Ρεμπελίσκος

Οι Τυραννόσαυροι και η καταστροφή του Jurassic Park

sam_beny
Είχε απλωθεί ψύχος. Όλα είχαν παγώσει. Τα περισσότερα ερπετά είχαν κρυφτεί στις σπηλιές τους. Είδαν τι έρχεται. Μόνο δύο δεινόσαυροι είχαν μείνει να περιφέρονται, κ να προσπαθούν να μείνουν ζωντανοί. Κυρίαρχοι πάνω στα πτώματα.

Σαμαροδάκτυλος και Βενιζελόσαυρος, χωρίς να πάρουν κανένα μάθημα, πιάστηκαν χέρι-χέρι. Δηλαδή, μπροστά ο Σαμαροδάκτυλος, και πίσω ο Βενιζελόσαυρος, να τον σπρώχνει μπροστά. Μάλιστα, συμπληρώνει ο ένας τον άλλον. Ο πρώτος «βλέπει καλά», και ο άλλος «τα λέει» ακόμα καλύτερα.

Σφικταγγαλιάστηκαν λοιπόν, κ αποφάσισαν να τραβήξουν βόρεια. Όλοι φώναζαν πως το ψύχος είναι πολικό εκεί ψηλά, πως δεν θα αντέξουν. Δεν θα τη βγάλουν καθαρή. Αυτοί ήταν αποφασισμένοι.

Ο τρίτος της παρέας, ο Κουβελοσαυρίδης, ένιωσε τα πόδια του να μουδιάζουν. «Μυρίστηκε» τις θερμοκρασίες που έπονται. Και τους άφησε. Παρόλα αυτά, οι δύο δεινόσαυροι διέταξαν τις σαύρες και τα ερπετά τους. Ετοιμαστείτε, προχωράμε βόρεια. Κανείς τους δεν είδε τον αστεροειδή που ήταν ήδη εδώ. Κανείς δεν πρόσεξε τις δονήσεις. Κανείς δεν έδωσε σημασία στις συνεχείς κατολισθήσεις. Ή τέλος πάντων, όπως κάθε δεινόσαυρος που σέβεται τον εαυτό του, πίστεψε πως είναι πολύ μεγάλος για να τον καταπιούν οι πάγοι. Και τους κατάπιαν.

Δουλειά του ιστορικού και του αρχαιολόγου πλέον να διαβάσει τα απολιθώματα, και να ερμηνεύσει την αλαζονεία και την εξουσιομανία τους.

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: