Ρεμπελίσκος

Κάντο όπως η Μογγολία

Μπορεί η κυβέρνηση Σαμαρά να καταφέρνει να απογειώσει τη χώρα με το μοναδικό νούμερο επιθεώρησης “Success Story” που προσφέρει με κέφι στους πολίτες της, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη, υπάρχουν όμως κάποιοι που δεν λένε να χωνέψουν τη σωτηρία μας και επιμένουν να τορπιλίζουν τις προοπτικές βελτίωσης της κατάστασης.

Αυτή τη φορά, ο πρόεδρος της Ifo, γερμανός οικονομολόγος Χανς Βέρνερ Ζιν, αποφάσισε να λοιδορήσει και να υποβαθμίσει την Ελλάδα, εξαπολύοντας αναίσχυντες αλήθειες, που όμως κανονικά δεν θα έπρεπε να συζητάνε οι ξένοι γιατί είναι δικό μας πρόβλημα και δεν τους πέφτει λόγος.

Συγκεκριμένα ο Ζιν, του οποίου το όνομα, άμα θέλει να ξέρει, προέρχεται από το ελληνικό “ζην” που σημαίνει ζωή και αποτελεί δική μας πατέντα και άμα θέλουμε του βάζουμε φωτιά και το καίμε, όπως και με τις ζωές των ελλήνων πολιτών, τόλμησε να μας παρομοιάσει με την Μογγολία.

Ο γερμανός “θιασώτης της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ”, δείχνοντας τις αγνές του προθέσεις, χαρακτήρισε την οικονομία της χώρας μας αναδυόμενη, παρόλο που όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε σε κατάδυση, ωστόσο σημείωσε, πως όπως και στη Μογγολία, επικρατεί το χάος.

Ο Ζιν θεωρεί πως στις πόλεις της Ελλάδας και της Μογγολίας επικρατεί μια άγρια οικιστική ανάπτυξη, η οποία εξαιτίας της έλλειψης μια λειτουργούσας πολεοδομίας παραπέμπει σε διεφθαρμένα συστήματα δημόσιας διοίκησης, αλλά τι να ξέρει αυτός, αφού όταν εμείς ανακαλύπταμε την αντιπαροχή, αυτοί… ήταν πάνω στα δέντρα και τρώγανε μπανάνες και σπάγανε πέτρες.

Συνεχίζοντας τις προκλήσεις, χαρακτήρισε το επίπεδο διαβίωσης αξιοπρόσεκτο αλλά παραμορφωμένο, σημείωσε πως δεν λείπουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα, τα iPads, οι επίπεδες τηλεοράσεις… και τα καταστήματα Louis-Vuitton, ωστόσο λείπουν δρόμοι και άλλα στοιχεία δημόσιων υποδομών, γεγονός που δείχνει πως έχει άγνοια της πραγματικότητας, καθώς και δρόμους έχουμε, και γεφύρια, και τα πηγάδια ξαναακαλύψαμε εσχάτως.

Ακόμα μια απόδειξη πως ο γερμανός είναι βαθιά νυχτωμένος είναι πως θεωρεί πως εκτός από το κράτος, το εμπόριο, και τους διεθνείς οργανισμούς, νέες θέσεις εργασίας προσφέρει και η αγροτική παραγωγή, την στιγμή που με τις επιλογές τις χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και την πολύτιμη συμβολή του ΠΑΣΟΚ και αρκετών αριστοκρατών αγροτών, τα προηγούμενα χρόνια ο αγροτικός τομέας διαλύθηκε, για να αρχίσει να ξαναστήνεται σήμερα μέσα στις Μανωλάδες.

Τέλος, ο νέος μεγάλος μας εχθρός, και πιθανότατα θαυμαστής του Σοβιέτ και των εδώ εκπροσώπων του, υπογράμμισε πως η Ελλάδα αγοράζει τομάτες από την Ολλανδία και ελαιόλαδο από την Γερμανία, ενώ ξέχασε τις πατάτες από την Αίγυπτο και τη ρίγανη από το Λουξεμβούργο, για να μην πούμε τι παίρνει η Ολλανδία για να μας δώσει τομάτες.

Κλείνοντας πάντως, μάλλον έκλεισε και το μάτι στη Μογγολία, αφού χαιρέτησε την ανάπτυξη που έχει από τον ορυκτό της πλούτο, δείχνοντας ουσιαστικά στην Ελλάδα πως αν θέλει να φτάσει το επίπεδο της Μογγολίας, θα πρέπει να σταματήσει την εξαγωγή χρεογράφων, και να αρχίσει γρήγορα την εξόρυξη του χρυσού και του πετρελαίου της.

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: