Ρεμπελίσκος

Είμαστε δεινόσαυροι- Μας πρόβλεψε κι Όργουελ

PeiratisSSamarasΟ πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε από το βήμα του ΕΒΕΑ πως η κλειστή ΕΡΤ, που από εχθές παρακολουθούμε πειρατικά και με συνέργειες του 902 και άλλων ενημερωτικών site, δεν έκλεισε. Και η ΕΡΤ δεν έκλεισε, επειδή, πολύ απλά, δεν έκλεισε. Τα επιχειρήματα Σαμαρά ήταν πειστικότατα, κι ας το ανακοίνωσε εχθές ο Σίμος Κεδίκογλου περιχαρής.

Ο εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα, υπεραμύνθηκε των επιλογών του, αφού όπως τόνισε, η Ελλάδα είχε καταντήσει Jurassic Park. Και ως γνήσιοι πρωταγωνιστές της ελληνικής version της επιτυχίας του Spielberg, ο ίδιος και οι φίλοι του είναι οι πρώτοι δεινόσαυροι. Δεινόσαυροι, που οι εποχές τους έχουν ήδη ξεπεράσει, κι αυτοί πιστεύουν πως με ψέμματα, παραμύθια και συκοφαντίες, θα συνεχίσουν να κοροϊδέυουν τον καθένα.

Ο μακελάρης της Ελληνικής Δημοκρατίας, με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ανα χείρας, θυμίθηκε στην ομιλία του τον Όργουελ. Ναι, τον Όργουελ! Και τον θυμίθηκε για να πει πως οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Ακρίβώς αφού διεμήνυσε πως κανείς δεν έκλεισε την ΕΡΤ. Ο πρόεδρος του κόμματος της Ομάδας Αλήθειας, κατά το οργουελικό, Υπουργείο της Αλήθειας, επιχειρεί να εφαρμόσει όλα όσα ο μεγάλος αυτός προφήτης προέβλεψε!

Ο Αντώνης Σαμαράς, σε μια κρίση ειλικρίνιας, έκανε ένα μεγάλο λάθος. Αποκάλυψε, δια του λόγου του, τα κριτήρια υπό τα οποία πήραν την απόφαση για το λουκέτο, καθώς και το σκεπτικό που προηγήθηκε. Σου λέει, αφού όταν κλείσαμε ιδιωτικά κανάλια και εφημερίδες, δεν άνοιξε μύτη, γιατί να ανοίξει για την ΕΡΤ, που της έχουμε πετάξει τα μάτια έξω.

Αυτό το τελευταίο, είναι το πιο επικίνδυνο. Στην εξουσία της χώρας, βρίσκονται άνθρωποι που τα δημόσια, στο σύνολό τους, αρέσκονται να τα αντιμετωπίζουν με όρους ελεύθερης αγοράς. Σαν ιδιωτικό κανάλι η ΕΡΤ, σαν προσωπικό μέσο μεταφοράς το Μετρό, σαν προσωπική πηγή την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, σαν ιδιόκτητη ηλεκτροπαραγωγική πηγή τη ΔΕΗ.

Δεν είναι το κλείσιμο της ΕΡΤ. Δεν είναι η φίμωση. Δεν είναι η ανεργία. Δεν είναι το ξεπούλημα.

Είναι που όλη η τρικομματική είναι επικίνδυνη, και πλέον δεν χωρά αμφιβολία. Είναι αδίστακτοι, είναι αποφασισμένοι, και πιστεύουν πως έχουν και την δύναμη.

Εσύ τι λες;

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: