Ρεμπελίσκος

Θανατική ποινή στην εισιτηριοδιαφυγή

Φαινόμενο χειρότερο της φοροδιαφυγής χαρακτήρισε την εισιτηριοδιαφυγη ο επίτιμος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που ξορκίζει όπως ο διάολος το λιβάνι την αύξηση των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο υπουργός Υπό Δομών δήλωσε τη Δευτέρα πως η εισιτηριοδιαφυγή είναι έγκλημα μεγίστου βαθμού, αφού με τα μέσα κινούνται οι φτωχοί κι όχι οι πλούσιοι. Οι λαθρεπιβάτες μάλιστα ευθύνονται κατά τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και για την ανέχεια των ανέργων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, αφού αν πλήρωναν κανονικά το εισιτηριάκι τους οι άνεργοι θα έβρισκαν δουλειά και τα λεφτά θα έτρεχαν από τα μπατζάκια τους.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μίλησε για κοινωνική αλληλεγγύη και ανάγκη υπεύθυνης στάσης, για να μην αυξηθεί το εισιτήριο και δεν μπορούν να το πληρώσουν οι φτωχοί, και σκοπεύει να το κάνει ηλεκτρονικό για να μην μπορεί να μην το πληρώνει κανένας, κι έτσι να μην περνάει από το μυαλό αυτού που δεν έχει, να μπει τσάμπα.

Ο υπουργός απεύχεται μάλιστα τόσο πολύ την αύξηση του εισιτηρίου στα μέσα μεταφοράς, που όπως όμως ξεκαθάρισε το έχει υπογράψει η χώρα στο Μεσοπρόθεσμο, το οποίο σε αντίθεση με το Μνημόνιο διάβασε, που σκοπός του είναι η άμεση ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών, ώστε το εισιτήριο να γίνει απλησίαστο από τους ιδιώτες, και όχι από το υπουργείο.

Πλέον, ημέρες μετράνε οι κρατούμενοι για φοροδιαφυγή για να δώσουν τη θέση τους στους λαθρεπιβάτες, ενώ το ΣΔΟΕ ετοιμάζεται να αρχίσει ελέγχους στα λεωφορεία και να ψάχνει τα εισιτήρια. Ήδη το υπουργείο απεργάζεται ένα νέο σχέδιο νόμου για στο νέο Μνημόνιο, που δεν θα προλάβει να διαβάσει ο υπουργός και θα περιμένει να γίνει ταινία, που θα τιμωρεί με ισόβια την “πάσα εισιτηρίου” σε άλλο επιβάτη, ενώ για όσους πιάνονται χωρίς εισιτήριο θα προβλέπεται ηλεκτρική καρέκλα, καθώς με τις μέχρι τώρα πρακτικές τσαλακώνεται η διεθνής εικόνα της χώρας και τραυματίζεται το Success Story.

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: