Ρεμπελίσκος

Μήνυση κατά της EBU και της Ισπανικής κρατικής τηλεόρασης καταθέτει ο Στουρνάρας

Ώρες αγωνίας μετρούν οι διοικούντες της EBU και της κρατικής τηλεόρασης της Ισπανίας, μετά τη δημοσιοποίηση του διατάγματος του υπουργείου Οικονομικών, που απαγορεύει την προβολή του σήματος της κρατικής τηλεόρασης, απειλώντας με κυρώσεις, αφού οι πρώτοι παραχώρησαν συχνότητα στους εργαζομένους της ΕΡΤ, και οι δεύτεροι συνδέονται μαζί τους συχνά πυκνά.

Το χουντικό διάταγμα του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:

Sent: Wednesday, June 12, 2013 3:45 AM

    Subject: Κατάργηση ΕΡΤ Α.Ε.     Αγαπητέ κύριε-αγαπητή κυρία,

    Εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, σας ενημερώνουμε οτι σύμφωνα με τη την υπ’ αριθμ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 (ΦΕΚ Β΄ 1414/11.6.2013) ΚΥΑ καταργείται η δημόσια επιχείρηση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΡΤ Α.Ε) και οι θυγατρικές της. Με βάση την παραπάνω απόφαση, διακόπτεται η λειτουργία της εταιρίας ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της και ως εκ τούτου παύει η εκπομπή σήματος από την ΕΡΤ.

    Για το σκοπό αυτό, επισημαίνεται οτι τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε. από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ’αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

    Για τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα

Σαν φυσικό επόμενο λοιπόν, οι εργαζόμενοι αλλά και διοικητικοί της EBU, που έχει παραχωρήσει τη συχνότητα 52 στους εργαζομένους της ΕΡΤ, ετοιμάζουν ήδη την υπεράσπισή τους. Ταυτόχρονα, πανικόβλητοι τρέχουν και οι εργαζόμενοι της Ισπανικής κρατικής τηλεόρασης, που σκέφτονατι να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο δικηγόρο που εκπροσώπησε τους δημοσιογράφους της Guardian, όταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε μήνυση εναντίον τους.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: