Ρεμπελίσκος

Λίγα εκλογικά

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν, και ακόμα δεν έχουμε ξεχάσει, στην περίπτωση που η χώρα πάει σε εκλογές νωρίτερα από τη συμπλήρωση 18 μηνών από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, αυτές προβλέπεται από το Σύνταγμα να γίνουν με λίστα. Δηλαδή όχι με σταυρό στον υποψήφιο επιλογής του ψηφοφόρου, αλλά μόνο με ψηφοδέλτιο.

Συνεπώς, με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να γίνει η εκλογική διαδικασία εάν η Χρυσή Αυγή αποσύρει τους βουλευτές της. Τώρα, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις περισσότερες από τις ορφανές βουλευτικές έδρες, θα συμβεί το εξής απίστευτο, κι όπως πάντα, ελληνικό. Η κυβέρνηση, χάρη στο υπέροχο εκλογικό μπόνους που υπάρχει στο εκλογικό μας σύστημα, ενδέχεται να έχει μικρότερο ποσοστό από την αξιωματική αντιπολίτευση πανελλαδικά, αλλά πολύ περισσότερους βουλευτές εντός κοινοβουλίου.

Άγνωστο το τι θα γίνει, αφού στο μεταξύ μπορεί η Χρυσή Αυγή να έχει σφάξει καμιά δεκαριά ανθώπους ακόμα και οι Ειδικές Δυνάμεις να έχουν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Αλλά το ότι ο Σαμαράς θα πήγαινε σε εκλογές κρυβόμενος ακόμα και πίσω από Μιχαλολιάκο, ούτε ο Μητσοτάκης δεν θα το ευχόταν.

Έτσι εξηγείται και γιατί από τη Συγγρού διαρρέουν πως στην περίπτωση που ο Μιχαλολιάκος πραγματοποιήσει την απειλή του «ας πάμε σε εθνικές εκλογές να τελειώνουμε».

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: