκαν το σχέδιο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Δημοκράτες ύψωσαν φράκτες. Δημοκράτες έβαλαν την αστυνομία να κάνει πογκρόμ στους ελληνικούς δρόμους, εμπλέκοντας μάλιστα και τον Ξένιο Δία σε αυτό τους το σχέδιο. Η απόλυτη παραχάραξη των εννοιών, από δημοκράτες έγινε.

Όταν χρυσαυγίτες κατάφερναν να ελέγχουν ολόκληρο δίκτυο δουλεμπορίας μεταναστών, σίγουρα θα ξέρουν τι να τους κάνουν εφοπλιστές και εργοστασιάρχες. Οι τελευταίοι, μαζί με κάθε λογής στήριγμα της ελληνικής οικονομίας, είναι μάλλον τυχαίο το πόσο ευνοούνται από το «Ελλάδα στους Έλληνες», την ώρα που η χώρα τεμαχίζεται και βγαίνει στο σφυρί της διεθνούς αγοράς.

Όταν οι χρυσαυγίτες επιτίθονταν σε μετανάστες και Έλληνες, δημοκράτες ήταν αυτοί που εξίσωσαν τα μαχαίρια με τα γιαούρτια, και αυτή η παρακαταθήκη θα μείνει, ακόμα κι αν ο Κασιδιάρης πάει σπίτι του.

Όταν ο Κασιδιάρης επιτιθόταν στην Κανέλλη και τη Δούρου σε live μετάδοση, το μόνο που έκανε ήταν να εκφράσει τις απόψεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, με έναν πιο ακραίο τρόπο. Γι’ αυτό και βρήκε άφεση ακόμα και από δημοκράτες, μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Η Χρυσή Αυγή μπορεί να φύγει, αλλά στον τόπο έχουν αποφασίσει να μείνουν ο Κρανιδιώτης, ο Λαζαρίδης, ο Μπασιάκος. Στο πόδι των ακραίων με τα μαχαίρια θα μείνουν ο Βορίδης, ο Άδωνης και ο Καρατζαφέρης, χωρίς τσεκούρια, με τα θεσμικά τους πλέον όπλα ανα χείρας.

Με το ξεδόντιασμα της Χρυσής Αυγής, θα βρει επιτέλους το χώρο που διακαώς ο επιθυμεί ο Τζήμερος και ο κάθε Τζήμερος, για να βοηθήσει τη δημοκρατία των αγορών. Για όλους  αυτούς άλλωστε, αν δε βγει μαχαίρι, φασισμός δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο «η μία και μόνον λύσις», την οποία ελεύθερα μπορείς να επιλέξεις.

Η Χρυσή Αυγή, με τη βοήθεια του καθεστώτος, ήρθες και κάλυψε μια τερατώδη ανάγκη. Όχι της κοινωνίας, αλλά του εγχώριου κεφαλαίου. Πλέον, το σύνολο της πολιτικής και ένα κομμάτι της κοινωνίας, όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα, αλλά αγωνιά για τη σοβαρή ακροδεξιά. Ρωτήστε το Μπάμπη. Ρωτήστε τους Γερμανούς. Ρωτήστε την υπόλοιπη Ευρώπη. Ρωτήστε τον Ομπάμα.

Γι’ αυτό και ο αμέσως επόμενος στόχος τους είναι οι Σκουριές. Είναι η Κερατέα. Εϊναι η ΕΡΤ. Είναι οι τοπικές διαμαρτυρίες σε περιβαλλοντοκτόνες επενδύσεις και ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Είναι η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση. Μαζί με τον ίδιο τον κόσμο που αντιπροσωπεύει. Η «μόνη λύσις» συναντάει τη «μόνη αλήθεια», και η όποια ομοιότητα της κατάστασης με γνωστά «μυθιστορήματα» και προειδοποιήσεις πνευματικών των περασμένων δεκαετιών, καθόλου τυχαία δεν είναι. Κάτι μεγάλο συμβαίνει, και δεν είναι καλό.

Η ακροδεξιά είναι παντού, σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο. Το μόνο που χρειαζόταν στην Ελλάδα ήταν κάποιον να της ανοίξει τη θεσμική πόρτα.

Και η Χρυσή Αυγή αυτό το έκανε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Τις υπόλοιπες πόρτες θα τις ρίξουν οι δημοκράτες.

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: