Ρεμπελίσκος

Παίζοντας τη χρυσή κολοκυθιά

Τα σχέδια της Χρυσής Αυγής προχωράνε καλύτερα κι απ’ ότι θα ευχόταν ο αρχηγός της, ενώ κι αυτό της τρόικας πάει κατ’ ευχήν. Την επόμενη της ημέρας που ολόκληρος Άρειος Πάγος συνεδριάζει για να εκτιμήσει την πιθανότητα πραξικοπήματος από τους απόστρατους των ειδικών δυνάμεων, εγείρονται πραγματικά σενάρια πρόωρων εκλογών, παράλληλα με την σοβαρή πιθανότητα για δίωξη βουλευτών της, ενώ ταυτόχρονα γίνονται “ολοήμερες και εφ’ όλης της ύλης διαπραγματεύσεις” με την τρόικα.

Για την ακρίβεια, το ότι η Χρυσή Αυγή προτίθεται να αποσύρει τους βουλευτές της και να σύρει την χώρα σε εκλογές, δεν ισχύει εξ’ ολοκλήρου. Η αλήθεια είναι πως τους βουλευτές της σκοπεύει όντως να τους αποσύρει  σε περίπτωση που κατηγορηθούν κάποιοι εξ αυτών για εγκλήματα. Αλλά ότι επιθυμία της είναι η χώρα να συρθεί σε εκλογές δεν προκύπτει από πουθενά.

Οι εκλογές είναι ο σχεδιασμός αυτών προασπίζουν τη δημοκρατία, που πιστεύουν στο πολίτευμα και κάνουν λάστιχο το Σύνταγμα. Από πουθενά δεν προκύπτει πάντως πως τη στιγμή που όλη η Ελλάδα σφυροκοπείται από τον αντιφασισμό του Έθνους, του Σκάι, του Καμίνη, του Βενιζέλου, του Βορίδη και της λοιπής παρέας του συνταγματικού τόξου, η στρατηγική μιας τέτοιας εγκληματικής οργάνωσης την οδηγεί σε εκλογές. Μιας οργάνωσης που ούτε σέβεται, ούτε επιθυμεί πραγματικά να μετέχει σε καμία δημοκρατία. Αντιθέτως, βάση ιδεολογίας αλλά και ρητορικής, σκοπό έχει να την καταστρέψει.

Η Χρυσή Αυγή για χρόνια δρούσε στο σκοτάδι. Και της ταίριαζε απόλυτα, γι’ αυτό και έμεινε καιρό εκεί. Στο φως βγήκε όταν η μαζική αντίδραση του κόσμου φαινόταν ότι θα τον οδηγήσει, αργά ή γρήγορα, σε μια αριστερή κυβέρνηση. Και τα χέρια της Νέας Δημοκρατίας και των λοιπών “δημοκρατών” είναι πολύ αδούλευτα και ροζιασμένα για να τα βάλουν με ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Έτσι μας προέκυψαν τα καθαρά χέρια της Χρυσής Αυγής.

Ο έλεγχος της κατάστασης της οικονομίας έχει χαθεί εδώ και καιρό, και ο πρωθυπουργός προσπαθεί με επαναλαμβανόμενες περιοδείες του Success Story του να εκμεταλευτεί τον χρόνο που του έδωσαν οι γερμανικές εκλογές. Ο χρόνος τελείωσε και τώρα παίζονται οι καθυστερήσεις. Γι’ αυτό και οι επιθετικοί της ακροδεξιάς βγήκαν στην επίθεση, μπας και τελικά το παιχνίδι πάει στην παράταση. Παράλληλα, αιωρείται η απειλή πως αν η εξέλιξη του αγώνα δεν είναι η επιθυμητή, δεν έχουν πρόβλημα να μπουκάρουν και μέσα.

Υπάρχει μια ιστορία που λέει πως ο Λ. Κύρκος διαβεβαίωνε τότε όσους αγωνιούσαν ότι «το 1967 δεν είναι 1936». Στην ΕΔΑ γίνονταν συζητήσεις με θέμα «Γιατί δε θα γίνει πραξικόπημα», ενώ η αρθογραφία της «Αυγής» των τελευταίων ημερών είχε επικεντρωθεί ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτά, μερικά μαθήματα Ιστορίας μόνο σε όσους επιμένουν να θεωρούν πως το γελοίο είναι και ακίνδυνο.

Το 2013 δεν είναι 1967. Με τις πιτζάμες, μάλλον, δεν υπάρχει περίπτωση να μας πιάσει κανείς, ενώ ο πρωθυπουργός σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή. Θα φύγει ήσυχα με ελικόπτερο. Όμως το να προαναγγέλλεται ένα πραξικόπημα, είναι ακόμα πιο εμπορικός κίνδυνος κι από το πραξικόπημα που δεν έγινε.

Τη Χρυσή Αυγή δεν την ενδιαφέρει ούτε το βήμα του κοινοβουλίου, ούτε τα πεσμένα ποσοστά της, ούτε που ο Κασιδιάρης χάνει έδαφος για το δήμο της Αθήνας. Η Χρυσή Αυγή έχει ήδη φτιάξει ένα στρατό, έχει ήδη εγκαινιάσει επισήμως την εγκληματική της δράση, ενώ απειλεί πλεον ανοικτά, έχοντας βρει μάλιστα και υποστηρικτή, αμέσως μετά την απόφαση να εξεταστεί το ενδεχόμενο εμπλοκής στρατιωτικών στην παραστρατιωτική της οργάνωση.

Ας κάτσουμε λοιπόν όλοι να μαδάμε τη μαργαρίτα, να περιμένουμε και να αναρωτιόμαστε. Θα πάει καλά η διαπραγμάτευση, να κλείσει το νέο δάνειο και ξαφνικά να μείνει η διακυβέρνηση στη νούμερο ένα επιλογή εφοπλιστών, τραπεζιτών και λοιπών μεγαλοκαρχαριών της χώρας; Ή θα μας τραβήξουν την πρίζα και θα ενεργοποιηθεί η χρυσή εφεδρία.

Τουλάχιστον να μη φοράμε πιτζάμες.

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: