Ρεμπελίσκος

Ο Βενιζέλος ζήτησε από τον Άσμουσεν να μαγειρέψει κοκορέτσι

venizelos.po

Σάλο έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της Die Zeit που μεταφέρει αποκλειστικά μέρος των συζητήσεων που είχε ο Βαγγέλης Βενιζέλος με τον Γεργκ Άσμουσεν της ΕΚΤ. Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκησε για αρκετή ώρα με αποτέλεσμα ο υπουργός Εξωτερικών να πεινάσει, ενώ και ο Άσμουνσεν σημείωσε πως μια λιγούρα την είχε.

Τίποτα δεν περιγράφει όμως το ξάφνιασμα του στελέχους της ΕΚΤ όταν ο Βενιζέλος του πρότεινε να φτιάξουν κοκορέτσι. Συγκεκριμένα, την ώρα που οι δύο άνδρες εξέταζαν τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας ο Βενιζέλος του είπε πως “έχουμε μπροστά μας τα συκώτια και τα έντερα των Ελλήνων, τι θα λέγατε για ένα μεζέ πρώτης ποιότητος”.

Αμέσως ο Άσμουνσεν ταράχτηκε και παραλίγο να πέσει από την καρέκλα. Ως γνωστών αυτές οι γεύσεις όχι μόνο ξενίζουν τους Βορειοευρωπαίους που δεν ξέρουν να τρώνε, ενώ ο γερμανός απόρησε αφού είχε ακούσει νωρίτερα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να δηλώνει πως βρίσκεται από καιρό σε δίαιτα.

Αποτέλεσμα, να φάνε μόνο τα τυροπιτάκια και η συνάντηση να λήξει άδοξα, χωρίς να γίνουν δηλώσεις. Ο Άσμουνσεν έφυγε έντρομος από τη συνάντηση αφού ίσα που κατάφερε να συγκρατήσει την αναγούλα που ένιωσε ακούγοντας τον Βενιζέλο, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έφυγε επίσης τρέχοντας αφού από την πείνα του δεν έβλεπε μπροστά του.

Σύμφωνα με τις διαρροές, ο Άσμουνσεν έπεσε από τα σύννεφα καθώς οι συγκεκριμένες συνταγές είναι ταυτόσημες της Ελλάδας του παρελθόντος, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε σε ανακοίνωσή του τον Βενιζέλο πως τρώει κρυφά όταν δεν κοιτούν οι άλλοι και πως δεν μπορεί να κρύβει άλλο πλέον το γεγονός πως όχι μόνο δεν κάνει δίαιτα, αλλά σκοπό έχει εκτός από τα έντερα και τα συκώτια των Ελλήνων, να φάει στο τέλος και τις καρδιές τους.

Ακολούθως, με μια λιτή ανακοίνωση, ο Βενιζέλος απάντησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ γλύφει τον Άσμουσεν για να του κάνει εκείνος το τραπέζι, ενώ ξεκαθάρισε πως τρώει μόνο ομελέτα από τα χεράκια του Αντώνη Σαμαρά με άκρα, ντομάτες και χρυσά αυγά, όπως επιτάσσει η δίαιτα που του έδωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: