Ρεμπελίσκος

Το πειστήριο νούμερο 32

peistirio_32Σε μία αποκάλυψη μεγατόνων προχώρησε η προμετωπίδα του αντιφασισμού, εφημερίδα Πρώτο Θαίμα, που δείχνει φωτογραφία του Χρήστου Παππά που ποζάρει θυμωμένος, φορώντας μια αδιάβροχη στολή παραλλαγής, με τη σβάστικα στο αριστερό του μπράτσο.

Μετά από τη βροχή ρεπόρτερ και παρουσιαστών, που έχουν αφήσει ακατοίκητα τα σύννεφα, πλέον οι αμέριμνοι περαστικοί θα πρέπει να προσέχουν μήπως τους πέσει και κανένα CD της Πάολα ή του Παντελίδη στο κεφάλι. Η εφημερίδα του κομιστή τα εγκαταλείπει κι αυτή. Γι’ αυτό και παρουσιάζει, αποκλειστικά βεβαίως-βεβαίως, την φωτογραφία του υπαρχηγού (λέμε και καμία μαλακία) της Χρυσής Αυγής, την οποία και χαρακτηρίζει ανατριχιαστική. Έτσι, ο Παππάς που δεν είναι ναζί, ποζάρει πίσω από την αράχνη της εφημερίδας, σε μια ρομαντική κατά τα άλλα φωτογραφία, μπροστά από ένα δάσος, ένα μάλλον βροχερό, πρωινό.

Στη συλλογή που κατά δήλωσή του συντηρεί ο Παππάς, μεταξύ κρασιών του Μουσολίνι, πλήθους βιβλίων, φωτογραφιών των ναζί, διαφόρων όπλων αλλά και αρχαίων, συμπεριλαμβάνονται σημαίες και κράνη των Waffen SS. Τα συγκεκριμένα ένοπλα αποσπάσματα προστασίας, φιλοξενούσαν στις τάξεις του εθελοντές γερμανούς που ζούσαν εκτός Γερμανίας, αλλά δέχονταν και εγκληματίες, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Έτσι εξηγείται και η συμπάθεια του βουλευτή επικρατείας της Χρυσής Αυγής, καθώς αν τα είχε προλάβει θα είχε ευκαιρία για να κάνει διεθνή καριέρα.

Αν ο Παππάς, ο Μιχαλολιάκος και η υπόλοιπη τρελοπαρέα που Έλληνες αποφάσισαν πως τους εκπροσωπούν, ζούσαν το 1943, θα ένιωθαν σίγουρα πιο τυχεροί. Τότε που τα Waffen SS έπαιρναν με μεταγραφή όλους τους Έλληνες «υπερήφανους πατριώτες» και λοιπούς δωσίλογους, που περίμεναν στην ουρά για να βασανίσουν και να σκοτώσουν τους Έλληνες συμπατριώτες τους.

Μάλιστα, οι γερμανοτσολιάδες αυτοί είχαν περιοδεύσει και στο Δίστομο, εκεί όπου τον Ιούνιο του 1944 φρόντισαν να αφήσουν έργο και για τις επόμενες γενιές. Σφάγιασαν 228 Έλληνες και δεν έκαναν διακρίσεις, αφού μεταξύ των θυμάτων βρίσκονταν γυναίκες και παιδιά.

Παράλληλα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, κατά 16% οι Έλληνες πιστεύουν ή μάλλον πιστεύουν, πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση. Πιθανότατα δεν θα πειστούν ακόμα κι αν δουν τα τάγματα εφόδου έξω από το σπίτι τους με τις δάδες ανάμενες, τα ρόπαλα στο χέρι και τις ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια. Αυτοί είναι ικανοί να πιστέψουν πως οι ξυρισμένοι με την παραλλαγή πάνε για ξεχορτάριασμα, πως τις φωτιές τις έχουν για να διώχνουν τα φίδια και τα ρόπαλα είναι για ξεμάτιασμα.

Πάντως την απάντηση στις απορίες Ελλήνων και ξένων για την ανοχή στη Χρυσή Αυγή, από την ελληνική κυβέρνηση και  ένα σημαντικό ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας, την έδωσε ο Νίκος Δένδιας στο CNN. Ο υπουργός προστασίας του Πολίτη (που έχει λεφτά, δε σκέφτεται και δεν διαφωνεί με την κυβέρνηση) δήλωσε πως “ο νεοναζισμός είναι μη αποδεκτός στην Ελλάδα”. Μάλλον γιατί στην Ελλάδα, είναι ακόμα αποδεκτός ο παλιός, ο κλασσικός ναζισμός.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: