Ρεμπελίσκος

Συνταγματικά τόξα και τσεκούρια

τόξα και τσεκούριαΤι πιο φυσιολογικό, σε μια χώρα όπου, εδώ και ένα χρόνο και πλέον η κεντρική της εξουσία επιτρέπει σε τάγματα εφόδου και υμνητές του ναζισμού να συμμετέχουν στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου ατιμώρητοι και με την πλήρη ανοχή των κυρίαρχων ΜΜΕ, αμέσως μετά από μια πολιτική δολοφονία, να ανοίγει συζήτηση περί συνταγματικού τόξου.

Μία εγκληματική οργάνωση κατάφερε εδώ και μερικά χρόνια να εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής σε δημοκρατικές εκλογές, και αρκούσε η οικονομική κρίση και η επέλαση του ΔΝΤ για να εξαπλώσει το δηλητήριό της στην κοινωνία, με την πλήρη κάλυψη των κυβερνώντων. Είτε προς ανθρώπους που από αμορφωσιά ή αδυναμία την ακολούθησαν, είτε προς διαφωνούντες με τις απόψεις και την αισθητική τους, που το πληρώνουν ακόμα και με τη ζωή τους. Δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και Έλληνες, σε ομοφυλόφιλους και οροθετικές, στρατιωτικά γυμνάσια σε κατασκηνώσεις και μνημόσυνα, τραμπουκισμοί παντού.

Μεγαλύτερη ευκαιρία για το καταρρέων πολιτικό σύστημα να βγάλει από τη μέση ιδεολογίες και πολιτικές που το ενοχλούν δεν δόθηκε στη σύγχρονη Ιστορία του τόπου.

Ο συλλογισμός είναι απλός: Να καταδικάσουμε και να κηρύξουμε παράνομη τη Χρυσή Αυγή που με τις πράξεις της απειλεί την δημόσια ειρήνη, αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε και με τα άλλα κόμματα που αμφισβητούν την κυριαρχία μας πολιτικά και ιδεολογικά.

Κι έτσι, ξεδιπλώνοντας την αναίσχυντη θεωρία των δύο άκρων, δίνουν επι της ουσίας άφεση στη δράση της Χρυσής Αυγής, αλλά επιχειρούν και να πλήξουν την αξιωματική ατιπολίτευση και το ΚΚΕ, καθώς και την αξιοπιστία της ψήφου της μεγάλης πλειοψηφίας πλέον, της ελληνικής κοινωνίας.

Έτσι, από μια κυβέρνηση που επιβάλλει τη μνημονιακή πολιτική παραβαίνοντας πλείστα άρθρα του Συντάγματος αφού ούτε η ψήφιση του πρώτου Μνημονίου δεν έγινε με την πλειοψηφία την οποία προβλέπει το Σύνταγμα της Ελλάδας, μεθοδεύεται η στοχοποίηση της διαφορετικής πολιτικής αντιμετώπισης της οικονομικής καταστροφής της χώρας, εξισώνοντάς την με τα μαχαίρια και τα ρόπαλα της Χρυσής Αυγής.

Το τραγελαφικό της ιστορίας είναι πως αυτές οι μεθοδεύσεις γίνονται απροκάλυπτα από ανθρώπους που αποδεδειγμένα και με την ιστορία που τους συνοδεύει αμφισβητούν την ίδια τη Δημοκρατία, που προβλέπει την τήρηση του Συντάγματος. Άνθρωποι σαν τον Μάκη Βορίδη, που πριν μερικά χρόνια περιφερόταν σε αντιδιαδηλώσεις με το τσεκούρι ανα χείρας, γεγονός για το οποίο δεν απολογήθηκε ποτέ και σε κανέναν.

Συνεπώς έχουμε μία κυβέρνηση που εδώ και τρία χρόνια δεν σέβεται κανένα Σύνταγμα και επιτρέπει σε φασίστες να άγονται και να φέρονται σε όλη τη χώρα, να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, και το 30% και πλέον των Ελλήνων ψηφοφόρων για αντισυνταγματικότητα. Παράλληλα, χρησιμοποιεί την απειλή των μαχαιριών της Χρυσής Αυγής, για να εκπαραθυρώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου συμπεριφέρεται λες και η Δημοκρατία είναι δικιά της και την κάνει ότι θέλει. Την γράφει στα παλιά της τα παπούτσια όταν λέει ψέματα και ψηφίζει μνημόνια χωρίς να ρωτήσει τη γνώμη του λαού, όταν καταστέλλει μαζικότατες διαδηλώσεις κατά της θανατηφόρας πολιτικής της, όταν βυθίζει στην ανέχεια το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού.

Αντιθέτως, τη θυμάται όταν οι φασίστες που εξέθρεψε εφαρμόζοντας την παραπάνω πολιτική αρχίζουν να μαχαιρώνουν και να απειλούν όσους αντιστέκονται στα όσα συμβαίνουν, όχι για να χτυπήσει τους εγκληματίες, αλλά για να τελειώνει μια και καλή με όσους διαφωνούν μαζί της.

Η συζήτηση περί συνταγματικού τόξου είναι μία κενού περιεχομένου και στοχευμένη συζήτηση και γίνεται για να καλύψει τις αντιδημοκρατικές ιδεολογίες που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση πρωτίστως, αλλά και τις οικονομικές δυνάμεις του τόπου. Η μόνη συζήτηση πρέπει να ανοίξει είναι αυτή της Δημοκρατίας, που στη χώρα μας, τόσο βάναυσα, και χωρίς καμία αιδώ, θανατώνεται μέρα με τη μέρα τα τελευταία χρόνια.

Και αυτή τη συζήτηση πρέπει να την ανοίξει η ίδια η κοινωνία, και να παρασύρει στο πέρασμά της κάθε ψέμα και κάθε δικαιολογία του κατεστημένου και των υπηρετών του.

Advertisements

Single Post Navigation

One thought on “Συνταγματικά τόξα και τσεκούρια

  1. Η συζήτηση για τη Δημοκρατία παραπέμπει στο Σύνταγμα της χώρας:
    http://feronymos.wordpress.com/2012/11/29/%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%af%ce%b1/

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: