Ρεμπελίσκος

Μένω Μεσογείων

SporoiΗ απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στην αρχή ήταν καλή, μετά από λίγο καλούτσικη, μετά αμφισβητήσιμη και στο τέλος ένα μεγάλο ερωτηματικό. Χαρακτηριστικό πως οι δημοσιογράφοι του πρωινού της ΕΡΤ αναρωτιόντουσαν πως τη χαρακτήρισαν οι ξένοι, για να καταλάβουν. Η απόφαση για την ΕΡΤ δεν ήταν καλούτσικη, ούτε απλά καλή. Η απόφαση για την ΕΡΤ ήταν η καλύτερη που θα μπορούσε να βγει.

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση κατέβασε τις κεραίες, στο Ραδιομέγαρο άρχισε να κατακλύζεται από κόσμο. Από εκείνη την ημέρα, το Ραδιομέγαρο δεν έμεινε ποτέ μόνο του, καθώς άλλοτε λίγοι, κι άλλοτε πολλοί, αλλά κάθε μέρα σημαντικός αριθμός κόσμου, επισκεπτόταν τον κήπο της Μεσογείων. Μετά το αρχικό σοκ από το μαύρο που πλημμύρισε τις οθόνες σε όλη την Ελλάδα, ο κόσμος άρχισε να βλέπει στην ΕΡΤ όλους τους απολυμένους. Οι απολυμένοι άρχισαν να βλέπουν τους εαυτούς τους, οι εργαζόμενοι τον κίνδυνο, και οι άνεργοι κατανόηση.

Έτσι ο αγώνας για την ΕΡΤ άρχισε να υποστηρίζεται σαν μια πρώτη μάχη για κάθε εργαζόμενο, και κάθε βίαιη ανατροπή στις ζωές του κόσμου, από χιλιάδες ανθρώπους, σε όλη τη χώρα. Και η πρώτη μάχη πήγε καλά.

Oι μάχες που περιμένουν όμως θα είναι και οι σκληρότερες, αλλά αυτή τη φορά θα γίνουν με την δημόσια τηλεόραση να έχει στραμμένα τα φώτα της πάνω τους.

Μέχρι χτες, η ΕΡΤ βρισκόταν στο διαδίκτυο. Αν εφαρμοστεί η απόφαση, αύριο η ΕΡΤ θα βρίσκεται ξανά στην τηλεόραση. Και θα μπαίνει, ξανά, σε κάθε σπίτι.

Καλύτερο δώρο, για ακόμα μία φορά τις τελευταίες ημέρες, δεν θα μπορούσε να γίνει. Η ΕΡΤ ανοιχτή, πόρτες, οθόνες και κάμερες, και ο κόσμος, ακόμα στο πλευρό της. Γιατί ο δρόμοι της Μεσογείων δεν οδηγεί απλώς στην ΕΡΤ. Ο δρόμος της Μεσογείων οδηγεί σε όλη την Ελλάδα.

Υ.Γ.: Ακόμα κι αν ποτέ δεν εφαρμοστεί η απόφαση, το γήπεδο έχει γύρει και οι αντίπαλοι δεν έχουν καταφέρει να περάσουν ούτε τη σέντρα. Ο κόσμος αρχίζει να διψάει για την ΕΡΤ, και η δίψα αυτή είναι μεταδοτική. Και η μη εφαρμογή, θα ξεχαρβαλώσει ακόμα περισσότερο το success story. Έτσι κι αλλιώς, άλλο να γράφεις Story, κι άλλο να γράφεις History…

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: