Ρεμπελίσκος

Success History

Σε έντονο προβληματισμό βρίσκονται ο Αντώνης Σαμαράς και η παρέα του, σε απάντηση στην πρόταση της Μαρίας Ρεπούση για κατάργηση των Θρησκευτικών. Η πρόταση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ άναψε φωτιές, όπως ήταν αναμενόμενο, στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς είναι γνωστό πως οι προσπάθειες του πρωθυπουργού για τη μεσολάβηση του Θεού για τη σωτηρία μας είναι τον τελευταίο καιρό τιτάνιες, με τον Ίδιο να κάνει γνωστή τη δυσφορία του σε πρόσφατη κατ’ ιδίαν συνομιλία τους.

Μάλιστα, προσπαθώντας να εξιλεωθεί, ο Αντώνης Σαμαράς σκέφτεται πολύ σοβαρά, αντί του μαθήματος των Θρησκευτικών, να καταργήσει το μάθημα της Ιστορίας σε όλες τις τάξεις του δημοτικού, του Γυμνασίου αλλά και του Λυκείου, καθώς έτσι κι αλλιώς, πρώτη η Ιστορία έχει διαγράψει τον ίδιο και την παρέα του.

Παράλληλα όμως, η κυβέρνηση έχει δεχθεί αρκετές συστάσεις από την τρόικα για την κατάργηση του μαθήματος από τα σχολεία. Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και ουκ ολίγων επικοινωνιολόγων, η Ιστορία κοστίζει πολλά στον προϋπολογισμό, όχι μόνο σε φωτοτυπίες αφού τα βιβλία έχουν καταργηθεί, αλλά και στις συνεχώς αυξανόμενες δυνάμεις καταστολής.

Τέλος, η κύρια σκέψη που τριγυρνά στο κεφάλι του Σαμαρά, και φαίνεται να είναι η σοβαρότερη και σημαντικότερη σχετικά με την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, η κατάργηση του μαθήματος της Ιστορίας θα συντελέσει τα μέγιστα στο εθνικό μας Success Story. Το σκεπτικό είναι πως η χώρα έφτασε τα τελευταία χρόνια στα όριά της με το λαϊκισμό, και τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να ξεμπερδέψουμε με την αναχρονιστική έννοια της Ιστορίας.

Έτσι κι αλλιώς, με μπροστάρη τον Αντώνη, και τυμπανοκρούστη τον Βαγγέλα, Ιστορία γράφουμε.

Single Post Navigation

Leave a comment