Ρεμπελίσκος

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να υποστηρίξεις τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ

keep-calm-and-kill-yourself-
Στη χώρα μας έχει εγκαθιδρυθεί ένα καθεστώς καταπάτησης του Συντάγματος, εδώ και τρία χρόνια. Νόμοι του κράτους έχουν κατακρεουργηθεί και καταπαραχαραχθεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ελληνική διοίκηση λαμβάνει μια αντιδημοκρατική απόφαση. Γιατί να αντιδράσεις τώρα, που παρακολουθεί, και υποστηρίζει, όλος ο πλανήτης;

Οι εργαζόμενοι και η διοίκηση της ΕΡΤ, που οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας διόριζαν, έπαιρναν τόσα χρόνια παχυλούς μισθούς, ρουσφέτια, μίζες, δώρα, και κάθε τόσο έκαναν και ένα πάρτυ για να το γιορτάσουν. Μπορεί ο Λυριτζής, ο Οικονόμου, οι Τσαπανίδου, και τα υπόλοιπα golden boys ‘n’ girls να έχουν από καιρό αποχωρήσει από την κρατική τηλεόραση, αλλά κάποιος πρέπει να τιμωρηθεί για αυτό. Τι σημασία έχει που ο μέσος μισθός των σημερινών εργαζόμενων της ΕΡΤ δεν περνάει τα 1.500 ευρώ; Νομίζουν ότι θα γλιτώσουν γι’ αυτό;

Τι κι αν η ΕΡΤ είναι μία από τις ελάχιστες κρατικές εταιρείες που είναι κερδοφόρα εδώ και χρόνια, ακόμα και εν μέσω κρίσης. Την έχει πληρώσει ο Έλληνας με το αίμα του, αφού το χρόνο ο καθένας μας πληρώνει το ΧΑΡΑΤΣΙ των 50 ευρώ (4 ευρώ το μήνα). Μπορεί ο μισθός σου να έχει χάσει τη μισή του αξία, μπορεί να σου έχουν επιβάλλει χαράτσι στα ακίνητα, μπορεί να έχει χάσει τη δουλειά του πάνω από 1,5 εκατομμύριο κόσμος, μπορεί το ΦΠΑ να έχει φτάσει στο… φίλο του Αντώνη Σαμαρά, το θεό, αλλά είναι δυνατόν μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση να επιβαρύνεσαι με 4 ευρώ το μήνα για να παραμένει ανοικτή;;;

Τι σημασία έχει που με 4 ευρώ το μήνα πλήρωνες: Τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, με την παγκόσμια πρωτοτυπία να είναι οι μοναδικοί στην Ελλάδα που διαθέτουν νόμιμη άδεια και παρ’ όλα αυτά να εκπέμπουν «πειρατικά», ένα δορυφορικό κανάλι μέσω του οποίου φτάνει η φωνή της Ελλάδας στα πέρατα της οικουμένης, ένα, και μοναδικό στην Ελλάδα, κανάλι υψηλής ευκρίνειας (HD), επτά ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Αθήνα που μέσω των βραχέων εκπέμπουν και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, δεκαεννιά περιφερειακές ΕΡΑ, δηλ. ραδιοφωνικοί σταθμοί. ένα ιστορικό περιοδικό, η Ραδιοτηλεόραση (με 2261 φύλλα), ένα ενημερωτικό website, από τα πρώτα αν όχι το πρώτο στην Ελλάδα, μία web tv, ένα αρχείο ανεκτίμητης αξίας, τρεις ορχήστρες, τα γνωστά Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, καθώς και μία χορωδία; Όχι, με 4 ευρώ θα μπορούσες να έχεις αγοράσει ένα πακέτο τσιγάρα το μήνα!

Το γεγονός πως το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι το πρώτο από μία σειρά λουκέτων που θα μπουν άμεσα σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες, θα πρέπει επίσης να σε αφήνει παγερά αδιάφορο. Έτσι κι αλλιώς “αυτοί ότι θέλουν θα κάνουν”, και με οποιαδήποτε αντίδραση δεν θα αλλάξει τίποτα! Το θέμα είναι ο καθένας να κάνει τη δουλειά του, όποια κι αν είναι αυτή, με όποιο τρόπο κι αν στο επιβάλλουν. Δεν έχει σημασία αν δεν κάνεις αυτό που ονειρεύτηκες, ούτε κι αν γι’ αυτό το λόγο ευθύνονται, σε μεγάλο βαθμό, οι επιλογές των κυβερνώντων.

Θα πρέπει να κάνει ο καθένας τη ΔΟΥΛΕΙΑ του, ακόμα κι αν δεν έχει δουλειά. Να πιστεύει τους ΣΩΤΗΡΕΣ μας, που μας κράτησαν στο ευρώ, κι έτσι θα μπορέσουν να πουλήσουν σε ευρώ την ΕΥΔΑΠ και την ΔΕΗ, κι όχι σε δραχμές. Κι έτσι, το δικό σου χρέος στους λογαριασμούς που θα οφείλεις σε ιδιώτες πλέον, θα είναι σε ευρώ! Θα χάσεις τα δημόσια αγαθά, αλλά τουλάχιστον θα τα χάσεις σε ευρώ, κι όχι στην αναχρονιστική δραχμή!

Και τέλος, τι σημασία έχει η απώλεια των δημοσίων συχνοτήτων, για Έλληνες ακριτικών περιοχών, ή και Έλληνες του εξωτερικού; Εσύ, ούτε στα βουνά μένεις, ούτε στην Ίμβρο, ούτε στο εξωτερικό. Τι σε νοιάζει εσένα που στην Αυστραλία, η δορυφορική ΕΡΤ χρησιμεύει στην ομογένεια σαν “εργαλείο”, για την παιδεία των Ελλήνων τρίτης και τέταρτης γενιάς; Τι σε νοιάζει εσένα μωρέ; Έτσι κι αλλιώς, ούτε δορυφορική ΕΡΤ παρακολουθούσες!

Τελικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να στηρίξεις τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, ούτε και του κόσμου που τους υποστηρίζει. Δεν πιστεύεις σε αγώνες, και απόδειξη ο ανύπαρκτος δικός σου, που πρώτος τον έχεις παρατήσει. Δεν υπάρχει λόγος να υποστηρίξεις τον αγώνα για ανοικτή κρατική τηλεόραση και ανατροπή αυτής της επίφασης Δημοκρατίας που ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχει λόγος να υποστηρίξεις τέτοιους αγώνες, αφού κάτι τέτοιο μπορεί και να έφερνε ανατροπή στο ρου της Ιστορίας, και τότε τι θα γίνει; Θα ξεχάσουμε όσα μάθαμε από πάππου προς πάππου; Θα ξεχάσουμε τη λαμογιά, τον παρτακισμό και τον καιροσκοπισμό;

Δεν ξέρω τι θα κάνουν όσοι συμμετέχουν στον αγώνα που λαμβάνει χώρα στη Μεσογείων, που θα οδηγήσει, και ποια ανατροπή θα φέρουν. ΕΣΥ πάντως, που υποστηρίζεις τα παραπάνω, δεν έχεις κανέναν λόγο να τους υποστηρίξεις.

Κάτσε καλύτερα στο σπίτι σου, στον καναπέ σου, πάρε αγκαλιά τον Σουλεϊμάν, τη Φαίη Σκορδά και την Μπεκατώρου, και ζήτα τους και μεγαλύτερη δόση στην πρέζα που σου προσφέρουν καναλάρχες, εφοπλιστές και κάθε λογής καρχαρίες, που χάρη στην αφασία και την απάθειά σου, κάθονται πιο αναπαυτικά στις ξαπλώστρες του κότερού τους. Φρόντισε να μην τους χαλάσεις τα σχέδια. Αφού εσύ έχεις παραιτηθεί από κάθε δικό σου όνειρο, συνέχισε τουλάχιστον να συντηρείς το δικό τους.

Διάβασε ακόμα: Πρέζα και ευτυχία

Single Post Navigation

7 thoughts on “Γιατί ΔΕΝ πρέπει να υποστηρίξεις τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ

  1. Καναπάκιας on said:

    Πολύ καλό..

    Like

  2. α.Για επιφανειακά καλά τα λες.
    β.Εκπληκτικό πάθος βγάζετε όλοι τελευταία με την Ε.Ρ.Τ. Στα υπόλοιπα κοινωνικά ζητήματα όμως τι έγινε;
    γ.Σε ποιον αναφέρεσαι και ποιους ειρωνεύεσαι ακριβώς; το 1/4 από όσους πήγαν και ψήφισαν μνημονιακά κόμματα (που δεν είναι ούτε καν πλειοψηφία δηλαδή); Τους βουλευτές που προτίμησαν να σώσουν το τομάρι τους;
    δ.Είναι τόσο εντυπωσιακά τα προσόντα ενός εργαζόμενου της ΕΡΤ από έναν εκπαιδευτικό η ένα γιατρό του δημοσίου που και αυτοί πληρώνονται με ένα πόσο γύρω στα 500 και 1.500 ευρώ αντίστοιχα; Επιπλέον γιατί να πληρώνω έστω και 4 ευρώ το μήνα για κάτι που δεν χρησιμοποιώ ; Επίσης ζούσα 7 χρονιά στο εξωτερικό και δεν είχα καταφέρει ποτέ να βλέπω ΕΡΤ.
    ε.Όταν άνοιγαν τα επαγγέλματα των μονοφαγαδων κανένας δεν τόλμησε να τους κριτικάρει παρόλο που έναν νέο που μπαίνει στην αγορά εργασία τον συμφέρει.

    Αλλά βεβαία στην Ελλάδα πάντα τα βλέπουμε όλα ανάλογα με τι χρώμα γυαλιά φοράμε. Όλοι ξέρετε να φωνάζεται άλλα καταβάθος είστε ανίκανοι να κάνετε κάτι. Κάποιοι στο παρελθόν σας βόλεψαν (κορόιδεψαν) για να βγουν στην εξουσία και τώρα που σας τα παίρνουν πίσω ξυπνήσατε…
    Έχετε καταλάβει πως ούτε τα βασικά δεν έχουμε ; Δημόσια υγεία, παιδεία κλπ; Η τηλεόραση που δε βλέπουμε ή το ραδιόφωνο που δεν ακούμε είναι η προτεραιοτητα ;

    Like

    • αδιοριστος on said:

      aggelos@Εννοειται πως δε πρεπει να πληρωεις 4 ευρω το μηνα για κατι που δε χρησιμοποιεις!!εγω ας πουμε δε χρησιμοποιω το σχολειο στο Καστελλοριζο.Οποτε γιατι να πληρωνω φορους για να γινει?Να κλεισουν αμεσως ολοι οι οργανισμοι και οι υπηρεσιες που ΕΓΩ δε χρησιμοποιω!!Επισης οταν ζουσες στο εξωτερικο Εσυ να υποθεσω οτι με το λογαριασμο ρευματος στο κρατος που ησουν πληρωνες και για την ΕΡΤ στην Ελλαδα?Αφου τα προσοντα ενος εργαζομενου στην ΕΡΤ δεν ειναι τοσα οσα του εκπαιδευτικου η του γιατρου τι πρεπει να γινει?Μα φυσικα ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ.Σιγα τωρα μη μιλησουμε για αυξησεις…Κατηγορεις επισης τον συντακτη του αρθρου για επιφανειακη αντιμετωπιση του ζητηματος.Οκ θα συμφωνησω οτι το θεμα ειναι ισως πιο βαθυ.Νομιζεις αληθεια οτι με το σχολιο σου του προσθεσες καποιο βαθος?

      Like

  3. Lissandra on said:

    Φίλε Άγγελε..
    Έχεις κάτσει να καταλάβεις τι διάβασες; Να το κατανοήσεις;
    Είμαι εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, δούλευα στην Ελλάδα απλήρωτη την περίοδο 2008-2011 σε δημόσια σχολεία. “Βολεμένη” δημόσιος υπάλληλος ήμουν κι εγώ φαντάζομαι κατά τη δική σου νοοτροπία. Και πλέον κατοικώ στο εξωτερικό. Όταν βγήκαμε εμείς τότε στους δρόμους δεν ενδιαφέρθηκε ΚΑΝΕΙΣ.
    Γιατί να ενδιαφερθείς άλλωστε για την εκπαίδευση των “προβληματικών” παιδιών του γείτονα; Τώρα; Γιατί να νοιαστείς για την καταπάτηση στο δημοκρατικό δικαίωμα της ΜΗ κατευθυνόμενης ενημέρωσης; Αφού σου περνάνε τη γραμμή οι δικοί σου, αυτά που σου λένε χρειάζεται να ξέρεις μόνο. Το προνόμιο του να γίνεται ένας αγώνας και να έχει στραμμένα πάνω του τα μάτια του κόσμου το πετάς στα σκουπίδια επειδή ο αγώνας αυτός γίνεται για την κατσίκα του γείτονα. Δεν θα στηρίξεις επειδή δεν κερδίζεις κάτι ΑΜΕΣΑ. Ελληνάρα μου.
    Αμφισβητώ ότι έμεινες στο εξωτερικό και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ να δεις ERT world. Μάλλον δεν έψαξες να δεις. Προσωπικά, τα τελευταία χρόνια κατοικώ στο εξωτερικό αλλά και προηγουμένως επισκεπτόμουν για καλοκαίρια ολόκληρα τους παππούδες μου στη Γερμανία. Όποιος λέει ότι δεν είχε πρόσβαση στην ERT world λέει ψέμματα. Και στο λέω εδώ κατάμουτρα και λυπάμαι για λογαριασμό σου, καθώς μη έχοντας επιχειρήματα εφευρίσκεις!
    Ντροπή σου. Λυπάμαι για την ανατροφή που θα δώσεις στα παιδιά σου!

    Like

  4. Η Αμαρτωλή της Καισαριανής on said:

    ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ;;;;;;

    Όταν κόβανε τη σύνταξη του παππού και της γιαγιάς;
    Όταν αφανίζανε τους μισθούς των εργαζομένων;
    Όταν τα παιδάκια λιποθυμούσαν από την πείνα στα σχολεία;
    Όταν έκαναν φτερά ο 13ος και ο 14ος μισθός;
    Όταν τα γεροντάκια έκαναν ουρά στα συσσίτια των εκκλησιών;
    Όταν επεβλήθησαν δυσβάσταχτα χαράτσια στον λαό;
    Όταν οι άνεργοι στη χώρα μας ξεπερνούσαν το 1,5 εκ.;
    Όταν οι τραπεζικές καταθέσεις των Κυπρίων αδελφών μας έγιναν καπνός;

    ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ;

    Όλοι εσείς οι μεγαλοσχήμονες πολιτικοί, δεσποτάδες, καλλιτέχνες κλπ. που σπεύσατε να δηλώσετε ΄΄συμπαράσταση΄΄ στην κρατική TV αλλά δεν σας κάηκε ποτέ καρφάκι γιά τον αν ζουν ή πεθαίνουν οι Έλληνες πολίτες!
    Τώρα που έκλεισε το ΄΄μαγαζάκι΄΄ σας, τώρα σας έπιασε ο πόνος;;;
    Μέχρι χθες γιά σας η ΕΡΤ ήταν ΄΄το φερέφωνο των εκάστοτε κυβερνήσεων΄΄ και τώρα ξαφνικά έγινε ΄΄η φωνή της δημοκρατίας΄΄;;;
    Ένα παραμάγαζο που έστησε ο Κων/νος Καραμανλής το 1975 και που το στελέχωσε με κάθε λογής ρουσφέτια απο το 1981 και μετά ο Ανδρέας
    Παπανδρέου, αυτή ήταν η ΕΡΤ!!
    Ο κάθε ανίκανος καρεκλοκένταυρος και ρουσφετοδιορισμένος λαδοπόντικας, ο κάθε καράβλαχος με το απολυτήριο του δημοτικού και η κάθε τελευταία τσουλίτσα που κουνούσε τον κώλο της στον προϊστάμενό της… Όλοι αυτοί και άλλοι τόσοι παρόμοιοι -τιποτένιοι και πεταμένοι- είχαν βρει καταφύγιο στην ΕΡΤ και έπαιρναν μισθό από ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ λεφτά!

    ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ STAR ‘H ΣTO MEGA ΜΕ 300-500 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΜΕ 4.000 ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΕΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΥΑΛΙ;
    (Ώρες – ώρες η περίπτωση της ΕΡΤ μου θυμίζει εκείνο το παλιό ανέκδοτο που λέει ”πόσοι πόντιοι χρειάζονται γιά να ξεβιδώσουν μιά λάμπα από το ταβάνι”!)

    Το παραμάγαζο της συνδικαλιστικής μαφίας και του ψευδοκράτους της μεταπολίτευσης που στελεχώθηκε (κατά κύριο λόγο) από ανθρώπους του λεγόμενου ΄΄προοδευτικού΄΄ χώρου και που αποκλειστικά φιλοξενούσε την κλίκα των ψευτοκουλτουριάρηδων και κατ’ επάγγελμαν προπαγανδιστών του φαύλου κοινοβουλευτικού καθεστώτος. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες το προαύλιο του ραδιομεγάρου στη Μεσογείων ΄΄πλημμύριζε΄΄ από τις κομματικές σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ενώ παράλληλα από τα ηχεία παιάνιζαν τα εμβατήρια -ποιού άλλου;- του Μ. Θεοδωράκη!…
    Όλο το μεταπολιτευτικό κράτος (και παρακράτος) σε όλη την δοξασμένη τρισαθλιότητά του!
    Το βασίλειο των αέργων και μισθοσυντήρητων υπαλληλάκων που ονομάζεται ΄΄κρατική τηλεόραση΄΄…
    ΄΄Θα σε βάλω στην ΕΡΤ΄΄, αυτή ήταν η μόνιμη επωδός των πολιτικάντηδων προς την κομματική πελατεία τους εδώ και 40 χρόνια…
    Και ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ την λογική και αντίληψη πληρώνουμε με αίμα εμείς οι Έλληνες το τελευταίο χρονικό διάστημα.

    ΜΑΥΡΟ ΨΟΦΟ ΕΡΤ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΔΙΑ! – ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ!…

    Υ.Γ.: Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και γιά το ”κανάλι της βουλής” που κι αυτό με τη σειρά του συντηρεί και ταϊζει καμμιά εκατοστή γαλαζοπράσινων χρυσοκανθάρων, που ζούν σαν βδέλλες απομυζώντας λεφτά από το υστέρημα των Ελλήνων…

    Like

  5. nikos on said:

    ΟΤΑΝ ΓΑΜΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ (ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΧΕΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ) ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΟΤΑΝ ΡΕ?

    Like

  6. mike975 on said:

    Έγινε ΝΕΡΙΤ ένα κανάλι και πληρώνουμε παραπάνω λεφτά .Θέλετε να μας πείτε ότι τώρα με ΝΕΡΙΤ δεν μπήκαν κομματόσκυλα μέσα ? Δεν υπερασπίζομαι τους δημοσίους αλλά με ενοχλεί και το κόλπο digea .

    Like

Leave a comment