Ρεμπελίσκος

Στο έλεος του Σαμαρά ο Θεός

samaras orgismenosΈξαλλος εμφανίζεται σύμφωνα με κύκλους, τετράγωνα, αλλά και πεζοδρόμια της Συγγρού ο Αντώνης Σαμαράς, με το Θεό και τους επί της γης εκπροσώπους του, μετά την ενημέρωση που είχε από τον γενικό γραμματέα Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργο Σούρλα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του διάφανου Σούρλα, το ΣΔΟΕ εντόπισε δεκάδες μονές σε όλη την Ελλάδα που με πλαστά παραστατικά κατάφεραν να εξασφαλίσουν μαύρο χρήμα και παράνομες επιδοτήσεις, ύψους 5 δισ. ευρώ.

Πάει καιρός τώρα που ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να πείσει το Θεό για τη σωτηρία της χώρας, και η απογοήτευσή του από τη στάση που κρατάει Εκείνος είναι μεγάλη. Στο άκουσμα όμως της παραπάνω είδησης, ποιός είδε τον Σαμαρά και δεν τον φοβήθηκε.

Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η έκπληξή του όταν ενημερώθηκε πως μία από τις μονές, η Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, είχε εμφανίσει εικονικό τιμολόγιο αξίας 600.000 ευρώ, το οποίο είχε εκδοθεί στο όνομα φυλακισμένου, που βρισκόταν στις φυλακές Διαβατών και η μονή τον παρουσίαζε ως εργολάβο του έργου αναστήλωσης.

Η έκπληξη του πρωθυπουργού είχε να κάνει με το γεγονός πως ο φερόμενος ως εργολάβος όντως δεν είχε σχέση με την υπόθεση, καθώς αν ήταν κάποιος από τους εκλεκτούς του φίλους, θα το γνώριζε ο ίδιος, εκτός αν ο φυλακισμένος είναι ο Λαυρεντιάδης.

Οργή του προκάλεσε επίσης η υπόθεση της Μονής της Κρήτης, που με εικονικά τιμολόγια εισέπραξε 270.000 ευρώ από κοινοτικό πρόγραμμα, με τον πρωθυπουργό να αναρωτιέται πως έμεινε η Μεσσηνία έξω από μια τέτοια λοβιτούρα, και αν πρέπει να τα κάνει όλα αυτός σε αυτή τη ζωή.

Ο Αντώνης Σαμαράς, που έχει ουκ ολίγες φορές συζητήσει με το Θεό, και μάλιστα σε πολύ καλό κλίμα, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση για όλα όσα τόσο καιρό συνέβαιναν κάτω από τη μύτη του. Επάνω στον εκνευρισμό του μάλιστα, του πέρασε από το μυαλό να κάνει δεκτή την πρόταση της Ρεπούση για την κατάργηση των Θρησκευτικών. Στο φόβο όμως της φωτιάς που θα πέσει να μας κάψει σε μια τέτοια περίπτωση, απέρριψε εκ νέου κάθε ενδεχόμενο.

Σε κάθε περίπτωση ο Σαμαράς δεν θέλει ούτε να ακούσει τις δικαιολογίες που έχει να του πει ο μεγαλοδύναμος, ενώ στην επόμενή τους συνάντηση για την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους τον περιμένει με άγριες διαθέσεις και σίγουρα με πολλά διαπραγματευτικά εργαλεία.

Advertisements

Single Post Navigation

One thought on “Στο έλεος του Σαμαρά ο Θεός

  1. Αναρτήθηκε στην “Ιδεοπηγή”.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: